Microsoft® Lync™ 2010 Kursus i tale og video

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Microsoft® Lync™ 2010 Attendant-kursus
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Optimering og effektiv brug af OUTLOOK
Vejledning til Cisco trådløs telefon
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
PC1 Lad os komme i gang…..
Udlægning af en ny cache
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Følge indhold Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til.
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Oversigtsvejledning til video Starte et videoopkald 1.Hold markøren over en kontakts billede, og klik på kameraknappen. 2.Der vises en besked på kontaktens.
Lyd-ikonet er forsvundet
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Velkommen Lars Johansson ProjectForce. Program: Lidt omkring Athena IT-Group A/S Introduktion til ProjectForce – Microsoft Sharepoint Lidt teori omkring.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen,
1 Velkommen til brugerinstruktion, It-Universitet.
1 It-Universitet velkommen til Easy Historien om en succes!
Microsoft® Lync™ 2010 Kursus i svargruppeprogrammet
Aktiv brug af Søften Portalen
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Microsoft® Lync™ 2010 Møder og samarbejde Kurser
Microsoft® Lync™ 2010 Kursus for stedfortrædere
Microsoft® Lync™ 2010 Chat og tilstedeværelse Kurser
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Microsoft ® Lync ™ 2010 Web App-kursus. Målsætninger På dette kursus introduceres Microsoft Lync Web App, og følgende emner gennemgås: Oversigt over Lync.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Oprettelse af Digital Post
Du finder registreringsskemaet på: dev2. siteloom
 Åben KM Udfyld oplysninger:  Indbakke: NYE  Kommunikerende enhed: Alle beskeder: + hospitalskode Afdelingsspec.: afdelingskode, søg med  Afslut med.
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Oversigtsvejledning til Lync 2013 FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Office365 – Bliv klar (få evt
Tjekke din telefonsvarer 1.Klik på fanen Telefon. Du får vist dine beskeder og oplysninger om personer, der har ringet. 2.Hold markøren over en telefonsvarerbesked,
Oversigt for © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Lync Web App Deltage i et Lync-møde ved brug af computerlyd Hvis du ikke har Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Introduktion til Lync Windows Store-appen
Lync 2013 på iPhone Oversigtskort for Deltage i et Lync-møde
SPCC Frederiksberg 1 SPCC Kursus: Alle PP Al-00 Udarbejdet af: Flemming Sommer Emne: Start og Luk PC’en Dato: Version: 5 SPCC, Senior PC Center.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Tilføje en kontakt Listen Kontakter gør din kommunikation lettere og gør det muligt for dig.
Starte et videoopkald På listen over kontakter skal du pege på en kontakts billede og klikke på kameraikonet. Der vises en meddelelse på din kontakts skærmbillede.
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
Miniguide Avaya Omstilling af kald Omstil igangværende samtale: Tryk ”omstil” Tast ønsket nummer Stil samtale igennem Ved ubesvaret eller optaget.
Call Center, adm kursus, indledning Indledning (registrering af kursister & præsentation) 10 min. Hjælpeværktøjer 5 min. System overblik 30 min. Administrator.
Hold smartere møder Tak, <FN name>.
Microsoft® Office Excel® 2007-kursus
Video Vælge visning Skype for Business Konfigurere din videoenhed
Møder Vælge visning Skype for Business
Deling og samarbejde Skype for Business Give styringen til andre...
Konfigurere lyd og foretage opkald
Kontakter, tilstedeværelse og chat
OneDrive Med OneDrive kan du sikkert gemme dine billeder, filer og mapper på ét sted, dele dem med andre og få adgang til dem overalt.
Modul 07, Elektronisk post
Velkommen til PowerPoint
Velkommen til det nye PowerPoint
Præsentationens transcript:

