8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

informationsflowet for kemiske stoffer og blandinger
Fiskeril æ re. Kap. 1 Fiskeri i i tal Danske fartøjer pr. 31. december 2006.
HAV- OG FISKERIBIOLOGI
Markedsovervågning af byggevarer
1 3. liberaliseringspakke - Baggrund, indhold og ENTSO 3. liberaliseringspakke Baggrund, indhold og ENTSO Lene Egeberg-Gjelstrup International rådgiver,
Nye sporbarhedsregler for fiskevarer og akvakulturprodukter
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Godkendelse af lægemidler til børn
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
v/advokat Jens Bødtcher-Hansen, Kammeradvokaten
Dorthe Kloppenborg Økologisk Landsforening
Mærkninger  kemien i din hverdag..
Mette Lise Jensen, Miljøministeriet Konference om bæredygtige indkøb den 6. oktober 2011 Nye tendenser og regler på vej? Landskabet inden for bæredygtige.
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
5.1 · Rensning På rundfisk lægges et korrekt bugsnit fra gattet op mellem bugfinnerne til struben uden at beskadige indvoldene. Herefter tages indvoldene.
Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011.
FØDEVAREANPRISNINGER
Marianne Mollerup KBH Madhus
VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN
Slagterkurvens nordiske mad
Produkt ProduktionProfil/Politik People GenbrugelighedSvanemærke Økologi Bæredygtighed Kvalitet Mindre CO 2 Ingen spildevand Minimalt udslip Ingen kemikalierGenbrug.
HVAD ER FSC? Hvem? Forestry Stewardship Council (FSC) er en global organisation til fremme af ansvarlig skovdrift.
Risikohåndtering af norovirus
12. Virksomhedens miljøforhold – virksomhedens miljøbelastning
Verden omkring HTH Kunder x Konkurrenter Leverandører Finanskrisen
STRATEGI FOR GRØN ØKONOMI - nye og bæredygtige løsninger NFS konference Ilulissat Maríanna Traustadóttir - ASÍ Island.
Energieffektivisering i byggeriet”. Program Introduktion til Energieffektivisering af byggeriet Delprojekt_01Systematisk energieffektivisering af tekniske.
-The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FN’s fødevare – og landbrugsorganisation)
LANDBRUGSRAADET Plantekongres 10. januar 2006 Krav om sporbarhed og mærkning af fødevarer Morten Andersen Linnet Landbrugsraadet Afd. for Fødevarer og.
Nødvendige indsatser for en bæredygtig udvikling Anna Lise Mortensen Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling Bæredygtige indkøb i et strategisk perspektiv,
Lise Walbom, Chefkonsulent i DI Fødevarer
SF Ungdom Ved..
Dr. Eyjólfur Guðmundsson
Size matters TexPoint fonts used in EMF: AAAAA Fra individer  population  økosystem.
SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
Kapitel 15 VÆKST OG/ELLER BÆREDYGTIG UDVIKLING ? – målkonflikt i den økonomiske politik?
Kamstrup A/S Kamstrup A/S.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt om VVM/ Miljøvurdering.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Ber tað til?. Gour met Býti av gestum Avbygda fólk Tórshav n Ferðafól k.
Status og fremtid for De Økologiske Skolegårde Seminar 26. november 2010.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Lov om dyrkning m.v. af genmodificerede afgrøder Hvordan og hvorfor?
Markedsandele for økologiske varer i Salg af økologiske varer fordelt på butikstype i 2002 Anm.: Lavprisvarehuse = OBS, Bilka, A-Z Discount.
Indlæg ved Landsplanteavlsmødet 13. januar 2009 Michael Brockenhuus-Schack.
D A N S K V A R E F A K T A N Æ V N Kursus om produktsikkerhedsloven.
Patent- og Varemærkestyrelsen Forårskonference Torsdag 26. april 2007.
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Hvor går det økologiske marked hen?
Perspektiver for husdyrproduktion i Danmark
Det brede kvalitetsbegreb
Muslinger og søstjerner - foder der flytter?
MVJ - Mål og forventninger
© - Copyright Bureau Veritas Netværksgruppemøde KEMI Tema: Arbejdspladsbrugsanvisninger – erfaringsudveksling Würth Danmark A/S, Montagevej 6, 6000 Kolding.
Emballageminimering – både guld og grønne skove! Bjarne Palstrøm, Miljøchef, Dansk Industri.
11. og 18. november 2014 Jesper Boesen No Barriers Advice.
Chas. Hude A/S – H.C. Andersens Boulevard 33 – 1780 København V – Telefon – CONOPA – København 2008 Erfaringer med Alicante-
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Kildekritik Website.
Affaldshåndtering og –sortering på byggepladsen
Undervisningsmateriale til video om Auqatrace
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Henrik Sparholt, M.Sc., Dr.Sc.
Hvordan imødekommer vi ønsker om friere bytning af frø?
Undersøgelse Fase 1: Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes egne undersøgelser af forbrugsvarens vej fra ressource til butik. Eleverne skal her.
DS/EN Krav til overensstemmelsesvurdering af konstruktionskomponenter
Organic RDD 5 Det nye økologiske forsknings-, udviklings- og demonstrationssprogram
Præsentationens transcript:

8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet Bedømmelsesskema friskhed. Rådsforordning (EØF) nr. 2406/96 af 26. november 1996 om fælles handelsnormer for visse fiskerivarer (EFT nr. L 334 af 23. december 1996), med senere ændringer. Kilde: Danske Fiskeres Producent Organisation.

8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet Kilde: Danske Fiskeres Producent Organisation.

8.3 · Sortering af fisk efter størrelse (kg) Rådsforordning (EØF) nr. 2406/96 af 26. november 1996 om fælles handelsnormer for visse fiskerivarer (EFT nr. L 334 af 23. december 1996), med senere ændringer. Kilde: Danske Fiskeres Producent Organisation.

8.3 · Sortering af fisk efter størrelse (kg) Kilde: Danske Fiskeres Producent Organisation.

Mærkning af fisk I henhold til fælles EU-regler skal følgende oplyses ved detailsalg af fiskevarer til den endelige forbruger uanset afsætningsmåde: • Artens handelsbetegnelse • Produktionsmetode • Fangstområde Når en blanding af forskellige arter udbydes til salg, skal ovenstående oplysninger anføres for hver art. Du kan finde yderligere oplysninger på www.foedevaredirektoratet.dk Forbrugerne stiller stadig større krav til etisk mærkning af fødevarer. Det omfatter alt fra hensyn til miljø og dyrevelfærd til overholdelse af menneskerettigheder ved produktion af fødevarer. Udover den lovpligtige mærkning har en del andre mærker set dagens lys. Det danske Ø-mærke Økologisk produktion (ikke relevant for vildtfanget fisk). Naturskånsomt fiskeri Fiskernes økologiske netværk. Max Havelaar Danmark Overholdelse af menneskerettigheder under fødevare-produktionen. Marine Stewardship Council Mærke for bæredygtigt fiskeri (defineret af Marine Stewardship Council). Friend of the sea Privat mærke for bæredygtigt fiskeri (defineret af Friend of the sea). Flipper Amerikansk mærke for delfinvenligt tunfiskeri. Den nordiske fiskeribranche samarbejder om, at definere et nyt mærke for bæredygtigt fiskeri Læs mere: Nordisk Ministerråd »Etisk mærkning af fødevarer«.

Gennemsnitspriser for torsk på Hanstholm Fiskeriauktion 2007