Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid www.landliv.dkwww.landliv.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til medlemsmøde 29
Advertisements

Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Energi- & Vandværkstedet
VELKOMMEN TIL HUSET VENTURE FRIHED UNDER ANSVAR…. DIT LIV – DIT VALG……
Velkommen.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Lidt brikker til nytænkning v. Mona Hvid
Elevinddragelse – fordi sammen skaber vi skole
”FRA SYGEFRAVÆR TIL ARBEJDSEVNE” 27. FEBRUAR 2013 KONFERENCE TORVEHALLERNE I VEJLE Sund By Sekretariatet.
Bosætning Hvad kan vi gøre for at få flere tilflyttere?
Transport på landet Konference 5.november Transport på landet • Kompliceret • Ingen nemme løsninger • Mangler nytænkning Tendens: Find selv på løsninger.
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Transport på landet Møde med Movia Den
Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Konference og høring på Christiansborg d. 22. oktober 2013.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Nytårskur 2014 Anne Skare Nielsen: Fremtidsforsker, Future Navigator
VELKOMMEN Seminar 1: Kræft og strålebehandling 23. Januar 2013.
Ildsjælekonferencen 2009 Regionalt mødested for ildsjæle Den bæredygtige landsby Få inspiration til din indsats for et godt lokalsamfund Stikord fra Mona.
Program – : Panel. Oplæg og debat – 11
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Lean Netværk AAU.
Velkommen til alle Skolenetværk vedr. formativ evaluering og udvikling af evalueringskulturen.
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Museerne på Vestfyn VISIONSDAG Lørdag den 21. april 2012.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Præsentation af materialer på personalemøde
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
3D og FOT - dagen Program for 3D og FOT-dagen 4. marts 2009 kl. 9:30-16 i Århus Jesper Skovdal Christiansen Sekretariatschef for Geoforum.
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Workshop plan Virkningsevaluering, VIA UC, Hedeager 2, 8200 Aarhus N.
Biblioteket som læringscenter
Lederseminar 2014 Varde Kommune
1 Studiestartsprojekt timers case. SDU som brand.
INNOVATIONSFORUM # 2 VIDENSFORMER OG VIDENSKILDER.
Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent 2.Godkendelse af dagsorden 3.Bestyrelsens beretning om.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Det gode boligliv Seminar for udviklingsprojekter Astrid Bruus Thomsen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
Formål At give inspiration til at få tænkt fjernundervisning (e-læring) ind i forsvarets uddannelser og kompeten- ceudvikling af medarbejderne.
Velkommen til Årsmøde i Landbrug
Program Workshop om projekter og veje til projektmidler Indledning,
Velkommen til Konference om det opsøgende arbejde 13. Oktober 2011 Anne Birch, UNIC.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Fokus på ressourcer v. Mona Hvid
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Studiestartsprojekt Projektet Emne: Studenterlivet ved SDU Slagelse – I skal undersøge, hvordan forskellige parter (universitetet, medierne, kommunen,
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Kursus i tilgængelighed. Praktisk Sensus Undervisere –Lars Ballieu Christensen –Jacob Nielsen –Magnus Kjøller Lou Praktiske information –vand, toiletter,
PROJEKT MISBRUGSBEHANDLING
Elbilpartnerskabsdag Michael Rask og Andreas Moltesen.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Rundt om projekter og fondsmuligheder Roskilde Bibliotekerne 26. aug v/ Roskilde Bibliotekernes Projektsekretariat Anne Kathrine Skibelund
Skift af farvetema: 1.Vælg ’Design’ i PowerPoint menubjælken 2.Vælg ’Farver’ 3.Vælg ’farveskema’ SKI_GRØN eller SKI_BLÅ Indsæt nyt billede i format H 17,3.
Fagligt selskab i fremtiden Oktober e Afrunding af seminar: Tak til alle oplægsholdere, der har beriget os med deres perspektiver på temaet – I.
Workshop om fremtidens samarbejdsmodeller mellem universiteter og små- og mellemstore virksomheder Introduktion v/ Christian Nielsen.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
SMALL BUSINESS er BIG BUSINESS Office 2003 kampagne Gitte Casparij, Marketing Manager.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Konference om telepsykiatri Fredag den 16. januar 2009, Søndersøparken, Viborg.
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Turismen i Faxe Kommune Hvad kan vi bruge hinanden til?
Præsentationens transcript:

Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid

Vi starter med slutningen: Evaluering af dagen: - for lidt tid - for få pauser til at netværke Det muliges kunst: - Hav øre og øjne åbne: hvem sidder inde med viden, som I kan bruge - Præsenter jer, når I siger noget og i det hele taget netværke alt det I kan Netværksvæggen Overleve siddende

Program kl Hvad er der brug for på landet v. Mona Hvid, Landliv Kl Pause Kl Workshops Workshop: A: At holde ild i ildsjælene? v. Anja Krag Workshop B: Hvordan får vi flere aktive? v. Pia Bro Christensen Workshop C: Hvordan styrkes samspillet mellem tilflytterne (og deres skøre ideer) med “de gamle”? v. Gitte Olin Larsen

kl Frokost og networking - opfordring; brug frokosten til at lære nogle nye at kende Kl Opsamling fra workshops og debat Kl Netværksvæg – efterlysning af viden, samarbejdspartnere og derefter kaffepause Kl Samspil med myndighederne kl Lokalområder som drivere i samfundsudviklingen kl Opsamling Tanker og billeder af udvikling på landet v. Anne-Marie Madsen

Hvad er der brug for på landet Formål • At få afdækket hvilke behov ildsjælene, og alle de andre frivillige aktører, i landdistrikterne har i forhold til at understøttet deres daglige arbejde med landdistriktsudvikling, sikre vidensdeling, og skabe udvikling i og mellem lokalområder, også på tværs af kommuner. • At afdække og afprøve konkrete bud på hvordan man bedst kan yde denne hjælp og dermed understøtte frivilligt arbejde i en region. Et pejlepunkt ift. hvilken type hjælp og sparring, der afprøves, er at det til enhver tid skal være hjælp, der øger lokalområdernes handlemuligheder og gør dem mindre afhængige af de ”professionelle”. På almindeligt dansk: Hvad har ildsjælene brug for? - og prøve noget af det af Så det er jer og andre lokale aktive, der har skabt den erfaring og viden, der præsenteres med et drys af den nyere forskning. Finansieret af landdistriktspuljen og medfinansiering indstillet af LAG- Lolland

Formidles i dag • ikke som traditionelle resultater • men som oplæg og spørgsmål, som I kan arbejde videre med, hvis I har lyst Først oplæg og så spørgsmål! Noget optages på video, måske kan det bruges til at lægge på hjemmesiden (nogen, der ikke må vide, at I er her?) Præsentationer lægges på hjemmesiden Må gerne bruges alt det I har lyst med kildeangivelse.

og det var så det projekt! Sammen skabe blivende værdi/ inspiration: Ikke den efterlyste bog Men nyhedsbreve, der kan udvikle sig -Hjemmeside, hvor erfaringsudvekslingen kan fortsætte -Opfordre til, at I skriver jeres erfaringer, kommentarer -og bruge dem som et opslagsværk til inspiration - på forsiden Nyhedsbreve/Debat Artikler: Om hvad og hvor (og til hvem)– hjælp os ved at skrive på planchen.