Microsoft® Lync™ 2010 Kursus i tale og video

Målsætninger På dette kursus gennemgås følgende tale- og videofunktioner i Lync 2010-klienten. Foretage et opkald Besvare et opkald Håndtere et opkald Viderestille et opkald Følge op på mistede opkald og talebeskeder Deltage i et telefonmøde Deltage i et videomøde Acceptere et videomøde

Målsætninger for video Telefoni- og talekommunikation I denne sektion gennemgås følgende: Foretage et opkald Besvare et opkald Håndtere samtaler og enhedsindstillinger Viderestille opkald Følge op på mistede opkald og talebeskeder Deltage i et telefonmøde Tilbage til Målsætninger

Foretage et telefonopkald hvor som helst fra Microsoft Lync 2010-klienten arbejder sammen med Microsoft Lync Server, så du får en softwaredreven telefon. Brugerne kan kontakte hvem som helst uden for eller i virksomheden. Det er lige så nemt og behageligt som din gamle telefon, men du får en mere omfattende og sofistikeret oplevelse. Lync understøtter følgende typer af opkald: Computer til computer Computer til telefon Telefon til computer Computer til lydsiden af møder Videoopkald og møder Ved hjælp af Lync 2010 har brugerne alle deres primære kommunikationsmetoder – tale, e-mail, chat og møde – tilgængelige og integreret på deres computere. Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Foretage et opkald Hvis du vil foretage et opkald, kan du bruge søgelinjen til at finde en person eller rulle for at finde en person på listen Kontakter. Åbn Microsoft Lync. Skriv personens navn eller telefonnummer på søgelinjen. Peg på kontakten, og klik derefter på knappen Ring. Når du klikker for at ringe, er det som standard kontaktens arbejdsnummer, der ringes op til. Klik på pilen Opkaldsmenu for at vælge et af kontaktens andre numre, du vil ringe til. Få mere at vide om at klikke for at ringe på næste dias. Søge Opkaldsmenuen for flere indstillinger Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Klikke for at ringe Lync 2010 indeholder funktionen Klik for at ringe. Når du klikker på ikonet i billedet, ringes der automatisk til nummeret i Lync. Opkaldet forbindes ved hjælp af din Lync Phone Edition-enhed. Opkaldet forbindes via din Lync-klient, hvis en enhed ikke er tilgængelig. Klikke for at ringe Tilbage til Målsætninger

Brug af tastaturet til at ringe Klik på ikonet Telefon for at få adgang til tastaturet. Brug tastaturet til manuelt at angive et telefonnummer, der skal ringes til. Du kan f.eks. bruge tastaturet til at ringe et 80-nummer. Klik på ikonet Telefon i hovedvinduet i Lync. Klik eller skriv tal på tastaturet. Klik på Ring for at ringe til nummeret. Tastaturet reagerer på museklik og tastetryk. Klik på Ring, eller tryk på Enter for at ringe til nummeret. Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Besvare et opkald Afhængigt af konfigurationen af enheden kan et indgående opkald finde sted ved hjælp af en af følgende metoder: Forbundet med en Lync Phone Edition-enhed: Opkaldet besvares ved hjælp af højttalertelefonen eller hovedtelefonen. Lync uden en tilsluttet enhed: Lyden afspilles gennem højttalerne i computeren. Besvar opkald: Klik på meddelelsesvinduet for det indgående opkald. Samtalevinduet vises, og opkaldet starter. Omdiriger eller afvis opkald: Klik på Omdiriger for at ringe til et andet nummer, f.eks. din mobiltelefon. Klik på Afvis for at sende opkaldet til telefonsvareren, hvis den er konfigureret, eller afbryde opkaldet. Klik på meddelelsesvinduet for at besvare opkaldet. Samtalevinduet vises, når du har accepteret opkaldet. Tilbage til Målsætninger

