Baggrund for projektet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PEG Hvilke typer PEG sonder findes der Hvordan skal PEG sonder skiftes
Advertisements

v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Vandpytten. Først bekymrer hun sig ikke om størrelsen på vandpytten.
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Svar fra et tilsyn bliver overset Kontinuitetsbrud.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Akutkursus for bioanalytikere
Psykoedukation til unge i OPUS
Præsentation af Patientens bog
Standardrum: CT/MR-rum/interventionsrum: 90 m2
Opstart i forretningen • Hvad var det smarteste du så? • Tjene eller spare penge! • 2 måder at starte på: • Lille eller stor forretning • Min. et test.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
3-timersmøde 2010 Børneafdelingen Hvad gør vi godt: •Feedback og supervision i Børnemodtagelsen og Børneambulatoriet. •Enkelte yngre læger er kontaktpersoner.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Erfaringer efter simulationsbaseret undervisning i genoplivning
Identifikation af spild
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Bioanalytikeres Professionsidentitet De nyeste hypoteser
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
EPJ-Rekvisition/Svar (RSM)
Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Fælles Akut Modtagelse
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Strategi Forudsætninger og udfordringer.
Afdelingsleder Morten Freil
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Sammenhæng mellem patienters tilfredshed og faglig kvalitet Projektkoordinator, cand.scient.pol. Tanja Pagh 1,2 ; Anne Helms Andreasen 1 ; Ingrid Willaing.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Sygeplejersker/bioanalytikeres juridiske ansvar 14. marts 2012 Souschef, cand. jur., Anna Murphy Tilsyn og Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Patienters oplevelser på færøske sygehuse 2010 Spørgeskemaundersøgelse blandt 886 indlagte patienter Enheden for Brugerundersøgelser på vegne af det færøske.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Pakkeforløb i psykiatrien
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Væk fra motivation Hvorfor går der altid kludder i det?
Bestilling af prøver i BCC-WEB
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Sundhedsdataprogrammet Præsentation DRG-konferencen 2015 Ved Malene Højsted Kristensen, sekretariatschef Sundhedsdataprogrammet Sundheds- og Ældreministeriet.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Sammenhængende patientforløb Regionsrådets midlertidige udvalg nedsat REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN.
Interprofessionel Læring og Samarbejde
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Metoden brugerstyret behandling
Intelligent opgaveglidning
Klinisk biokemi frem mod 2020
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

DEN DIAGNOSTISKE SAMARBEJDSPARTNER - en fremtidig udvikling af bioanalytikerfaget

Baggrund for projektet Lederrådets drøftelser Projekt ”Bioanalytikeres kernefaglighed og professionsidentitet” Kongresforslag

Vision At bioanalytikerne bliver diagnostiske samarbejdspartnere. Det vil medføre, at fagets kernekompetencer kommer i spil i kvalitetssikringen af diagnostikken i det samlede patientforløb ved, at bioanalytikerne gennem faglig dialog tager aktivt medansvar for patientforløbet. Det skal ske gennem: Faglig dialog om analysetagning og analysesvar med patienten/andet sundhedsfagligt personale. Faglig dialog om kvalitetssikring af bioanalysen i det samlede patientforløb med andet sundhedsfagligt personale. Faglig dialog med den politiske/administrative ledelse i sundhedssektoren om bioanalytiker faglige kompetencer, der sikrer patienten bedre behandlingsforløb.

Definition af diagnostisk samarbejdspartner ” At bioanalytikerfagets kernefaglighed udvider sig fra bioanalysen i den diagnostiske virksomhed til diagnostik i det samlede patientforløb. Dette muliggør et perspektivskifte, hvor kvalitetssikring i prøvetagning, analyse og svarafgivelse ikke kun er planlagt ud fra laboratoriets behov, men primært ud fra patientens behov. ”

Nogle mulige måder, hvorpå bioanalytikere kan være DSP

Eksempler Tilrettelæggelsen af prøvetagning Svarafgivelse og opfølgning Oplæring af andet sundhedsfagligt personale FAME – akut hurtig udredning/behandling Sygdomspakker – diagnostiske pakker Diagnostiske Centre – ikke-akut kompleks udredning

Tilrettelæggelse af prøvetagning ”Vi har samarbejdet med hjerteafdelingen. Her var ønsket, at patienter skulle være klar til udskrivning inden kl. 10. Men prøvesvarene, der skulle vise, om patienten var klar til udskrivelse, var sjældent klar til stuegang, og derfor kunne patienterne ofte først udskrives kl. 15! Det resulterede så i, at sygeplejerskerne kunne få overarbejde. Vi indledte derfor et samarbejde med hjerteafdelingen, hvor de prioriterer patienterne efter, hvem der skal have taget prøver først om morgenen. To bioanalytikere bliver sendt af sted til at tage prøver, mens andre står klar i laboratoriet til at tage sig af hasteprøverne, som sygeplejerskerne bringer til laboratoriet. Samtidig møder lægerne tidligere ind til stuegang. Sammenlagt betyder det, at prøvesvarene kan være klar til stuegang kl. 9 og patienterne kan udskrives kl. 10. For det er jo også det, som diagnostisk samarbejdspartner handler om. At vi bliver bedre til at tænke ud over, hvad der er bedst for KBA, og i stedet tænke på, hvad der er bedst for patienten ”. (Ledende bioanalytiker)

Oplæring af andet sundhedsfagligt personale ”Det er os, der er ansvarlige for at uddanne plejepersonalet til glukose måling. De kommer i laboratoriet til oplæring. Vi har overvejet at bruge E- learning, men vi er bange for, at vi så mister dialogen. Ved den personlige kontakt er der mulighed for at lære hinanden at kende. Og det er måske den eneste gang, at de kommer i afdelingen.” (Ledende bioanalytiker) ”De kliniske afdelinger tager glukose og analyserer. Men det er svært at kommunikerer til plejepersonalet, at de skal gøre,som bioanalytikerne siger. De mangler faglig forståelse for analyserne – og kommer derfor ofte til at udføre analyserne forkert. De er tilfredse, bare der kommer et tal ud. Men det skaber problemer for patienterne, hvis resultaterne er forkerte.”

FAME ”I akutmodtagelsen kan vi bidrage i den præanalytiske fase. Vi kan fx være med til at sikre, at det er de rigtige analyser, lægerne rekvirerer - ikke kun set i forhold til patientens behandling, men også ud fra et ressourceperspektiv. Vi kan også bidrage med andet fx opsamle uriner, spinalvæsker, sørge for at de er mærket korrekt og at de sendes de rigtige steder hen. Arteriepunktur kan vi også oplæres i at tage. Vi kan også være med til at tolke på resultaterne i forhold til, hvad næste skridt skal være i patientens behandling. Hele tanken i akutteamet er jo netop, at vi alle skal have en større forståelse for hinandens kompetencer, og at vi kan lære fra os, samarbejde og aflaste hinanden i teamet. Som en del af akutteamet skal vi jo gøre hvad vi er bedst til. Vi har analysedelen i centrum - ikke plejedelen. Og så er vi rigtig gode til at kvalitetssikre.” (Ledende bioanalytiker)

Kompetencer […] … jeg ville ikke sætte navn til i hvert fald, at jeg skulle sende mine derop. De ville komme ned af trappen hurtigere end en hest kunne rende..(ha..ha) og det er det der med, hvis de skulle begynde…nej nej nej jeg kan slet ikke se scenariet for mig. Nej, det ville jeg ingen gang byde lægerne deroppe.” (Afdelingsbioanalytiker)