Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Brøker Af Alexander Olssson.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Brøker Af Alexander Olssson."— Præsentationens transcript:

1 Brøker Af Alexander Olssson

2 Hvad er en brøk egentlig?
En brøk er en alternativ måde at beskrive et tal på ved hjælp af division. En brøk er opbygget af en tæller, En brøkstreg og en nævner.

3 At Pludse Brøker Hvis du vil pludse to brøker med hinanden kvæver det en fællesnævner. Det gør man ved at forlænge Forlænge. Her forlænger du brøken men bevare dens værdi ved at gange på begge sider så nævnerne bliver ens Husk! at værdien af brøkerne skal være det samme så du skal også ændre på tælleren! Og at du ikke skal pludse nævnerne! Eks. Her forlænger begge jeg 4

4 At Minusse Brøker Ligesom at plusse brøker skal du først have fællesnævner som jeg forklarede før. Ligesom da vi pludsede skal du huske ikke at minuse nævnerne! Eks Her Forlænger jeg den første brøk med 2 og den anden med 3

5 Forkorte Hvis du syntes dit svar på brøken blev for stort kan du forkorte den. Det gør du ved at finde et tal som båede tæller og nævner går op i og så dividerer du dem begge med det tal du har fundet! Eks.

6 At Gange En Brøk Gange brøker er det nemmeste i verden! Du ganger bare tæller med tæller og nævner med nævner! Eks. Nemmere bliver det ikke huh?

7 At Dividere Med Brøker Dividere med brøker et lidt kompliceret. Du skal nemlig GANGE brøk.1’s tæller med brøk.2’s nævner. Og omvendt! Eks.

8 Farvel og Tak!


Download ppt "Brøker Af Alexander Olssson."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google