Acceptere opkald under en samtale Du kan starte et opkald under en samtale i samtalevinduet. Besvare et opkald i en chatsession Under fanen Telefon vises muligheder for, hvordan du kan modtage opkaldet. Klik på en af følgende indstillinger: Acceptér opkald – accepterer opkaldet, og starter samtalen. Omdiriger – omdirigerer til din mobiltelefon eller et andet telefonnummer. Afvis – afviser det indgående opkald, hvilket sender opkaldet til telefonsvareren, hvis den er konfigureret, eller afbryde opkaldet. Klik på Telefon for at starte et opkald Klik på Acceptér, Omdiriger eller Afvis Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Håndtere et opkald Under et opkald kan du ændre lydenheden, sætte opkaldet i venteposition eller viderestille opkaldet til et andet telefonnummer. Klik på følgende indstillinger i samtalevinduet. Klik på Lydenhed for at vælge mellem hovedtelefonen, håndsættet eller computerens højttalere. Sæt opkaldet i venteposition ved at klikke på I venteposition. Viderestil opkaldet til et andet telefonnummer. Brug Viderestil for at forblive i telefonmødet, selvom du er nødt til at forlade dit kontor. Brug menuen Viderestil til at viderestille opkaldet til et andet telefonnummer. Skift lydenhed under opkaldet. Tilbage til Målsætninger

Telefonopkald omdirigeres til det rette sted Brug Lync 2010 til at viderestille opkald til din mobiltelefon eller til at ringe samtidig på dit arbejds- og hjemmenummer. Find og rediger hurtigt indstillingerne for viderestilling. Se med det samme, om dine opkald viderestilles. Konfigurer nemt avancerede indstillinger for omdirigering af opkald. Tag dine opkald med dig. Indstillinger for viderestilling af opkald Meddelelse om viderestillede opkald Tilbage til Målsætninger

Viderestille et opkald Du kan sende opkald direkte videre til din telefonsvarer eller til en anden person, der skal håndtere dine opkald, mens du er væk. Det er nemt at konfigurere regler for viderestilling under fanen Viderestilling af opkald. Klik på Viderestilling af opkald. Klik på Indstillinger for viderestilling af opkald. Angiv telefonnumre under fanen Viderestilling af opkald i Indstillinger. Klik på OK for at opdatere indstillingerne for viderestilling af opkald. Vælg en af følgende muligheder: Slå viderestilling af opkald fra Viderestil mine opkald til – Telefonsvarer, Mobiltelefon eller et andet nummer Ring samtidigt Tilbage til Målsætninger

Følge op på mistede opkald Administrer talebeskeder ved hjælp af Lync 2010. Få hurtigt et overblik over, om du har mistede opkald og meddelelser, der venter. Afspil talebeskeder direkte fra Lync. Besvar talebeskeder ved hjælp af chat eller tale. Sådan aflytter telefonsvareren Klik på ikonet Telefon i Lync. Peg på kontakten, og klik derefter på den grønne pil for at aflytte beskeden. Hvis du vil ringe til den anden person, skal du klikke på knappen Ring. Visuel telefonsvarer er en dedikeret visning til talebeskeder, som du kan afspille med et klik. Klik på den grønne pil for at lytte til beskeden. Tilbage til Målsætninger

Deltage i et telefonmøde I Lync 2010 findes der flere forskellige muligheder for at oprette forbindelse til et planlagt telefonmøde. Hvis du bruger valgmulighed A eller B, oprettes der som standard forbindelse ved hjælp af Lync Phone Edition-enheden. Hvis enheden ikke er tilgængelig, skal du oprette forbindelse til mødet ved hjælp af computerens højttalere og mikrofon. Valgmulighed B Klik på Deltag i onlinemøde fra kalenderindkaldelsen for at oprette forbindelse til mødet gennem Lync 2010. Valgmulighed A Klik på Deltag i onlinemøde for at deltage i telefonmødet direkte fra påmindelsen i Outlook-kalenderen. Valgmulighed C Tast nummeret manuelt ved hjælp af en skrivebords-, mobil- eller Lync Phone Edition-enhed. Tilbage til Målsætninger

