Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Præsentation af forskningsrapport DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard
At bruge disse to ord rigtigt
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx -kvaliteter og udfordringer ’Hvis jeg ikke har pc’en med ville jeg få mere ud af det” – om IT og medier i undervisningen.
Derfor har vi altid meget at lave Pensionistens hverdag
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Det svære liv i en sportstaske
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Borgernes barrierer for brug af IT
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Den urolige chef kigger på uret,
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Ind i undervisningsrummet på eud
Koblingspunkter Sammenhænge og samarbejde mellem skole og praksis
Børn og sorg - og sprældøde døde
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Gymnasiekultur og elevdeltagelse
Emneworkshop -Inspektorforeningen årsmøde 2012
VOFF konference april 2011 Hvad sker der i klasserummet? De sociale og faglige relationers betydning for fastholdelse 27. April 2011 Susanne.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Erfaringer efter simulationsbaseret undervisning i genoplivning
Dansk 1. klasse.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 1: Hhx og iværksætteri DEA, 13. Oktober 2010 Videnskabelig assistent, Rikke Brown
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En helt normal samtale ved morgenbordet:
Hold fast, hold ud eller hold igen
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Klasserumsledelse og elevinddragelse
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Konference om fravær og frafald i de gymnasiale uddannelser
Vejlederens kommunikation
»En mand havde to sønner
Studievejlederkonference i Nyborg
Konference om fravær og frafald i de gymnasiale uddannelser
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Hvem er HF-kursisterne og hvordan kan vi motivere dem?
Børn og unge med handicap siger deres mening
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Præsentation af resultaterne fra casestudie
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Læreren som læringsleder
Mit Navn Er Susi DE første 17 år boede jeg på landet. Jeg keder mig...og vil gerne vide hvordan det er at være i “byen”.
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Præsentationens transcript:

Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard Center for Ungdomsforskning (CeFU), DPU /AU

Andele af gymnasielærere, der angiver, at de bruger computere i undervisningen (Data indsamlet fra februar til maj 2006). UVM: Tal der taler 2008

[2/3 sidder med deres bærbare og laver et eller andet hele tiden. Det er facebook der dominerer, men også mails – fotos, nogle ser film. Det faglige fylder ikke noget, det snakker de slet ikke om. Mange har små høretelefoner i ørerne – de hører musik og er på facebook. ”så laver de i hvert fald ikke uro” - siger en lærer til mig senere] (Observation,1. års hhx-klasse)

Nina (2 år): Jeg ved ikke, det er ikke for at sidde og forsvare lærerne eller noget, men der er også nogle rigtig uengagerede i vores klasse. Og det er da klart nok, det er da også pisseirriterende, man har stået og snakket i en time, og så er der bagerste række med fem drenge, de har ikke lyttet efter og så kommer de bagefter: ’Øh undskyld, hvad var det vi skulle?’ Det kan jeg da godt se, det er da sindssygt irriterende. Int.: Hvordan mærker du, at de er uengagerede? Nina: Altså, de siger ikke noget under undervisningen, så på den måde er de ikke noget problem. Int.: Hvad laver de? Nina: Spiller computer. Joakim: Og så hvis der så er en lærer, der spørger dem om noget, så er de jo fuldstændig blanke, de har jo ikke en ide om, hvad de skal svare. Nina: Ja, hvis nu vi sidder og læser en tekst eller et eller andet for eksempel, læser højt og skal analysere den. Så siger hun så: ’Nikolaj kan du ikke lige læse højt?’ ’Øh hvor er vi henne?’ - siger han så. Altså ligesom… han følger overhoved ikke med. Så kan jeg da sagtens forstå, at lærerne bliver irriterede. Om det fælles læringsrum

Jakob (1 år): Selvfølgelig er der nogen, der er mere deltagende end andre. Men for mit vedkommende, der er det som nat og dag, at nogle fag, der deltager jeg og andre fag, der deltager jeg overhovedet ikke. Men alt sammen handler om, at jeg har åbnet min computer. Og så lige meget hvilket fag jeg har, hvis jeg først har fået åbnet min computer og sidder og skriver på facebook eller et eller andet, jamen så har jeg simpelthen mistet den time. Sådan er det for mig i hvert fald. Hvis jeg aldrig åbner min computer, så er det næsten lige meget hvilket fag jeg har, så kan jeg ikke lade være med at følge lidt med. Int.: Men hvorfor er det så, at du åbner din computer? Jakob: Det er nok fordi det… jeg ved det ikke. Karen: Det er mere spændende. Int.: Men det du siger, er jo faktisk, at den faktisk er en hindring for din læring. Jakob: Ren og skær hindring, hvis jeg ikke havde den med, så ville jeg få meget mere ud af det, det er der ingen tvivl om, men det kunne også være jeg ville synes, det ville være så kedeligt, at jeg ville gå hjem og tænke det her gider jeg ikke længere. Så det ved jeg ikke, men jeg har ikke turde at lade være med at tage den med endnu. Koncentrationen og læring

Frederik (2 år): Altså folk snakker så meget om modenhed og man skal selv gøre det. Men altså et eller andet sted, så har skolen… altså selvfølgelig har de ikke det store at skulle have sagt. Eleverne skal sørge for, at de selv lærer noget. Men altså skolen bliver også nødt til at se, at alle elever sidder på facebook eller sidder og spiller tetrix eller de sidder og spiller counterstrike eller sådan noget fis over et net, de har lavet. Om ansvar for egen læring

Om lærernes rolle i forhold til IKT i undervisningen (lærerperspektiv) Karsten: Der må vi forsøge at disciplinere dem og gå frem med de gode eksempler og sige hvad vi i det her fag skal bruge computeren til og i givet fald, hvad vi så ikke skal bruge den til.

De unge ved meget mere - positionen Multitasknings – positionen Højteknologiske kruseduller – positionen Typiske positioner i debatten om IKT:

IKT i undervisningen på hhx; 2 centrale spørgsmål Hvad forstår vi ved IKT i undervisningen? Hvordan kan IKT bruges læringsfremmende i uddannelsen af hhx-eleverne?