AT-1 - efterspil 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

Den lille Mads.
En fejl ved kvinder. Da Gud skabte kvinden, var han kommet til sin sjete dag med overarbejdstid. En engel dukkede op og sagde: “Hvorfor bruger du så lang.
At bruge disse to ord rigtigt
Nonne historie.
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Struktur: ”Quiz og byt”
Roskilde Tekniske Skole
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Analyse af kvalitative data
Elsker DU også at læse lektier?
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Den urolige chef kigger på uret,
Strukturer velegnet til…
htx-hverdagen set med videnskabernes briller
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Notatteknik.
Humaniora.
Kvalitative data/ Empiri
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Storyboard fra …. Kommune/team
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
FC HUSET - et konferencesystem som First Class er li’som et hus, der arbejdes og samarbejdes i. Denne lille Power Point forsøger at beskrive First Class.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Kapitel 4 – nogle citater
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En helt normal samtale ved morgenbordet:
En ganske from historie….
Videnskabsteori og faglige metoder
Moderne Kvinder Frøkongen.
Videreudvikling af ide 2&2
Karl Henrik Flyums model
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Kortlægningsundersøgelsen 2013
Sprogpakken Praksisopgaven.
Sprogpakken Praksisopgaven.
Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. SEPTEMBER 2014 MARIE KJÆRGAARD AARHUS UNIVERSITET AU WORKSHOP ATU, SEP
AT eksamen 2014 Hvordan kan opgaven løses med de humanistiske fag? HS
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
- En model til at sætte flere vinkler på en tekst
Eksamen.
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Positivisme vs. hermeneutik
Videnskabsteori - for begyndere 3g AT 2014
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Kompetencer Er meget centrale og nødvendige i forbindelse med innovation. Da innovation vil have indflydelse på snart sagt alle funktioner i en virksomhed,
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Den Hermeneutiske cirkel
Afdelingen for Økologi Landbrugets Rådgivningscenter Rådgivning om samarbejde Vores udgangspunkt var Gode varige samarbejder bygger på tillid Det fik vi.
Den Kreative Platform I TIK 3
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
SKABELON.
Bisidderrollen i praksis
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Sildig Opvaagnen Noter.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 3: Den analyserende skrivemåde.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
- og hvordan du undgår dem…
Præsentationens transcript:

AT-1 - efterspil 2013

Hermeneutik (fortolkningskunst) Forforståelse  værket  ny forforståelse  Forforståelse (før-forståelse): Den viden og de holdninger vi som mennesker har på et givent tidspunkt og som er udgangspunkt for vores arbejde med tekster, drama, film, musik etc. Ny forforståelse: I arbejdet med værket vil vi få bekræftet, ændret og udvidet vores viden og holdninger. Værket udvider og ændrer altså vores forforståelse  Ny forforståelse Mette Kynemund 03-04-2017 2

Hermeneutik i praksis - Forforståelse: ”Deformitet” – hvad forbandt du med ordet, da du blev præsenteret for det i fodbadet første dag? Mette Kynemund 03-04-2017 3

Ny forforståelse? Hvordan ændrede din opfattelse sig af ordet ”deformitet”, efter du blev præsenteret for emnet mere indgående ude i din kunstnergruppe? Mette Kynemund 03-04-2017 4

Ny forforståelse? Hvordan ændrede din opfattelse sig af ordet ”deformitet” i løbet af de 3 dage sig, efter du begyndte din egen kreative og praktiske arbejdsproces? Mette Kynemund 03-04-2017 5

Ændring af forforståelse Udvidelse Forforståelse  delen  helheden  Delen: Helheden: F.eks. et citat F.eks. et tema Forforståelse  delen Bekræftelse Ændring af forforståelse Udvidelse

2. Forklar det centrale citat Delen (fortolkning) 3. Sammenfat fortolkningen af de enkelte citater til ”temaer” Helhed (syntese 1) 4. Sammenfat ”temaerne” til tekstens budskab (-er) Helhed (syntese 2) 1. Find et centralt citat: Delen (analyse)

Processen i ord Find et centralt citat Forklar det centrale citat Fastlæg tema/tendens Ny forforståelse: vores forforståelse er blevet bekræftet, ændret og /eller udvidet en lille smule via tolkningen af det centrale citat Denne nye forforståelse er nu vores bagage af viden, som vi møder det næste citat med og dermed vores forforståelse.

3. Fastlæggelse af ”tema” Helhed (syntese 1) Kønsroller 2. Forklaring af citat Delen (fortolkning) Han er en blød mand 3. Fastlæggelse af ”tema” Helhed (syntese 1) Kønsroller 4. Ny forforståelse Manden forsøger at behage kvinden 1. Centralt citat: Delen (analyse) ”jeg ka’ vaske op og lægge børnene i seng”

Hun vil have en stærk mand og en sexet elsket 2. Forklaringen af citat Delen Hun vil have en stærk mand og en sexet elsket 3. Fastlæggelse af ”tema” Helhed Kønsroller 4. Ny forforståelse Kønsrollerne har ændret sig og misforståelser kan opstå 1. Centralt citat: ”Nej, jeg mener, er værktøjet i orden Kan du udrette Noget stort?

Find 3-4 centrale citater (dele) i de teksten Find 3-4 centrale citater (dele) i de teksten. Citaterne (delene) er centrale, hvis de via en fortolkning, kan bruges til at belyse f.eks. et tema (en helhed) eller et budskab (en helhed)   ”Før” citaterne (delene) rundt i den hermeneutiske cirkel og brug cirklen til at demonstrere og forklare, hvad der sker trin for trin: Placer de centrale citater på plads 1 i hver sin cirkel (figur 3) Forklar det centrale citat (fortolkning) Noter, hvilket tema/budskab tolkningen af citaterne underbygger. Noter, hvordan din forforståelse er blevet bekræftet/udvidet /ændret til en ny forforståelse i arbejdet med citatet Det er en god idé at medbringe de udfyldte hermeneutiske cirkler til den mundtlige fremlæggelse. Så kan du pege og forklare samtidig.