Indkaldelse til onlinemøde Mødeindkaldelsen giver mulighed for mange forskellige måder at oprette forbindelse til et Lync-onlinemøde. Deltag i onlinemøde forbinder dig til mødet gennem Lync. Du kan høre et telefonmøde eller se visuelt indhold som f.eks. et webkamera og skrivebordsdeling. Link til mødet giver dig mulighed for at oprette forbindelse via en browser, hvis Deltag i onlinemøde-linket ikke kan bruges, eller hvis Lync ikke er installeret. Deltag via telefon forbinder dig til telefonmødet, hvis du bruger din hjemmetelefon eller en mobiltelefon. Forbindelsen bliver oprettet gennem Lync, hvis du bruger Lync Phone Edition eller Lync-tastaturet. Du skal angive et møde-id, når du bliver bedt om det. Du bliver ikke bedt om at angive et møde-id, hvis du bruger Deltag i onlinemøde eller mødelinket. Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Aktivitet 1 Denne aktivitet klargør Lync-brugerne til lyddelen af onlinemøder. Øv denne aktivitet under et lille eller uformelt teammøde. I dette scenario anvendes et mødelokale med en mødetelefon som den primære lydkilde. Planlægge et onlinemøde Åbn Outlook 2010, klik på Nyt element, og klik derefter på Onlinemøde. Udfyld felterne i mødeindkaldelsen, og send den. Til modtagere Emne Placering Start- og sluttidspunkt Deltage i mødet Åbn indkaldelsen, og klik derefter på Deltag i onlinemøde. Klik på Brug følgende i dialogboksen Deltag i mødelyd. Klik på rullelisten, og angiv telefonnummeret til mødelokalet. Klik på OK. Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Aktivitet 2 Øv at bruge Lync-berøringstonekommandoer under et opkald. Du kan bruge berøringstonekommandoer, som også kaldes DTMF-kommandoer (Dual Tone Multi-frequency), til at styre telefonmødet. Du får mulighed for at give deltagere adgang eller slå lyde fra for deltagere, og du kan deaktivere meddelelser. Deltag i et onlinemøde, og opret forbindelse til et telefonmøde ved hjælp af en bordtelefon. Brug tastaturet på bordtelefonen til at taste en af følgende berøringstonekommandoer og lytte til en beskrivelse. *6 – slå din egen lyd til eller fra. *4 – slå lyden til eller fra for alle de andre deltagere. *7 – lås mødet, eller lås det op. *9 – aktivér eller deaktiver meddelelser for de deltagere, der indleder eller afslutter deltagelse i mødet. *3 – afspil privat navnene på alle deltagerne i mødet. *8 – giv alle de deltagere, der i øjeblikket er i lobbyen, adgang til mødet. *1 – afspil en beskrivelse af de tilgængelige berøringstonekommandoer. Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Hasteløsninger De fleste brugere har oplevet en uventet situation under et møde. Nedenfor får du nogle tip til, hvordan du løser akutte problemer i et onlinemøde. Problem: Mødetelefonen eller mødedeltagerne kan ikke få forbindelse til onlinemødet. Løsning: Brug Deltag via telefon til at ringe til deltagerne eller oprette forbindelse til mødetelefonen. Klik på menuen Personer, og klik derefter på Inviter via navn eller telefonnummer. Angiv telefonnummeret til deltagerens bordtelefon eller mobiltelefon eller mødetelefonen, og klik derefter på Ring. Problem: En deltagers stemme giver genlyd under hele opkaldet. Løsning: Dette problem opstår, hvis en deltager har forbindelse til onlinemødet gennem flere enheder, f.eks. både gennem computeren og en mobiltelefon. Problemet kan også opstå i store mødelokaler, hvis der bruges et podium eller en panoramavideo med en lydenhed til mødet. Deltageren skal slå lyden fra højttalerne og mikrofonen i computeren. Slå lyden fra på bordtelefonen, og kontrollér, om genlyden er forsvundet. Slå lyden til igen på den primære enhed, der skal bruges under onlinemødet. Tilbage til Målsætninger

