Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

NATO OSCE EU DE BLÅ BARETTER Visioner!.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "NATO OSCE EU DE BLÅ BARETTER Visioner!."— Præsentationens transcript:

1 NATO OSCE EU DE BLÅ BARETTER Visioner!

2 NATO OSCE EU Hvad kan vi gøre for at DE BLÅ BARETTER, kan blive en forening, som tilgodeser alle udsendte og samtidig tager hensyn missionens type og medlemmernes særkende.

3 NATO OSCE EU Hvis man nu ændrede strukturen i den nuværende forening DE BLÅ BARETTER til en paraplyorganisation for samtlige foreninger/ personer af udsendte i international tjeneste, så ville der være grobund for en organisation, som havde mulighed for at blive levedygtig og bestå, også selvom en enkelt forening skulle uddø grundet manglende medlemstilgang.

4 NATO OSCE EU Som det er nu, svarer det til at Danske Livregiments soldater-forening, som er i stor fare for at uddø, skulle optage medlemmer fra alle andre regimenter i Danmark, da alle jo har aftjent værnepligt i Danmark.( I lighed med NATO udsendelse på FN-mandat). Men hvert regiment har deres egen soldaterforening og kunne ikke drømme om at ændre det. De er tværtimod samlet under en paraplyorganisation, Danske Soldaterforeningers Landsråd (DSL). På tilsvarende måde kunne det laves for dem der har været i international tjeneste og de enkelte medlemmer kunne samles i foreninger, som kunne bevare deres særkende.

5 NATO OSCE EU Starten på en paraplyorganisation kunne være, at tage kontakt til kendte ligesindede foreninger og inddrage dem i fællesskabet. Man kunne ændre de nuværende vedtægter således, at der ikke er noget der hedder lokalforeninger, hvilket ville være meget relevant.

6 Fæles kontingent opkræv.
Forsvaret Befolkningen Erhvervslivet Pressen Udsendte styrker Danske forsvarsrelaterede foreninger/organisationer Internationale interesseforeninger/organisationer DE BLÅ BARETTER Landsforening Fælles Foreningsblad Fæles kontingent opkræv. Kammerat støtteordningen 17 lokalforeninger Politiets Blå Baretter FN NATO EU OSCE DANCON træf Først en skitse af den oprindelige forening FN-SOLDATERFORENINGEN DE BLÅ BARETTER Med et fælles blads, styret fra hovedbestyrelsen, fælles kontingent. Hovedbestyrelsen tog sig af det eksterne I 2000 beklagede hjemvendte NAtO soldater sig over, at der ikke var nogen der havde startet en forening for dem. Hvor skulle de melde sig ind. Synd Det satte tanker i gang hos en hel del. De fleste udenfor De Blå Baretter og de havde mange gode ideer. De resulterede i vedtægtsændringer, således at NATO, EU og OSCE udsendte nu kunne blive medlem af De Blå Baretter, gennem lokalforeningerne. KLIKl Og foreningen måtte nu ikke hedder FN-SOLDATERFORENINGEN Kammeratstøtteordningen blev etableret, primært for hjemvendte FN-Soldater fra KLIK Lad os se på det indrammede område KLIK Veteranforening MC Blue Berets

