Udregning af kvadratsætninger

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VEKTORER AM 2006.
Advertisements

Sådan laver Du et POWER POINT program.
Vektorer i planen Regneregler Definition Begreber Definition af:
Regler og lovmæssigheder i matematik
Heraki for de forskellige regnearter
Cosinusrelationerne De sidste formler i skal kunne er cosinusrelationerne eller Den udvidede Pythagoras’ sætning som den også kaldes. I modsætning til.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Separation af de variable
Vindmøller Mathias Turac, Devran Kücükyildiz & Daniel Thyrring
PC1 Lad os komme i gang…..
Reduktion AM 2009.
Ligninger af første grad i en variabel
Tangent og differentialkvotient
Kaffemaskinen - et eksempel på beregning af økologisk rygsæk
Instruktion i Animation Shop
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Vores ide er opladning af batteri i sko
Nichlas Christensen Afsætning. * Det er et kortvarigt produkt, da det er en daglig vare, og er en energi drik.
Termisk energi -varmeenergi.
Dansk 1. klasse.
Komma Sådan sætter du komma.
Lineære funktioner AM/ Maj 2006
2. gradspolynomier og parabler
   HUSKESPIL – grundlæggende regneregler + ( )  - ) - ± + ± ( ) ±
Areal og Integral AM/2011.
Mdl. eksamen Emilie & Emil.
Rente – og Annuitetsregning
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Reduktion AM 2009.
Parabler, 2. gradspolynomier og 2.gradsligninger
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
FEN Diskret matematik/Seminar 3 - proofs 1 Beviser Et bevis er en argumentation, som overbeviser om, at en påstand er sand, påstanden kaldes.
Areal og bestemt integral
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Talforståelse og regneregler
Calc.
Opgave 2 24 Opgave 23 Opgave 22 Opgave 21 Opgave 20 Opgave 19 Opgave 18 Opgave 17 Opgave 16 Opgave 15 Opgave 14 Opgave 13 Opgave 12 Opgave Opgave.
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Brugergrænseflade Afprøvning af program. Sådan bruger du programmet Programmet er bare en demo og er ikke funktionsdygtigt. Dog kan du trykke på de forskellige.
1 Design, analyse og verifikation. 2 Design Bevisteknikker Design ved hjælp at matematisk induktion Analyse O-notation Logaritmer Binær søgning Verifikation.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1
Andensgradspolynomier
Forløb 10 minVelkomst og præsentation 15 minIntroduktion til Kartoo 5 minPause 30 minØvelser 10 minPause 30 minOpsamling og evaluering.
Simpel Lineær Regression
Brøker Af Alexander Olssson.
Pythagoras Et bevis IM.
Videregående pc-vejledning
Kvadratisk optimering Lavet af Mikkel Iversen og Mathias Møllemus Svendsen HH3-ØA.
Reklamen AirFresher - i denne præsentation vil i få et ind- blik i arbejde bag projektet der handler om: Reklamation af AirFresher. - i vil også finde.
BIOGRAFBILLETTER Af: Julie og Mathilde. BILLETTER I 2008 Statistikken er højest i ferierne Uge 1 juleferie Uge 6 vinterferie Uge 11, Tempelriddernes skat.
Areal bestemt ved integration
Reduktion AM 2009.
VEKTORER AM 2006.
Areal og Integral AM/2004.
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
Præsentationens transcript:

Udregning af kvadratsætninger

To tals sum gange samme to tals differens eksempel (a+b)*(a-b) (se dias 3 og 4) Et tal plus/minus et andet tal tilsammen opløftet i anden eksempel (a+b)2 eller (a-b)2 (se dias 5 og 6) Et tal opløftet i anden minus et andet tal opløftet i anden eksempel a2-b2 (se dias 7 og 8) 4) Et tal opløftet i anden plus et andet tal opløftet i anden plus/minus det dobbelte produkt af de to tal eksempel a2+b2+2ab (se dias 9 og 10)

(a+b)*(a-b) Når man skal udregne en kvadratsætning der ser sådan ud skal alle tal ganges med hinanden. Dette er lettest at gøre systematisk med a*a, a*-b og b*a, b*-b Det er vigtigt at man beholder tallenes fortegn. Når disse stykker er udregnet ser det sådan ud: A2-ab+ab-b2 ab-ab går ud med hinanden og forsvinder Dette kan forkortes til A2-b2

(a+b)*(a-b) Reglen for disse kvadratsætninger er: Summen gange differensen af to tal, er det første tal opløftet i anden minus det andet tal opløftet i anden

(a+b)2 eller (a-b)2 Når noget er opløftet i anden er det ganget med sig selv. Derfor ser disse kvadratsætninger også sådan ud: (a+b)*(a+b) eller (a-b)*(a-b) (a*a)+(a*b), (b*a)+(b*b) a*a-a*(-b), (-b)*a+(-b)*(-b) dvs. at (a+b)2 giver resultatet: a2+ab+ab+b2 eller a2+2ab+b2 og (a-b)2 giver resultatet: a2-ab-ab+b2 eller a2-2ab+b2

(a+b)2 eller (a-b)2 Reglen for (a+b)2 er at det første tal opløftet i anden plus det andet tal opløftet i anden plus den dobbelte sum af de to tal. Reglen for (a-b)2 er det første tal opløftet i anden plus det andet tal opløftet i anden minus den dobbelte sum af de to tal.

a2-b2 Når man skal udregne en kvadratsætning der ser sådan ud skal alle tal ganges med hinanden. a2-b2 Dette er det samme som (a*a)-(b*b) Dette stykke er ummidelbart ikke muligt at regne ud da vi ikke kender antallet som bogstaverne repræsenterer så udregnet bliver denne formel a2-b2 Når man ser dette stykke og ikke kender antallet som bogstaverne står for vil resultatet uanset hvad være kvadratsætningen.

a2-b2 Hvis man kigger på det knap så interessante resultat af denne kvadratsætning vil man kunne se at den er det samme som den tidligere kvadratsætning: (a+b)*(a-b) Kort sagt er resultatet af (a+b)*(a-b) det samme som kvadratsætningen a2-b2

a2+b2+2ab eller a2+b2-2ab Start med at sætte a2 og b2 ind i parenteser fordi 2 betyder at tallet er ganget med sig selv (a*a)+(b*b)+2ab eller (a*a)+(b*b)-2ab Ligesom i foregående kvadratsætning er der dog et problem med at antallet som bogstavet repræsenterer er ukendt. Man skal altid regne parenteserne ud først men det kan man ikke uden at resultatet bliver kvadratsætningen: a2+b2+2ab eller a2+b2-2ab

a2+b2+2ab eller a2+b2-2ab Hvis du kigger op på dias…… om (a+b)2 og (a-b)2 vil du kunne se at resultatet på den kvadratsætning er samme sætning som dennes kvadratsætning. Derfor er a2+b2+2ab og a2+b2-2ab det samme som (a+b)2 og (a-b)2