Målsætninger for video I denne sektion gennemgås følgende: Deltage i et videoopkald Acceptere et videoopkald Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Videooversigt Det nærmeste, du kommer en personlig samtale, er ved at slutte et webkamera til computeren. Det er nemt at bruge et webkamera i Lync 2010 til at vise dig selv for andre deltagere. Godkendte UPnP-webkameraer registreres automatisk i Lync under Windows XP, Vista og Windows 7. Du behøver ikke at installere et webkamera for at få vist andre deltageres video under et onlinemøde. Konfigurer indstillingerne for webkamera fra Videoenhed i Indstillinger for Lync. Klik på Funktioner, og klik derefter på Indstillinger. Konfigurer indstillingerne for webkamera under Videoenhed. Tilslut et USB-webkamera, og der søges automatisk efter driversoftware i Windows. Tilbage til Målsætninger

Deltage i et videoopkald Hvis du har monteret et webkamera, kan du vælge, at kontakten kan se dig, mens I taler. Hvis du accepterer et indgående videoopkald, kan de ikke se dig, medmindre du tilføjer video hos dig. Deltage i et videoopkald Klik på Video i samtalevinduet for at starte webkameraet og videosamtalen. Klik på Video for at starte webkameraet. Du får billede i billede-visning af dig selv ved at klikke på Vis for at angive indstillinger eller skjule. Tilbage til Målsætninger

Acceptere et videoopkald Du behøver ikke et webkamera for at acceptere et videoopkald fra en anden Office Lync 2010-bruger. Hvis du ikke har et webkamera, kan du få vist videoforbindelsen for den person, der ringer, og den, der ringer, vil få vist en videoikonpladsholder for din forbindelse. Den person, der ringer, vil ikke kunne se dig, medmindre du føjer din egen videoforbindelse til samtalen Acceptér et videoopkald. En anden deltager i onlinemødet starter en video. Deltagerens videoforbindelse vises automatisk i samtalevinduet i Lync. Klik på Start min video for at vise din videoforbindelse for de andre deltagere. Klik på Vis for at få vist dit visningsvindue eller redigere indstillingerne for webkameraet. Klik på Vis for at få vist visningsvinduet eller redigere indstillingerne for webkameraet. Klik på knappen Fuld skærm for at maksimere videovinduet. Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger Gennemse På dette kursus blev følgende tale- og videofunktioner i Lync 2010-klienten gennemgået. Foretage et opkald Besvare et opkald Håndtere et opkald Viderestille et opkald Følge op på mistede opkald og talebeskeder Deltage i et telefonmøde Deltage i et videoopkald Acceptere en video videomøde Tilbage til Målsætninger

Tilbage til Målsætninger © 2010 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Microsoft, Exchange ActiveSync, Excel, Lync, Outlook, PowerPoint, SharePoint, SQL Server, Windows, Windows Live, Windows Mobile, Windows Server og andre produktnavne er eller kan være registrerede varemærker og/eller varemærker i USA og/eller andre lande/områder. Oplysningerne heri er kun til orientering og repræsenterer den aktuelle holdning hos Microsoft Corporation på datoen for denne præsentation. Fordi Microsoft er nødt til at reagere på skiftene markedsforhold, skal det ikke fortolkes som en forpligtelse på Microsofts vegne, og Microsoft kan ikke garantere nøjagtigheden af de oplysninger, der gives efter datoen for denne præsentation. MICROSOFT STILLER INGEN GARANTIER, UDTRYKKELIGE, STILTIENDE ELLER LOVMÆSSIGE, HVAD ANGÅR OPLYSNINGERNE I PRÆSENTATIONEN. Tilbage til Målsætninger