Inspirationstema: Børns rettigheder

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Folkelig deltagelse i uddannelse Civilsamfundets inddragelse og fortalervirksomhed i Syd Workshop den 4. februar 2009 Eva Iversen koordinator for Uddannelsesnetværket.
Inddrag nu Kick-off møde
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
Børnerådet Danske børns trivsel Lisbeth Zornig Andersen
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
Danske Forsamlingshuse
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Styringskrav for jobcentre
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
2. Kommissionen og lobbyismen 3. Lobbyisme i teori og praksis
Samfundslære: Styreformer
Intern kommunikation PR og presse
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Boligkontoret Danmark
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Tematisk NGO evaluering -folkelig deltagelse og demokratisk udvikling Dansk støtte til civilsamfundet i udviklingslande kanaliseret gennem danske NGOer.
Kodeks for offentlig topledelse
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
INTRODUKTION. Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Visionen for de fremtidige opgaver Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
Hvor skal vi sammen bringe DKT hen? Hvem er vi? Hvordan er dette oplæg struktureret? - Hvilke uløste tandplejeproblemer er der? - Visioner og senarier?
Hvordan virker certificering som arbejdsmiljøregulering? Robson Sø Rocha, PhD Assistant Professor Copenhagen Business School.
Hovedpunkterne i en ny strategi
1 Rights Based Advocacy (Def.) Rights Based Advocacy tager udgangspunkt i civilsamfundets konkrete alternativer til det eksisterende og består af en række.
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Ledelsesrum Oplæg til refleksion
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Stine Skøtt Thomsen - Sex og Samfund - NGO-træf 18. marts 2006 WHRAP Partnerskab for Fortalervirksomhed om Kvinders Sundhed og Rettigheder i Sydasien Et.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Historien/Baggrunden for EU-samarbejdet 1951: Traktaten om Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab - At skabe fred i EuropaDet Europæiske Kul- og Stålfællesskab.
OLIE- OG MINERALSTRATEGI Grønlands Arbejdsgiverforening – input til fremlagt:
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse.
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Temamøde om social ulighed i sundhed
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Inspirationstema: Børns rettigheder

Formålet med de næste 40 min. Hvad mener vi, når vi taler om børns rettigheder og fortalervirksomhed i Red Barnet? Erfaringsudveksling om, hvordan vi arbejder systematisk med børns rettigheder lokalt. Idé-katalog til vores fortalervirksomhed lokalt.

Børnesynet og børns rettigheder Vi har fokus på, at samfundet respekterer børn som selvstændige aktører voksne sikre børnevenlige, beskyttende rammer for inddragelsen god regeringsførelse: gennemsigtig og rettighedsbaseret Børn kan ikke stemme Dårlig regeringsførelse påvirker børn under opvæksten og som fremtidige voksne Børns holdninger undertrykkes let (ulige magtbalance) Børn er afhængig af den offentlige sektor

Child Rights Governance C R G

G Governance??? Governance betyder regeringsførelse. Regeringsførelse er et udtryk for den måde en stat forvalter sine resurser – både de økonomiske og de menneskelige.

Regeringsførelse Folketinget – den lovgivende Domstol – den dømmende Regering og forvaltningen – den udøvende

Systematisk tilgang til børns rettigheder “Direkte arbejde med børn kan give forbedringer til mange børn og forbedrer vores troværdighed som fortalere for børns rettigheder. Men vi tror også, at mange flere børn nås med vores arbejde, hvis vi kan sikre at politikker, programmer og politiske prioriteter ændres i regeringer og hos andre beslutningstagere”

Dreng fra Kitoque, Uíge Province, Angola “Hvis du ser en baby, der er ved at drukne, så hopper du i vandet for at redde den. Det gør du også anden og tredje gang, at du ser det ske. Meget hurtigt vil du dog få så travlt med at redde druknende babyer, at du aldrig får kigget op og set, at der er én, der står og smider babyerne i floden”

Fortalervirksomhed for børns rettigheder "Fortalervirksomhed for børns rettigheder er en strategisk metode til at kæmpe for børn og deres rettigheder og sikre ændringer i politikker, praksis og holdninger, der vil gøre en positiv og varig forskel i børns liv"

Fortaler strategi Definer problemet og mål - hvad var det vi vil forandre? Bestem præcis målgruppe - hvem var vores målgruppe for fortalerindsatsen? Udvikle budskabet – hvad er vores budskab? Indgå alliancer og sikre støtte – Hvordan når vi bedst vores mål? Vælg kommunikationskanaler - Hvordan får vi beslutningstagerne i tale? Sikre finansiering - Hvordan sikrer vi finansiering til fortalerindsatsen? Udvikle en aktivitets og implementeringsplan – Hvordan får vi gennemført vores mål? Løbende: Saml data, mål fremgang, evaluer.

National Strategi Behov for indsatser: (A) Der er behov for fortsat systematisk at styrke Børnekonventionens rolle i lovgivning og praksis gennem bl.a. en inkorporering af konventionen, tværgående national strategi, en koordinerende tværsektoriel enhed, kommunale børne-politikker. (B)Der mangler kendskab til børnekonventionen hos en række faggrupper. (C) Der er især et behov for at sikre, at børn systematisk bliver inddraget i beslutninger, der vedrører dem. (D) Der er behov for at børn kender og påberåber sig deres rettigheder. (E) Endelig er der et aktuelt behov for at styrke civilsamfundets rolle i varetagelsen af børns rettigheder, særligt på kommunalt og regionalt plan.

RB’s nationale strategi og årsprogrammet Nationalt vil vi i 2014 have fokus på at: udvide de områder, som frivillige kan engagere sig i, særligt fortalerindsatsen. Udvikle et konkret afgrænset værktøj, som lokalforeninger kan bruge til at overvåge udvalgte børnerettigheder på kommunalt plan.  

Tak fordi I lyttede  Inger og Birgitte