Udfordringer i uddannelsessystemet Oplæg – SFU Sommerlejr 2010 v. Frederik Gjørup Nielsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Advertisements

Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Falkonergårdens Gymnasium og HF
”Veje til videregående uddannelse ” - et projekt om nye overgange til uddannelse DUR
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Idrætsskole fra 1. august 2008
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Boligforeningernes strategi for samarbejde med biblioteker og medborgercentre ……
Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark
FLERE IGENNEM UDDANNELSES- SYSTEMET MARTSTRÆF 2011.
Busser Kan vi spare penge hvis alle kører på cykel?
Transport Transport  Morten, Johan og Mikkels undersøgelse:  Vi ville finde ud af, hvor mange der kører, cykler eller går i skole. Vi vil lave en film.
Fælles forældremøde Thurø
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
De unges vandring i uddannelsessystemet – uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund Handels- og Ingeniørhøjskolen.
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
Hold Fast Oplæg ved UUO-møde om De gymnasiale uddannelser Christian Alnor rektor ved Middelfart Gymnasium og HF.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Videre efter HF … med professionssigte undervejs.
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
SÅDAN BRYDER VI DEN SOCIALE ARV SFU’S UDDANNELSESPOLITISKE PAPIR LM ’11 Christian Vedersø Østergaard, martstræf ’11.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
EU –regler og rammer Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Forældremøde 7. klasse.
Netværkskonference Odense Globaliseringsaftalens målsætninger 95 % skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Pt. ca. 80 % i Nordjylland 50 % skal.
Cefu-oplæg v/ Jørgen Blond, UUV Køge Bugt Ideer til at give den udsatte unge CHANCEN Til at udvikle sine talenter – ressourcerne er der! Ideer.
Qeqertarsuup Atuarfia
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Skolerigsdag 2011 Folkeskolen – liv og læring Data peger på behov for nye veje Anders Hingel Tidl. kontorchef, EU’s analysekontor for uddannelse.
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
Projekter og netværksdannelse på FG Fredericia Gymnasium 7. februar 2015 Orienteringsmøde om Udviklingsplanen fase 2.
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Fleksibel Master i Friluftsliv Arbejder du med sundhed, rekreation, idræt, friluftsliv eller turisme? Kunne du tænke dig at få en dybtgående viden om,
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever.
19. januar 2015 Sammenhængskraft - fra udskoling til ungdomsuddannelse.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen omkring børns mad- og bevægelsesvaner Gørløse Skole og Lille Lyngby Skole Statusseminar torsdag den.
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Præsentationens transcript:

Udfordringer i uddannelsessystemet Oplæg – SFU Sommerlejr 2010 v. Frederik Gjørup Nielsen

Disposition •2015-målsætningen -Når vi dem? -Hvad koster det os? •Geografiske udfordringer •Overakademisering •Diskussion og perspektiver

2015-målsætningen – Når vi dem?

2015-målsætningen – Hvad koster det os?

Gæt et citat: •“ Gymnasierne får en procent mindre, end hvad de havde regnet med i Tiltaget er nødvendigt for at sikre en balance i den offentlige økonomi i kølvandet på finanskrisen. Selv om det ikke er nemt, er det nødvendigt” •“Uddannelse er jo fundamentet for, at vi kan klare os i den internationale konkurrence, og dermed fundamentet for vores fremtid.”

Gæt et citat •“I virkeligheden skulle man droppe buskørslen til gymnasier, for de har meget bedre af at cykle, hvis det er under en halv time. De kunne tage og spadsere eller sætte sig op på deres cykler. Det vil være ti gange bedre for dem selv og folkesundheden. Et stort antal af børn og unge, herunder gymnasieelever, er smaskforkælede. Det er faktisk meget bedre, hvis der ikke er nogen busruter, hvis det er korte afstande på under en halv time på cykel. Det vil spare CO2-udledning, give sundere børn, og så kan de spise et studenterbrød hver dag uden at blive tykke og fede af det”

Figur 5: Andel unge der forventes at gennemføre en ungdomsuddannelse

Overakademisering •“Hvis man skal have læsehjælp i gymnasiet, skulle man måske slet ikke gå på gymnasiet. Det kan i hvert fald ikke være det almene gymnasiums opgave at lære elever, der i forvejen har gået ni år i skole, at læse. Det er ikke et mål i sig selv at få alle unge til at gå på det almene gymnasium. Det er ikke en varmestue, men en forberedelse for de unge, der vil tage en længerevarende uddannelse. Derfor er gymnasiet ikke et tilbud om tre ekstra år til unge, der ikke er bogligt stærke”

Overakademisering • Dekonstruktivistisk • Poststrukturalistisk

Overakademsering •Det er fortsat pigerne, der fører uddannelseskapløbet - 55,5 % af pigerne for- ventes at opnå en videregående uddannelse mod 38,0 % af drengene.

Overakademisering

Diskussion og perspektiver •Heldagsskoler •13-års uddannelsesret og pligt •Ansvar for egen læring