Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mdl. eksamen Emilie & Emil.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mdl. eksamen Emilie & Emil."— Præsentationens transcript:

1 Mdl. eksamen Emilie & Emil

2 Spørgsmål Redegør for forskellen på at løse en ligning og en ulighed med lineære funktioner, idet du skal komme ind på, hvordan man skriver løsningen til en ulighed. Du må gerne tage udgangspunkt i konkrete eksempler

3 Forklaring af formler Forskellen på en ligning og en ulighed er, at i en ligning bruges et ”lig med tegn” og i en ulighed bruges et ”uligheds tegn”. Når du regner en ulighed er det vigtigt at gøre x’et positivt så man ikke vender ”uligheds tegn” forkert. I ligningen kan x’et sagtens være både positivt og negativt, uden at volde besvær.

4 Løs uligheden 3(x+1) > 2(-x-1): 3(x+1) > 2(-x-1)
Løs ligningen 3x – 2 (2x – 4) = x + 6 3x – 2 (2x – 4) = x + 6 3x – 4x + 8 = x + 6 -x + 8 = x + 6 2 = 2x L = 1

5 Spørgsmål Forklar hvordan man fortolker en eller flere af de formler, der findes til statistik i formelsamlingen

6 DISKRETE Denne formel beregnes middeltallet ved at lægge alle observationer sammen, fra start til slut. Derefter divideres der med det samlede antal observationer. Dette er en noget ”bøvlet” metode, hvis man har en del observationer. Men hvis man derimod har knap så mange observationer, og ikke særlig mange observationer med en høj hyppighed, kan dette være en nem og enkelt metode.

7 GRUPPEREDE Det er samme princip som ved de diskrete observationer, dog er der sket en ændring. Observationerne (xi) er erstattet af intervalmidtpunkterne (mi) Ved denne formel, skal man tage intervalmidtpunkterne og gange med den dertil hørende frekvens.

8 Variansen for grupperede
Tag det midterinterval du kigger på, og find ud af hvor langt det ligger fra gennemsnittet. Det tal du finder frem til sættes i anden. Derefter ganges der med den tilhørende hyppighed. Når man har gjort dette, divideres der med antal observationer i alt minus 1


Download ppt "Mdl. eksamen Emilie & Emil."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google