Hvad er familieklassen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forståelsespapir Forståelsespapir - ikke en aftale, og så alligevel….. Rammer der er centralt udfyldte med KLF. Loven er gældende alle de steder, hvor.
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Hvad skete der med vores input fra sidste reformmøde i januar måned? Hvor langt er vi kommet med implementeringen? Hvordan følger forældre med i reformarbejdet?
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Elevens læringsuge for Hovedforløbet PV MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Kl. 8.15– ¾ timers blok inkl. 15 min. pause Kl. 8.15– ¾ timers blok.
Et væksthus for børn og voksne
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Implementering på Fenrishus
Skolereformen Overordnede mål:
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl – 18.00
Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen og
Velkommen til valgmøde
Velkommen til Skovshoved Skole.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Skolereformen på Søndersøskolen
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Folkeskolereformen2014.
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Skoledagen indskolingen Dagen Understøttende undervisning (UsU) lektion lektion Pause lektion.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Agenda – Velkomst – Præsentation af os og projektet – Præsentation af deltagere – Præsentation af E-Sport og GamingLeague
Faglig fordybelse i indskolingen
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Udskolingen.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Relationer – børn imellem
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Informationsmøde om skolereformen 17. Juni 2014 Nordals Skolen.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Nørre Aaby Realskole - en skole jeg er stolt af Velkommen til info-møde om Ællinger 2015 tirsdag den 4. november 2014.
Fokus på skolestarten Hedeboskolen Skagen.
SkolenSputnik Program SkolenSputniks historie
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Mandag den 14. april Gymnastiksal 14 – 15. Bo syg.
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Gentofte Kommune Skolestart Børnehaveklasse er obligatorisk Skolestart og barnets alder - Børn der fylder 6 eller 7 år i 2014 skal starte i børnehaveklasse.
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Klik på siderne og siderne skifter. Skolen råder over et velfungerende bibliotek, hvor eleverne i frikvartererne kan låne til hjemlån. Biblioteket er.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Kompetencebaseret rullende aldersintegreret indskoling KRAI
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
Dagens program Gennemgang af dagens/ugens program Oprettelse af blog
Ødis SFO klubtilbud Tilbuddet til målgruppen klasse
Præsentationens transcript:

Hvad er familieklassen Tilbuddet er et undervisningstilbud, hvor eleven får mulighed for at tage et 3 måneders kursus i at blive en bedre skoleelev i samarbejde med forældrene. Forældrene får mulighed for at udøve deres autoritet i forhold til de krav skolen (læreren) stiller til barnets adfærd og præstationer i klassen. Forældrene får indblik i lærerens undervisning (indhold og metode) og mulighed for sammen med andre forældre at diskutere og forholde sig konkret til den dagligdag eleverne har i skolen. Eleverne oplever at forældre og lærere er enige og vil støtte dem i at ændre uhensigtsmæssig adfærd. Læreren få mulighed for at se forældre som en resurse, der kan hjælpe med at skabe et godt undervisningsklima i klassen.

Hvem kan bruge familieklassen Tilbuddet gælder alle skolens elever fra 6 til 17 år, der ikke udnytter deres potentialer og kompetencer. Tilbuddet er tidsbegrænset til 12 uger. Familieklassen har åbent 2 formiddage om ugen, resten af tiden er eleven i egen klasse. Elever i familieklassen følger den almindelige undervisning og klassens regulære pensum. Lærerne sørger for opgaver til timerne i familieklassen og forældrene er ansvarlige for undervisningen i familieklassen. Eleven har et scoreark med 3-4 mål som følger eleven i alle timer, og hvor forældre og lærere scorer eleven ifht de mål der er opsat. Scorearket evalueres hver uge i familieklassen.

En dag i familieklassen Der er plads til 6 -8 børn med forældre. Der er åbent mandag og onsdag fra kl. 8.00 – 10.30. Rammerne for arbejdet i familieklassen er: 8.00 – 8.45 skolearbejde 8.45 – 8.50 evt. kort pause 8.50 – 9.35 skolearbejde 9.35 – 10.00 Frikvarter ( med skolens øvrige elever) 10.00 – 10.30 Evaluering af skoledagen i familieklassen og af elevernes dage i stamklasserne. 10.30 er dagen i familieklassen slut og eleverne har undervisning i stamklasserne. Hver anden torsdag er der forældregruppe fra kl.8.00 – 9.00. Her kan forældrene sammen tage emner og episoder op de måtte ønske, uden børnenes tilstedeværelse.

Hvordan fungerer scorearket I skolen og i familieklassen evalueres eleven på sine mål i samtlige fag af den aktuelle lærer og i familieklassen evaluerer barnets forældre. Eleven evalueres på en skala fra 1 til 4, hvor 1 og 2 er ”ikke tilfredse” voksne og 3 og 4 er ”tilfredse voksne”. Det er vigtigt at den voksne ikke bruger scorearket pædagogisk; men i stedet bruger det som en reel tilbagemelding til barnet (og forældrene) på de konkrete mål. Elevens scoringer indsamles og tælles sammen og afbilledes i grafer, som kommenteres på midtvejsmødet efter 6 uger og igen til afslutningsmødet efter 12 uger. Det er altafgørende for succes at scorearket udfyldes i alle timer, alle dage. Det er elevens ansvar at bringe arket med hjem og i skole hver dag. Det er lærernes ansvar at udfylde scorearket.

Eksempel på et scoreskema