I gyseren kan man prøve kræfter med det monstrøse og være sikker på, at det hele ender godt. Gyser-fortællinger handler om noget ondt der skal bekæmpes.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er Gud? Hvor bor han? Hvor er der plads til ham?
Advertisements

Med særligt henblik på Ludvig Holberg
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
VIRUS, SPYWARE OG SPAM. Vi tar´ en tur rundt i en uhyggelig verden, fyldt med alt muligt skidt der forpester vores liv med vores PC Af Molly Larsen.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
GÅ LÆSEVEJEN MED DIT SKOLEBIBLIOTEK! TYVE MINUTTER OM DAGEN….
Gys og gru i romantismen
Tema: De nye kvinder stemmer i
Narrativ terapi Bedre Psykiatri, Slagelse 26/ Jacob Mosgaard
Din egen videoproduktion. 2 ▪ Før optagelserne •Gør jer klart hvilken historie I vil fortælle, og hvordan I vil fortælle den •Planlæg hvilke.
Mads Clinton 31 år IT medarbejder Ansat i Pilgrim A/S Ved hjælp af lokalt retningsbestemt lyd fortælles en historie med relation til det specifikke sted.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
All You can do is tickle it, and see how it jumps
Billeder af det uvirkelige liv - Gysets handling
Joken, der bringer dig held!
En roman af Niels Rohleder
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Gamle liv – de nye alderdomsskildringer Bliv inspireret i temaet på.
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
En kone ledsagede sin mand til lægen.
En ganske from historie….
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
High fantasy Den mest udbredte og almindelige form for fantasy, på dansk også kaldet episk fantasy. Magi, mytologiske væsner, andre racer og stort verdensbillede.
Opgaver og drøftelser kristendomskundskab og dansk 8. – 9

Lidelsens problem (teodicé)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Fortællertyper.
Fluernes herre 1954, af WILLIAM GOLDING.
I skal ikke tilpasse jer efter alt det som verden omkring jer gør. Tværtimod skal I lade Gud forvandle jeres indre, så I kan vide hvad der er Guds vilje:
Billeder af det uvirkelige liv - Gysets univers Tekst: Rikke Schubart: I lyst og død, pp:
Eventyrforløb 8.a½ Præsentation af forløb Gennemgang af genretræk
Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Tema: Fantastisk Fiktion Bliv inspireret i temaet på.
STREET ART / GADEKUNST.
Om bogen Agnes er træt af sit liv, og nu har hun fået nok. Derfor har hun besluttet at begå selvmord på sin 15-års fødselsdag. I mellemtiden fortæller.
Virtuelle verdener og rum, forår 2002 Lisbeth: Baggrund BA i Litteraturvidenskab & Medievidenskab MA i Image Studies (University of Kent) Cand.mag i Litteraturvidenskab.
Erik Skammelsøn.
Netværksmøde Oplevelser på åbne biblioteker. Kaffe Erfaringsudveksling, hvordan er det gået i efteråret? Evt. sparringsøvelse Planer for foråret Planlægning.
Ind i eventyr - en interaktiv assistent til 6. klassetrin
Dokumentation Her er der et screenshot af skærmen mens vi laver vores forside til medieproduktet.
Adam Oehlenschläger ( ).
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
383_Synes det i kors 1, S1 Synes det i kors og pine, som Gud tit forglemte sine, dog er jeg forsikret på hjælp i rette tid at få.
Kortfilm For 6. årgang. Læringsmål At du kan udvælge og anvende virkemidler lyd og perspektivering, så de understøtter din produktion At du skal kende.
Hvilken vampyr er størst? Du kan flytte rundt på dem.
Procent regning.
-Hvad er det for en historie vi fortæller?
EN KOLD PILS….
Bogtrykkerkunsten Fra Gutenberg til Google Bogtrykkerkunstens betydning for udbredelsen af Luthers tanker på reformationstiden – frem til nutidens deling.
Jonathan Back to Back 1. Jonathan har ingen venner Han lever for sig selv Dagen går med tunge skridt Mod dybet i hans sjæl Og pigen skrev det sidste brev.
Gys og gru Nadia Fussing, 1.A.
En ganske from historie….
Jonathan Jonathan har ingen venner, lever for sig selv
hvad er GYS OG horror? Foredrag ved
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
Ansvar og forandring frihed.
AF Mads Korsgaard Poulsen
Ansvar og forandring frihed.
Præsentationens transcript:

I gyseren kan man prøve kræfter med det monstrøse og være sikker på, at det hele ender godt. Gyser-fortællinger handler om noget ondt der skal bekæmpes.

Det onde er tit et monster eller et væsen Monstre kan være vampyrer, varulve eller zombier… Monstrene kan også være et videnskabeligt eksperiment, der er gået galt. F.eks. Frankenstein.

Gysere kan deles op i horror og terror: Horror foregår i den virkelige verden, men det uhyggelige er noget overnaturligt. Terror foregår også den virkelige verden, men det onde er ofte almindelige mennesker, der pludselig gør noget ondskabsfuldt.

Gysere handler om angsten for det onde og ukendte, der kan ramme vores trygge verden. Tit fortæller gyseren om at mennesker både kan besidde en god side og en ond side – og om, hvordan vi forsøger at undertrykke det onde.

Fortællingen om Grev Dracula er nok den mest berømte vampyrhistorie i verden. Fortællingen om Dracula er skrevet af Bram Stoker i 1896 og handler om grev Dracula, der har to sider i sig, en god og en ond. Ved midnatstid når klokken slår 12, forvandler han sig til en blodsugende vampyr.

Også historien om Dr. Jekyll og Mr Også historien om Dr. Jekyll og Mr. Hyde handler om menneskers gode og onde sider. I 1886 skrev R.L. Stevenson en roman om lægen Dr. Jekyll, der ved et tilfælde opfinder en væske, som forvandler ham. Om natten bliver den nydelige Dr. Jekyll til den ondskabsfulde Mr. Hyde, som gør alt det ulovlige og forbudte, som lægens gode side aldrig kunne finde på. Begge de to gamle gyserhistorier er flere gange blevet brugt i gyserfilm.