Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Verden omkring HTH Kunder x Konkurrenter Leverandører Finanskrisen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Verden omkring HTH Kunder x Konkurrenter Leverandører Finanskrisen"— Præsentationens transcript:

1 Verden omkring HTH Kunder x Konkurrenter Leverandører Finanskrisen
Miljø X Ændring i befolkningssammensætningen

2 Kunder HTH opdeler deres kunder i to kundegrupper. B2B kunder og B2C kunder. B2C kunderne består af både Forum og Gør Det Selv kunder. B2B kunderne er boligselskaber og andre store kunder. B2B er HTH’s største kundegruppe.

3 Konkurrenter Der er hård konkurrence på køkkenmarkedet. IKEA er en af HTH’s største konkurrenter, der især udfordrer Gør Det Selv delen. Herunder ses et positioneringskort der viser hvorledes HTH positionerer sig i forhold til deres konkurrenter. Bemærk at der ikke er nogen kvalitetsforskel på HTH og HTH Gør Det Selv, alligevel ligger de ikke ens på positioneringskortet. OBS: Der er to kort (nr.1 er hjemmelavet, ved ikke hvor præcist det er, men faktorer er pris og kvalitet) (nr. 2 er fra en præsentation, faktorer er innovativitet, performance, effektivitet og sikkerhed)

4 5 Kvik HTH GDS HTH IKEA Efficiency Reassuring Innovative Efficiency
HTH BRAND MOVING FORWARD Kvik HTH GDS Efficiency Innovative Reassuring HTH IKEA Performance Efficiency

5 Positionering af brands i Danmark
Høj pris Høj kvalitet Lav kvalitet Lav pris

6 Leverandører og produktion
HTH producerer selv deres køkkener, men har en række af underleverandører af bl.a. råmaterialer, skruer, hårde hvidevarer m.m. Det er meget vigtigt for HTH at have et godt forhold til deres leverandører, hvor leveringssikkerhed og god kvalitet er i hovedsædet. Derfor har HTH et leverandørscorecard, hvor leverandørerne måles på leveringsoverholdelse og kvalitet. Der er mange fordele for HTH ved at have deres egen produktion i Danmark. Blandt historien om mærket og fabrikken, der er en vigtig del af HTH’s branding. Det er også vigtigt, fordi HTH selv kan kontrollere produktionen og kvaliteten af de produkter der forlader fabrikken. Sidst men ikke mindst er HTH er social ansvarlig virksomhed, der er bevidst om hvor meget deres tilstedeværelse betyder for lokalsamfundet.

7 Finanskrisen Finanskrisen har haft en bevirkning på næsten alle danske virksomheder, også HTH. Befolkningen har i flere år været tilbageholdende med at bruge penge, især på varige forbrugsgoder som køkkener. HTH har dog klaret sig godt igennem krisen og er kommet igennem krisen med overskud. Dette skyldes at HTH har været effektive og gode til at minimere omkostninger, samtidig med at der har været fokus på kampagner og god kundeservice. Dette har givet en god trafik i butikkerne. Samtidig har køkkenbranchen åbnet op for muligheden for at finansiere deres køkkenkøb igennem banker eller finansieringsselskaber. Dette har gjort det muligt for mange at købe deres drømmekøkkener. Hos HTH er der ingen meromkostninger forbundet med finansiering, dvs. at det er rentefrit og at der ikke er stiftelsesomkostninger forbundet med finansieringen.

8 Miljø Miljø er og bliver en vigtigere og vigtigere del af manges hverdag. Udover at mange kunder i stigende grad bliver mere bevidste om både de belastninger de afgiver på miljøet, men også på det miljø de selv befinder sig i, kommer der også flere og flere krav og regler i forbindelse med miljø. HTH arbejder meget på at mindske co2 og har mange miljøcertificeringer, der sikrer både miljø og forbruger i forhold til kvalitet og miljøbelastning. Blandt andet benyttes alt spildtræ hos HTH som fyrtræ, der forsyner byen Ølgod hvor fabrikken ligger med varme. Derudover er alle HTH’s produkter indeklimamærket, hvilket sikrer forbrugerne at der ikke afgives skadelige dampe fra træet.

9 Befolkningssammensætningen
Befolkningssammensætningen ændrer sig hele tiden, og har en stor betydning for både salget og markedsføringen af HTH’s produkter. De senere år har trenden været, at mange flytter fra landet og ind til byen. Samtidig med at folk flytter til byen, bliver de ældre, bor oftere alene og mange bliver ikke gift. Dvs. at kernefamilien har ændret sig de sidste årtier. Andelen af små hushold (1-2 personer) er steget voldsomt. Der bliver født færre børn, og gennemsnitsalderen for førstegangsfødende er stigende. Derfor er forældre i dag ældre, end de var år tilbage. Huspriserne stiger og prioriteterne hos kunderne ændrer sig. Den nye generation har fokus på ny teknologi, miljø og individualitet. Det bliver stadigt vigtigere og vigtigere for kunder at kunne udtrykke sig selv, både igennem deres hjem, tøj og holdninger. Derfor vil prisen i stigende grad blive en mindre faktor i forhold til køb, imens individualitet og branding bliver en vigtigere del.


Download ppt "Verden omkring HTH Kunder x Konkurrenter Leverandører Finanskrisen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google