Registrering og geokodning af bigårde i Danmark

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Etablering af virksomhed
Advertisements

Livet i bistadet.
Placering og Indretning af Bigården
Regionens opgaver Håndtering af jordforureningen
Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
Arbejdsløs.
ESR Ejendoms Stam Registret
Regler ved job i Sverige
17½ års samarbejde i Aarhus
Honninghøsten.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?
CAFM - Strategiske overvejelser Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Solcelleanlæg – for private
Forbrugerkøb kap. 17 Af: Pia Hansen.
Transport på landet Møde med Movia Den
Kriminalitet og analyse
Sådan starter den nye sæson !!
Bi-venlig beplantning og bedre bestøvning
Grunddataprogrammet.
Microsoft® Lync™ 2010 Kursus i svargruppeprogrammet
Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
IT – sikkerhed Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed
Ø90 Online service og uddannelse
SPONSOR ARBEJDET Wischmann Innovation © 13 trin på vejen Mod en god sponsoraftale. Wischmann Innovation ©
Præsentation af Arla Foods
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Årsrapport 2010 Beskrivelse af indhold ”Ny ekstern”
Nye muligheder for registrering i praksis Markjournal Online og Lagerjournal Online Afdelingsleder Jens Bligaard Landscentret, Planteavl Dansk Landbrugsrådgivning.
Affaldsdatamodel høringsmøde - Organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen varetager blandt andet registrering af virksomheder og offentliggørelse af registrerede virksomhedsdata Erhvervsstyrelsen.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Ø90 Online Ø90-Opgørelse og arbejdsgange Kursus efterår 2005 Helle Hovgaard Ledende økonomikonsulent.
Nordfyns Biavlerforening Livet i bistadet. Nordfyns Biavlerforening.
Præ-registrering Vibeke Plambeck 28.maj 08 Hvad skal man være opmærksom på - som ansvarlig for et stof - som downstream-bruger.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Få styr på skatten, inden du rejser ud Specialkonsulent Søren Hjorth.
Holdingselskaber - oprettelse og generationsskifte
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Tilføje en kontakt Listen Kontakter gør din kommunikation lettere og gør det muligt for dig.
Dansk Biavl Leverandør af bestøvning
1 Lektion 26-repetition 5 1.Komplet? Noget I/jeg kan lære af det? 2.Udlevering af stedprøvesvar til de, der mangler 3.Siden sidst 4.Evaluering – råd til.
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Bestøvning af frøafgrøder som hvidkløver Annie Enkegaard & Per Kryger.
Hvad betyder Natura 2000 for landbruget? Miljøkonsulent Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Repetition fra 2.aften Redskaber & bigårdens indretning Forårets første besøg i bigården.
Fastlæggelse af praksis – plads til forbedring? 8. november 2011 v/formand for FSR’s Skatteudvalg statsautoriseret revisor John Bygholm.
Den første udvidelse: bi-familiens styrke? fodertilstand? plads?
Varroabekæmpelse. Hvad er varroa? Parasit der lever af biernes blod Overfører virus Formerer sig i yngelcellerne Der ses kun hunmider på bierne.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Indretning af en Bigård. Bigård i havenBigård i naturen Læ Lys Ro Vand Vandrebiavl.
Årets gang i bigården Juni Biavleren Tilsæt evt. 2. magasinkasse (2. el. 3. kasse ved opstabling). Regelmæssig droneyngel-fratagning. Se efter dronningeceller.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Er en beskrivelse af:  ”God hygiejnepraksis i biavlen”  Hvordan opfylder man kravene til egenkontrol i biavlen.
Velkommen til kursus ’Biavl for Begyndere’.
Varroabekæmpelse. Myresyre Kræmerplade Nassenheider- fordamper Nassenheider evaporator Fri myresyre.
Najugaq – Adresseopslagsregisteret
Stadekort. Sundhed og sygdom
De første opgaver om foråret
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Fodring til vinter + Varroa bekæmpelsen
Honninghøsten Ventilatorbier blæser lys ud
Familien vokser stærkt når forårs-trækket sætter ind!
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Forårsrengøring med Fabrikam
KUNDEFORMIDLING.
Undervisningens forløb
Tak for invitationen Bambora online betaling Persondataforordningen.
Præsentationens transcript:

