Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
Advertisements

Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Whiskysmagning 2. Sept I aften skal vi koncentrere os om Highland.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Et rigtig glædeligt julekort
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
I himlen.dk Et ordenligt Julekort.
”Smag og behag er forskellig”.
Ordentlig Julekort.
Lad os anbringe et postkort lige i midten. Klik her.
Slagterkurvens sensorik
Forskellige traditioner
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Vejret Vandet i luften.
Smag, sensorik og chokolade
MWL Whiskysmagning 29. november Gæt et destilleri 1.Vi er på en ø.
Whisky smagning og musik
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
AYURVEDA ET REDSKAB TIL MENNESKELIG FORSTÅELSE OG SELVFORSTÅELSE
Perlehønebryst Frisk blomme
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Menu i Ryttercafeen Dagens ret 45 kr.
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Velkommen til Spanien, Andalusien Af Mariann Præstegaard
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Overvældet af Jesu opstandelse!
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Sanser, oplevelse og beskrivelse
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
Beslutningsreferat fra 1. smagning 04 oktober 2008: Navnet på forsamlingen blev fastsat til: Whiskylaug af 04 OKT Der gennemføres 119 smagninger,
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Kvalitet og smag af dansk øl Ølentusiast & landskonsulent Jens Erik Jensen VFL.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Beslutningsreferat fra 3. smagning 07 november 2009: Tony havde ikke glemt sin Malt i toget og opfyldte dermed betingelser for medlemskab og bydes velkommen.
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Whiskysmagning 4. Sept En highlandwhisky, der ikke helt ligner highlandwhiskyer.
Katte.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Velkommen til Kulhuse!. Velkommen – og hvem er vi? Anne Louise Nanna.
Professionelt espresso koncept Mastro Lorenzo sælges udelukkende på det professionelle marked. Konceptet er udviklet målrettet til caféer og er krydret.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
MWL Whiskysmagning 4. Marts 2016 Hos Lisbeth og Olav.
Bouilloner Okse consomme, kogning af oksekød
Aktivitet 2 Duft- og smagsforsøg.
WTKF smagning Uafhængige aftappere Generalforsamling
HOTDOG.
HOTDOG.
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
Hos Mai-Britt og Mogens
Sikken voldsom trængsel og alarm
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Hej her er noget om min ferie !!!
Whiskypræsentation 2. juni 2017
05. Oktober 2018 hos Lisbeth og Kjeld
Mørdrup Whisky Laug fredag den
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Præsentationens transcript:

Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT

Sort Julesmagning i Kolding Whiskylaug For anden gang, op til jul, vil vi holde et foredrag og en smagning, der skal ruste os, mod den mørke tid. Der skal være sul og stærke drikke, som der var det for tusind år siden, da vi alle var vikinger, og holdt JOL. JOL i den oprindelige betydning, er jo en Vikinge tradition, hvor man havde et kæmpe æde og drikke gilde, for at fejre, at man gik mod lysere tider. Traditionen siger at den blev holdt på årets mørkeste dag, solhverv, (21- 22 december.)

Vi skal have..... ”Olsen og Lynggaards” Sorte gryde julespecial med : Kalve/oksekød – ca. 16 kg Bacon- ca. 3 kg Cocktailpølser –ca. 3 kg Gulerødder – ca. 3 kg Perleløg – ca. 2 kg Peberfrugt –ca 2,5 kg og godt med julekrydderier. Whisky, (ca. 1-1,5 flaske) kan i smage hvilken? Hertil Mos – 30 kg af kartofler og selleri. Modelfoto: (haggis med mos af kartoffel og roe.)

LIDT WHISKY Skal vi også have LP1 LAGAVULIN PX SPRINGBANK 1997 Vintage 2 Batch AR1 LONGROW ARDBEG CROSSHILL Lynggaard og Olsen Single Malt Islay

1

LONGROW Tokaji Finish. TASTING NOTES: Longrow. Wood Expressions. 10 years, 8 y. in refill, 2 y. in fresh Tokaji . Dest. feb. '95. Bott. aug.'05 55,6% TASTING NOTES: NOSE: Sød letbitter røg, Stram Cigar og Hessian, fugtig uld, våde strandsten, vand åbner op for fugtig skovbund og oilskin- vinsødme. PALATE: Igen røg, fed og fyldig olieglat, klæber sig til tungen, dyb sirupsagtig henkogt frugt, semi tørret fersken, kogende og kraftfuld, kompleks. FINISH: Frugtrig og vinsød, med en behagelig udtoning,

