PR Kampagne for folkeskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danmark 3.0.
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Inddrag nu Kick-off møde
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Lærerprofessionen.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Kultur Syddjurs Som en iværksætterforening for kulturudvikling i Syddjurs Kommune v/ Hans Bodilsen.
Årsberetningen For Høng Skole.
E-læring på Virk.dk Præsentation på Myndighedsforum
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Inspiration til reformarbejdet
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Det fremtidige arbejde De næste fire år Hvad vil vi?
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Hvad kan skolebestyrelsen gøre for at hjælpe skolens arbejde? Færøerne Lørdag d. 28. februar 2009.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
PR Kampagne for folkeskolen
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Skolebestyrelsens beretning Søgårdsskolen.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
- Kom tættere på dit barns skolegang
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
PUK Et team af pædagogiske udviklingskoordinatorer i VVK C
KLF - konference om chancelighed
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Præsentationens transcript:

PR Kampagne for folkeskolen Forslag til den langsigtede indsats: Til kommentering

Langsigtet strategi - forslag Cirka 25 % af de københavnske forældre fravælger folkeskolen – eller den lokale folkeskole.   Valg af privat-/friskole: Før barnet er blevet et år (46%) og i perioden fra barnet er 3-5 år (43%) Valg af folkeskole: Før barnet er blevet et år (27 %) og i perioden fra barnet er 3-5 år (60 %) Indflydelse på valg af skole: Det er primært det sociale netværk (eget eller barnets), der kan få forældre til at genoverveje skolevalget men besøg på skolen  har også en effekt og 37 % siger, at besøg på skolen har indflydelse på skolevalget. Dvs. at skolernes indsats for rekruttering af elever har den største effekt og det er væsentligt at potentialerne omkring barnet sociale netværk udnyttes bedst muligt. Folkeskolen – det naturlige valg: Positiv tænkning og skærpet bevidsthed på dagsordenen En langsigtet indsats med fokus på at skabe synlighed og positiv omtale af den lokale folkeskole, bør have fokus på den synergi der kan skabes i forbindelse med en række af forvaltningens øvrige udviklingsindsatser, frem for at iværksætte mange små, usammenhængende tiltag. Folkeskole – det naturlige valg: skal sættes på dagsordenen: Internt: Gennem samarbejde og koordinering om udviklingstiltag, skal forvaltningen skærpe bevidstheden om at indtænke positiv omtale og rekruttering af flere ambassadører for folkeskolen – såvel i forvaltning og på skoler og institutioner som i samarbejdet med faglige- og forældreorganisationer. Eksternt: Koordinerede presseindsatser og tilbagevendende kampagner, skal bidrage til ambassadørfortællingen om den gode folkeskole.

Langsigtet strategi - forslag Forslag til langsigtede tiltag: Koordinering og samarbejde med øvrige udviklingsindsatser i forvaltningen: Styrket samarbejde mellem skoler og børnehaver: Implementering af anbefalinger fra Pædagogisk Kvalitetsudvalg Muligheden for at anvende sundhedsplejersker i præsentationen af den københavnske folkeskole (mange tvivlere fravælger folkeskolen når barnet er mellem 0-1 år og mødregrupper har stor betydning for valg/fravalg af den lokale folkeskole) Digitale udviklingsprojekter: selvbetjeningsløsninger, direct-mail-muligheder, borger.dk m.m. Forslag til indsats Forslag til action Kompetenceudvikling omdømmeledelse. Understøtte skolernes egen indsats for at rekruttere skolestartere: kompetenceudvikling kommunikation og markedsføring med fokus på at markedsføring og omdømmeledelse er en vigtig del af ledelsesopgaven. Projektgruppen anbefaler, at kompetenceudvikling til ledere med særligt fokus på markedsføring og omdømmeledelse fremmes og fx tilbydes på Sommeruniversitet. Evaluering af kommende kompetenceudviklingsforløb Årlige kampagner med det formål at skabe positiv opmærksomhed om den københavnske folkeskole og levere et modspil til de negative historier om skolerne som af og til præger mediebilledet og den offentlige debat. Projektgruppen anbefaler, at der gennemføres en folkeskolekampagne én gang årligt. Kampagnen bør udmeldes i god tid, så skolerne fx har mulighed for at tilrettelægge egne lokale informationsindsatser i tilknytning til kampagnen. Årlige koordinerede presseindsatser, hvor såvel forvaltning, borgmester, de københavnske skoleleder- og lærerforeninger samt forældreorganisationer sætter fokus på folkeskolen.

Langsigtet strategi - forslag Forslag til indsats Forslag til action Kompetenceudvikling omdømmeledelse. Understøtte skolernes egen indsats for at rekruttere skolestartere: kompetenceudvikling kommunikation og markedsføring med fokus på at markedsføring og omdømmeledelse er en vigtig del af ledelsesopgaven. Indstilling om, at lederforløb i kompetenceudvikling til ledere med særligt fokus på markedsføring og omdømmeledelse fremmes og fx tilbydes på Sommeruniversitet. Evaluering af kommende kompetenceudviklingsforløb Synergi ift. øvrige udviklingsindsatser - Koordinering og samarbejde Styrket samarbejde mellem skoler og børnehaver SOK indleder samarbejde med Pædagogisk Faglighed i forbindelse med implementering af anbefalinger fra Pædagogisk Kvalitetsudvalg ift. anbefalingen ”Sammenhæng og overgange” - Alle børn og unge skal opleve en helhed i deres liv. Ved overgangen fra et tilbud til et andet, skal barnet/den unge og deres forældre opleve, at der samarbejdes om at skabe en tryg og god overgang. Muligheden for at anvende sundhedsplejersker i præsentationen af den københavnske folkeskole SOK tager initiativ til indledende drøftelser med Sundhed & Indkøb om, hvordan sundhedsplejersker kan bidrage i arbejdet. Digitale udviklingsprojekter: selvbetjeningsløsninger, direct-mail-muligheder, borger.dk m.m. Fælles indstilling til BUU: øget samspil mellem skoler og institutioner samt udviklingen af digitale borgerløsninger med henblik på, at synliggøre den lokale folkeskoles styrker og muligheder. Herunder koordinering mellem digital skoleindskrivning,digital pladsanvisning, planlægning, skoledistriktsdannelser m.m. Samt Barnets Bog og den nationale udvikling af borger.dk/minside. Styrket forældresamarbejde samt samarbejde med organisationer og erhvervsliv i lokalområdet Inspirationsmateriale til åben skole/rekrutteringshåndbog Forældresamarbejde/forældrenetværk på dagsordenen i Dialogforum m.m. Koordinering og samarbejde med øvrige udviklingsindsatser i forvaltningen: Styrket samarbejde mellem skoler og børnehaver: Implementering af anbefalinger fra Pædagogisk Kvalitetsudvalg Muligheden for at anvende sundhedsplejersker i præsentationen af den københavnske folkeskole (mange tvivlere fravælger folkeskolen når barnet er mellem 0-1 år og mødregrupper har stor betydning for valg/fravalg af den lokale folkeskole) Digitale udviklingsprojekter: selvbetjeningsløsninger, direct-mail-muligheder, borger.dk m.m.