Registrering og geokodning af bigårde i Danmark Peter H. Rankin Hansen

Biavlen i Danmark Danmarks Biavlerforening vurderede på baggrund af en undersøgelse i 2006, at der var ca. 4.074 biavlere i Danmark Antallet af bifamilier blev anslået til ca. 75.000 Antallet af bigårde kendes ikke

Bisygdomsbekæmpelse Bekæmpelsen af bisygdomme i Danmark er, på grund af biavlens store betydning for landets økonomi, en offentlig opgave. Under Offentlig Bisygdomsbekæmpelse er landet inddelt i et antal lokalområder, der hver er tilknyttet en biinspektør. En af opgaverne er registrering af bigårde.

Bisygdomme Ondartet bipest

Aethina tumida, den lille stadebille (SHB) Bisygdomme SHB Aethina tumida, den lille stadebille (SHB)

Bisygdomme Andre Europæisk bipest Stenyngel Trakémider Varroa (Anholt) Tropilaelaps

Undersøgelsesområde

Find bistadet

Den nuværende situation Problemet Vi aner ikke, hvor hovedparten af bigårdene i Danmark findes Selv når vi ”ved” hvor de er, ved vi det ikke i praksis Registreringen af salg og flytning af bifamilier virker ikke i praksis Registreringen er lemfældig og oplysningerne opbevares kun i kort tid.

Den nuværende situation Hvorfor ikke registrering Mange biavlere ved ikke at bier skal synes ved salg/flytning Mange biavlere ønsker ikke at få deres bier registreret pga. mistillid til det offentlige Mange biavlere gider ikke have det besvær / den udgift

Den nuværende situation Vi ved det, men vi ved det ikke alligevel Bigårde kan kun registreres med adresse, ikke med den reelle placering i terrænet Ikke alle bigårde (f.eks. fællesarealer og skovparceller) har en adresse Bigården bierne flyttes fra er nem at registrere – det er bigården hvor de skal stå ikke. Biinspektører og kyndige biavlere mangler redskaber til at bestemme placeringen De færreste biavlere kan i praksis formidle en placering i terrænet, med mindre det er hjemme i haven.

Langsigtet mål En central registrering af samtlige bigårde i Danmark med oplysning ejer og placering En velfungerende og nem registrering af overdragelser og flytning af bifamilier En koncis præsentation af bigårdenes placering, med liste over placering og ejers adresse

Anbefaling Der skal opbygges en database over bigårde i Danmark Det skal gøres nemt at geokode lokaliteterne Det skal gøres nemt at vedligeholde oplysningerne Abonnere på flytteregistret gennem CPR / RKI Mulighed for online registrering Det skal gøres nemt for den offentlige bisygdomsbekæmpelse at søge på og præsentere oplysningerne, f.eks. ved sygdomsudbrud Sværme bør registreres

Biregister

Biregister

Hvordan når vi målet?

Hvordan når vi målet? Gulerod Det skal gøres attraktivt at registrere sine bifamilier Der skal gives garanti mod at Skat og andre offentlige myndigheder kan få udleveret data Kun ved registrering af bigårde kan man råde f.eks. erhvervsbiavlere at placere deres bigårde andre steder Rapsmarker vil kunne placeres optimalt i forhold til placeringen af bigårde i området Biavlere bør kunne evt. få refunderet sukkerafgift for indtil 18 kg sukker / bifoder pr. familie for alle registrerede stader

Hvordan når vi målet? Pisk Alle bistader i bigårde der ikke er mærket med ejers navn og adresse bør kunne konfiskeres Der bør falde en bøde på minimum DKK 1.200,- pr. stade ved manglende registrering Ved salg uden attest, bør både sælger og køber kunne straffes med bøde