X-MAS in London

2

SPRINGBANK 1997 VINTAGE Batch #2 NOSE: Sevilla Orange marmelade , på sortristet toast med smør. Lidt saltpræg dernæst abrikoser i sirup, lidt kløver og pebernoter til sidst, med lidt græs og fugtige efterårsblade. Lidt smørkarameller og et strejf af tørverøg afslutter oplevelsen. PALATE: Denne her ”kul” smag som er typisk for destilleriet, med røg der er krydret sødt med sherry, peber og alkoholen giver et maltpræg, balancen er i top, her er en vinder, Vand gør den sødere, frigør lidt mere af sherryen. FINISH: Episk, malt, bliver lidt mere tydelig i egetræet fra fadet, læder og en smule røg lader whiskyen fade ud. GIVE ME MORE!! Hører jeg juleklokker. SPRINGBANK 1997 VINTAGE Batch #2

X-Mas in New York

3

LAGAVULIN PX Distillers Edition NOSE: Tørv, japansk sushitang byder velkommen til sherryen, der kombineret med maltsødmen og det lette krydrede salt og hav præg sender næsen på kraftigt overarbejde. PALATE: En rutchebanetur af smagsoplevelser, fra den tunge og lækre sherryfedme, over det allestedsnærværende hav og tangpræg, det svage medicinske, lyng og jordpræget, en tur på heden en fugtig morgen, tæt ved havet, en rejse i dufts og smagsindtryk. Sherryen fra PX druen holder tappert ved, men kan kun komplimentere og ikke dominere denne lækre whisky. FINISH: Lang og godtgørende, varmende, sender en direkte i julestemning, er der et strejf af kanel og risengrød?

X-Mas in Tokyo

Störtebecker Schwarzbier, er en sort øl men med en pilsners lethed og en ales sødme. Næsten alle der kan lide øl, vil påskønne den.

Pause til røg og andet Der serveres SORT GRYDE og SORT ØL.

X-Mas in Rio

4

X Lynggaard og Olsen Single Malt Islay Makes your head spin NOSE: Hård, kraftig duft af alkohol,udbrændt lejrbål, salmiakki, kølig / god sødme. PALATE: stor sødme, hvinende salt, blød sød røg, en vis fedme. Et fyrværkeri af indtryk. Ardbeg-like, Lagavulin-like, what the hell, I like. Finish: skibslak, medium længde, måske lidt afterburn, chili, lejrbål, den fede bacon fra julegrisen. X Makes your head spin

5

Christmas has come early this year, Hallelujaaaa. NOSE: Starter græsagtig, med strejf af gylden sirup, Tørven er til at starte med holdt i stramme tøjler, med maltsødme og træ-røg lurende i baggrunden. En ren ung whisky karakter, med aromaer af græsarealer, og citrus. Udvikler sød kanel, sod og kløver olie. Lidt mint i afslutningen. PALATE: Sød honningristet müesli, kulrøg, og en pludseligt opdukkende tørverøg, røget korn, brun farin, lejrbål, og knust peber, og så et inferno af røg, salt, peber. Bliver tæmmet en del af et skvæt vand. FINISH: Meget lang, varm og krydret, med honning som kompensation for den nærværende tørv, fader fint ud til slut. Har ligeså meget brug for lidt vand, som en and. Christmas has come early this year, Hallelujaaaa.

X-Mas in Rome

6

En af dem under træet, tak NOSE: Frisk og ren, Sød og pebret, med sod og krydderier. Strejf af karamel stang og røgede korn, fugtig jord, kippers og våd tørv. Udvikler sig med karamelstang igen, hvid Toblerone? Let røget bacon, vand gør den mere græsagtig. PALATE: Honning, hvid peber, kanel, chili pulver, kul. Varm og fylder munden, frigør mundvandet, Stor tørve smag, men blød og sød. Typisk Ardbeg: Vand gør den mere tilgængelig og fremhæver det krydrede. FINISH: SKØN, Meget lang og varmende, med stadig tilstedeværelse af krydderier, jord og tørv finder et leje, og honning sødme sørger for balancen. Kommentar: En virkelig lækker julegave, med masser af sød tørve røg, med lidt vand, men egentlig bedst REN. En af dem under træet, tak

X-Mas in Edinburgh

7

ARDBEG – THE CROSSHILL SELECTION NOSE: Sort Lagerman lakrids, Spejderhagl, frugt-rig sødme, dybereliggende duft af fugtig kælder, ikke så rar, kartoffelsække, rådnende gulerødder, mange lag. PALATE: Lækker, stor sødme, salt og peber-chili- havbrise, ren engelsk lakrids, blød og behagelig. FINISH: Lang, sød, røget, blød, lækker, sagde vi lang..... What a Finish. Noget af det bedste ARDBEG whisky, vi har smagt i rigtig lang tid. NU kan julen bare komme, med hårde pakker under træet. ARDBEG – THE CROSSHILL SELECTION

Jul i København

Auktion over rester

Tak for nu, god jul og godt Nytår ønskes i af OLSEN og LYNGGAARD