Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
Advertisements

Hjælp til integrering af IT i undervisningen
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
Intro til brug af Carla til adresser og andet for ledere i FDF Virum
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
Det tekniske: PC:  Tryk Start, programmer, tilbehør, underholdning, lydoptager  Tryk på den røde optagerknap og indtal din lydfil  Når du er færdig.
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Hvad skal vi i dag? Hvad er NemID?
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
1 Download af musik fra netmusik.dk Sådan downloader og overfører man musikken til computer og MP3-afspiller.
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
HHX Grundforløbet 2005 Team B Portfolioevaluering
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
FC HUSET - et konferencesystem som First Class er li’som et hus, der arbejdes og samarbejdes i. Denne lille Power Point forsøger at beskrive First Class.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Observation af din/andres undervisning –
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Medialisering og organisationsudvikling 25. April 2012.
Mediepædagogiske værktøjer i teori og i praksis
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
+Læringsteori + Lovgivning + Samfund Klare rammer
Digital skriftlig- og mundtlighed
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light. AUGUST 2014 AARHUS UNIVERSITET AU BLACKBOARD.
Det tematiserede forløb Jeres overvejelser i forbindelse med -Hele forløbet -Den enkelte lektion.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Det tematiserede forløb Jeres overvejelser i forbindelse med -Hele forløbet -Den enkelte lektion.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
ELæring, andetsprog og integration Digitalisér.dk april Mads Bo-Kristensen Videnscenter for Integration Vejle.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Hvordan får man mest ud af Forældreintra
Det tematiserede forløb
Det tematiserede forløb Jeres overvejelser i forbindelse med -Hele forløbet -Den enkelte lektion.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Det tematiserede forløb Jeres overvejelser i forbindelse med -Hele forløbet -Den enkelte lektion.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
HOW TO BLACKBOARD DETTE ER EN VEJLEDNINGSMANUAL TIL ANVENDELSE AF BB.
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Klippe og klistre.
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
EASJ – IT SYSTEMER helpdesk.easj.dk.
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Hvorfor dansk på GF1?.
Din uddannelse – it-baseret November 2018
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Medie Portfolio Video præsentation af dig selv. Fornavn og efternavn.
Præsentationens transcript:

Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion Almenpædagogik – modul 1 Efterår 2009

Kom i gang med Blackboard https://e-learn.sdu.dk Brug User login

Login på Blackboard Brug det tilsendte Username og password Hvis du har glemt det så send en mail til overgaard@sdu.dk

Fanebladene du nok får mest brug for: My Portal My Content, og Expo

Vejledninger og dine kurser Find kurset Almenpædagogik – modul 1

Almen pædagogik – modul 1 Se hvad der ligger i rummet Find dokumentet Blackboardøvelser, og fortsæt der hvor du er kommet til!

Definitioner på portfolio ”mappe, taske til opbevaring af papirer […]; (Ordbog over det Danske Sprog) ”[…] en 'samling af elevarbejder' (tekster, billeder, logbøger, præsentationer, videooptagelser m.v.) som en elev, studerende eller kursist har præsteret i et undervisningsforløb […]” (Dansk Sprognævn) Bruges af fx fotografer, modeller , kunstnere, der somler det bedste i en præsentationsmappe. Det er nu blevet bestemt at det skal hede protfolio og ikke portefølje Bliver i bla. Det engelske skolesystem brugt til evaluering (bedømmelse) Bruges i folkeskolen, seminarierne, på enkelte videregående uddannelser. Ex. Ålborg Universitet. Få forsøg i gymnasiet før reformen. Nu bruges det spredt som en slags logbog, læringsjournal

Portfolio som arbejdsmetode Portfolio er baseret på Refleksion (Hvad kan jeg? Hvad skal forbedres? Hvordan gør jeg?) Formulering af mål (ikke registrering af fejl og mangler) Sagt på en anden måde: At samle, at udvælge, at reflektere, at se/skabe sammenhæng Portfolio fokuserer på… Proces Produkt Progression Portfolio passer fint ind i reformens intentioner

Elektronisk portfolio portfolien kan integreres i skolens konferencesystem (BB) ingen fysiske begrænsninger mange medier (billeder, lyd, video) det er nemt at overføre og gemme dokumenter det er nemt at rette i dokumenter det er nemt at give andre adgang portfolien bliver ikke væk! Hvorfor elektronisk portfolio

Hjemmeopgaven 1 I denne hjemmeopgave skal du arbejde med it-baserede læringsressourcer. 1) Du bedes lave et forløb/en sekvens, hvor du bruger en it-baseret læringsressource (fx podcast/vodcast, mobilteknologi, smartboard, blogs eller andre sociale medier). Medbring på workshop 4 en skitse af forløbet/sekvensen eller en optagelse af elevernes arbejde. Vi anbefaler, at du diskuterer dit arbejde med èn af dine vejledere eller evt. en anden ressourceperson på din skole.

Hjemmeopgave - 2 2) I forlængelse af dit forløb/sekvens bedes du reflektere over de didaktiske konsekvenser, problemstillinger, dilemmaer osv., som du er stødt på og evt. har diskuteret med din vejleder. Inddrag begreber, som du har lært at arbejde med på kursus i almenpædagogik – modul 1, de øvrige workshops samt de fagdidaktiske kurser (fx induktivt/deduktivt, læringsrum, ledelse samt kommunikation i undervisning, dannelse og kompetence, vidensformer mm

Hjemmeopgaven - 3 En uge før Workshop 4 afleveres din skitse eller din eventuelle optagelse af forløb/sekvens samt refleksionspapiret med dine didaktiske overvejelser på tp-nettet. På Workshop 4 forventer vi, at du er parat til at fremlægge dit arbejde og diskutere dine didaktiske overvejelser.

Podcast/vodcast Podcast/vodcast er lyd-videofiler du abonnerer på og som du kan download og afspille på din computer eller MP3/MP4-afspiller. Du skal have en RSS-læser for at kunne abonnere på en podcast, fx ITunes. Du kan kopierer et feed - adressen på det sted, hvor de ønskede podcasts ligger - og indsætter det på abonnementslisten. RSS-læseren vil nu holde styr på dine podcasts, og du kan med et enkelt klik få dem overført til din MP3/MP4-afspiller. På Blackboard kan du selv lave podcasts/vodcasts! Læs også om brugen af Podcast/vodcast i undervisningen på EMU’en

Mobilteknologi Det er vist kun fantasien som sætter grænser! Eleverne tager billeder i undervisningen Ved feltarbejde melder eleverne tilbage via SMS. Mobilen bruges som GPS

Smartboard/Blogs m.m. Smartboard (interaktiv tavle) Du kan finde mange gode forslag om brugen af smartboard fx på EMU’en En blog: Er et websted, hvor der jævnligt skriver forskellige ting. Nye ting vises øverst. Du kan igen finde gode forslag på EMU’en. Man kan gratis oprette blogs på nettet. I Blackboard er der en blogfunktion. Prøv at brug den - der er lavet vejledninger!

Hjemmeopgave W1 Fremstil en beskrivelse på ca. to sider af det lille forløb på en eller to lektioner, hvor du argumenterer for dit valg af arbejdsformer og de problemstillinger, du som lærer vil forholde dig til (fx elevernes faglige niveau, forskellige læringsstile, brug af lektier, motivation, variation, rød tråd, opsamling, undervisningsmidler). Beskrivelsen lægges på BB 5 dage før. Følgende skal fremgå: fag, skoleform, klassetrin, niveau, mål, relation til tidligere forløb.