7 DE DANSKE INTERNATIONALE Fæles kontingent opkræv.
Forsvaret Befolkningen Erhvervslivet Pressen Udsendte styrker Danske forsvarsrelaterede foreninger/organisationer Internationale interesseforeninger/organisationer DE DANSKE INTERNATIONALE DE BLÅ BARETTER VETERANFORENINGER Hovedorganisation Landsforening Fælles Foreningsblad Fæles kontingent opkræv. Kammerat støtteordningen 17 lokalforeninger Politiets Blå Baretter FN -SOLDATERFORENINGER NATO EU OSCE DANCON træf Først en skitse af den oprindelige forening FN-SOLDATERFORENINGEN DE BLÅ BARETTER Med et fælles blads, styret fra hovedbestyrelsen, fælles kontingent. Hovedbestyrelsen tog sig af det eksterne I 2000 beklagede hjemvendte NAtO soldater sig over, at der ikke var nogen der havde startet en forening for dem. Hvor skulle de melde sig ind. Synd Det satte tanker i gang hos en hel del. De fleste udenfor De Blå Baretter og de havde mange gode ideer. De resulterede i vedtægtsændringer, således at NATO, EU og OSCE udsendte nu kunne blive medlem af De Blå Baretter, gennem lokalforeningerne. KLIKl Og foreningen måtte nu ikke hedder FN-SOLDATERFORENINGEN Kammeratstøtteordningen blev etableret, primært for hjemvendte FN-Soldater fra KLIK Lad os se på det indrammede område KLIK Veteranforening MC Blue Berets Landsforeninger/ Foreninger ØVRIGE RELATEREDE FORENINGER NATO EU OSCE IRAQ BEREDSKABS- KORPSET NØDHJÆLP FLV SVN

8 Med en paraplyorganisation kunne man opnå:
NATO NATO OSCE OSCE Med en paraplyorganisation kunne man opnå: EU EU - At få oprettet foreninger af personer med samme tilhørsforhold (Tjenestesteder) - At hver forening kunne beholde sit eget særpræg - At lave et samarbejde på tværs af foreningsskel - Bestyrelsen i Paraplyorganisationen kunne tage sig af KAMMERAT-STØTTEORDNINGEN og fordele midlerne derhen hvor der er behov. - Paraplyorganisationen kunne stå for udgivelsen af et fælles blad i lighed med DEN BLÅ BARET - Paraplyorganisationen kunne stå for opkrævning af kontingent, som det sker p.t. - Højest sandsynligt sammenlagt en større medlemsfremgang. - Dette vil så igen give det hensigtsmæssige i at bruge navnet De Blå Baretter

9 FKO har jo selv gennemgået en del ændringer i gennem tiden.
NATO NATO OSCE OSCE EU EU Undskyldningen med, at man er nødt til at fortsætte med navnet DE BLÅ BARETTER, da Forsvaret har afsat 2 mill. kroner til kammeratstøtteordningen, duer heller ikke. Der må findes rimeligt fornuftige folk i FKO, som kan forstå, at selvom organisationen bliver ændret og navnet bare bliver et andet, så er formålet det samme. FKO har jo selv gennemgået en del ændringer i gennem tiden.

10 Hvad kan skyldes den manglende interesse for at stifte en forening?
NATO NATO OSCE OSCE EU EU Hvad kan skyldes den manglende interesse for at stifte en forening? 1. At alle stort set er udsendt samlet fra et regiment og derfor har nok i det? 2. At mange fortsat er fastansat i Forvaret og ikke har brug for en forening? 3. At ingen ”gider” gøre det arbejde, det kræver at starte en forening og få den til at leve? 4. At det hele bare er meget nemmere, når andre gør arbejdet og man bare behøver at melde sig ind, hvis man har lyst?

11 optages som enkeltmedlemmer under paraplyorganisationen.
NATO NATO NATO OSCE OSCE OSCE EU EU EU En af paraplyorganisationens hovedopgaver kunne være i samarbejde med etablerede foreninger, at hjælpe personer fra nye missionsområder til at få startet en forening. Indtil der bliver dannet en forening, kunne personer fra NATO missioner m.m. optages som enkeltmedlemmer under paraplyorganisationen. Det værste der kan ske er, at der bliver dannet nogle nye foreninger og dermed samlet set flere medlemmer i en ny organisation og dermed større slagkraft overfor relevante myndigheder.

12 NATO NATO OSCE OSCE SLUT EU Tænk over det


Download ppt "NATO OSCE EU DE BLÅ BARETTER Visioner!."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google