AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NATO OSCE EU DE BLÅ BARETTER Visioner!.
Advertisements

Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Projekt Rwanda - baggrund •Folkemordet i Rwanda i 1994 kostede ca. en million mennesker livet over en periode på kun 100 dage. •Den overlevende del af.
Efterkrigstidens problemstillinger
Irak Krigen.
Vietnamkrigen
Aftaler og beskatning af den danske olie og gas i Nordsøen.
Dagens program: Global terrorisme og medier
United Nations High Commissioner for Refugees
Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
OHCHR.  OHCHR betyder: the Office of the High Commissioner for Human Rights.  På Dansk betyder det: Kontoret for FN’s højkommissær for menneskerettigheder.
New World Order.
Af Tommie, Janne, Michelle og Louise
Af: Nikolaj, Katrine, Bjarke og Helene..  World food programme.  På dansk: Verdensfødevareprogram.
Danish Battlegroup/ISAF 10 (AUG 10 – FEB 11)
UNPROFOR  United Nations Protection Force  UNPROFOR var en fredsbevarende militær enhed.  Enheden eksisterede fra februar 1992 til marts  Enheden.
Guds fulde rustning den skal på Inden i krig at vi må gå
Irak.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
FN WHO.
Vokse gennem venskab!.
En af de dage I dag vågnede jeg for tidligt som sædvanligt.
Borgerkrigen i darfur..
Pårørendearrangement for ISAF Hold 11
AT 2012 Katastrofen. Krig og terror (re+sa) Terror og kriser (ALLE KLASSER HAR HAFT OM ISLAM) – 11.september – Islam og terror – Muhammedkrisen Folkemord.
DIO: Kulturmøde og menneskerettigheder
USA’s tilblivelse.
Kosovo Hvordan opstod Kosovo konflikten? Hvad består den af?
»En mand havde to sønner
Workshop 2: Amerikanske problemstillinger
Konflikten i congo.
Orkaner.
Krig og Terror.
KREDSEN I CENTRUM Forenkling. ENKELT OG OVERSKUELIGT Grundlæggende konflikt mellem tid til familie og tid til FDF Vi skal gøre FDF-hverdagen enkel og.
Slaget ved Verdun og Somme
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
- Global islamistisk terrorisme
HJEMMEVÆRNET NYT DESIGN 2012 Undertitel skrives her.
Krig og Terror Gruppe 4.
TSUNAMI Det er velkendt, at naturkatastrofer kan have katastrofale virkninger for såvel samfundet som for det enkelte individ.
Baggrunden for en ny international aftale EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaforandringerne.
Kampen mod ondskabens åndemagter, kap.10 (7-12). Daniel 10:1-5 I perserkongen Kyros’ tredje regeringsår blev et ord åbenbaret for Daniel, som havde fået.
Samson Og Dalila.
EN AF DE DAGE I dag vågnede jeg tidligere end sædvanlig.
Realisternes territorium – magt og konflikter. Kapitel 3.
FN-systemet FN blev ”oprettet” 24. Oktober 1945 (51 medlemslande)
Koreakrigen (1950-?(Uofficielt 1953)
Krig og terror Gruppe 5.
Introduktion til Den Kolde Krig
Dansk økonomi under besættelsen
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Realisternes territorium – magt og konflikter.
CUBA-KRISEN 13 dage i oktober 1962
Den samfundsfaglige vinkel
Nikoline Bjørn Knudsen
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Stormen på bastillen.
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Niger. Fakta om Niger  Verdens fattigste land*  Befolkning 18 millioner  Højeste befolkningstilvækst 3,8%  Yngste befolkningsgennemsnit 15,1 år 
Uretfærdig middag Begreber til introduktion. Lande i Nord og Syd Kaldes også industrilandene og udviklingslandene Eller I-lande og U-lande Den 3. verden.
Ondskabens former.
LIVETS ORD November 2016 “Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13)
En lille morgensang
Lavet af: Søren, Njord og August
Danmark i EU og andre internationale sammenhænge
FN’s fredsoperationer: Reformer, udfordringer og muligheder
Peqqinnissamik piorsaaneq Sundhedspædagogik
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
Præsentationens transcript:

AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde

september Her mistes håbet om at vælte Talibanregeringen. USA og Talibanregimet, havde indgået en aftale, der handlede om olie, men denne blev sat i ro, kort efter den 3 september september Der er et terror angreb imod USA, hvor to fly rammer ind i World Trade Center, og et fly rammer ind i Pentagon. Dette var USA’s begrundelse til at gå ind i Afghanistan, og de kalder det ”Krigen imod terror”

Krigen mod Terror  I 2003 NATO gik ind i Afghanistan. I 2003 gik NATO ind i Afghanistan, for at hjælpe de amerikanske soldater. Og det var FN, som skrev under på (gav mandat til), at de måtte gå ind i landet. Det betyder også, at det er USA (NATO), som bestemmer hvad der skal ske i Afghanistan.

FN i Afghanistan  FN’s sikkerhedsråd godkendte at USA havde ret til at angribe Afghanistan efter terrorangrebet d. 11 september (World Trade Center).  Nogle mente at det skulle være en FN hær der gik i krig i Afghanistan, men det blev aldrig seriøst diskuteret.  I stedet gav FN mandat til den NATO-ledende styrke -International Security Assistance Force (ISAF).  Styrken flyttede efterhånden ud af Kabul-området, som var det oprindelige operationsområde for NATO.  ISAF har nu overtaget ansvaret for at bekæmpe Taleban i den sydlige del af landet: områder der tidligere var underlagt USA’s operation Enduring Freedom  Der er mange andre FN organisationer til stede i landet for at hjælpe og støtte de civile i Afghanistan. Mange af dem var der før Talebans regeringstid.  FN havde projekter i Afghanistan allerede i  UNCHR FN’s Højkommissariat for flygtninge har lavet flygtningelejre i Pakistan og Iran.  I løbet af de værste kampe i firserne og halvfemserne var 1/3 af den afghanske befolkning drevet på flugt.  FN har også gjort en stor indsats omkring minerydning i Afghanistan.  FN og andre hjælpeorganisationer prøver på at opbygge et samfund i Afghanistan der fungerer.