Af Flemming Just Pedersen, 2008

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Gryde med filter og taphane
At Dividere.
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Temaaften #2: Mæskning.
'Vis mig dit bryganlæg..' og 'Hvordan brygger jeg..'
At Dividere Decimaltal.
Bevar naturen – begynd at kompostere
Surdej til rugbrød.
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
PengeSpillet.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Det svære liv i en sportstaske
Forskellige traditioner
Dampmaskinens historie
Vejret Vandet i luften.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Biobact Tabs.
Gården har 5 soverum, køkken, bad og opholdsrum med brændeovn
Sining og eftergydning
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Termisk Energi Energi SI-enhed: joule Findes ved brug af formlen E=P/t
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Kaffemaskinen - et eksempel på beregning af økologisk rygsæk
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen,
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Termisk energi -varmeenergi.
Installationer Varmt vand.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende.
Nu er det Humletid.. Sept også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v.
Hvorfor mistede jeg mit job?
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Merlespir Nål og tråd Kniv Lighter Bivoks Kohorn Sejlmagerhandske
Joken, der bringer dig held!
26.3 Variable omkostninger
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Joken, der bringer dig held!
Gør det simpelt Trænings planlægning.
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Regnskoven.
Velkommen Til Rentable Energioptimeringer
Hvordan kan man se forskel på et sort hul og en neutron-stjerne?
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Den ultimative HF-antenne
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Jeopardy Ikast Vestre Skole
Mr. Raggys prøveeksamen
Rengør og desinficér en gærtank med horolith
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Affald og genbrug.
Isolering.
Grundlæggende programmering Forår 2002
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
No Friskole Vi laver flakninger. Kraven skal være helt i orden, inden man fortsætter.
Christopher Jensen Htx – 1.x 10/9-07 Det perfekte skud.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
”Testen-Af-Vesten”.
Landmænds forurening af drikkevand
Forsøg til Håndværk og Design
Præsentationens transcript:

Af Flemming Just Pedersen, 2008 Mit bryganlæg Af Flemming Just Pedersen, 2008

Kogekar & mæskekar Mit bryganlæg er grundlæggende baseret på to ens plastikkasser fra Jem og Fix (bedroller typen). De to kasser passer ind i hinanden, den nederste bruges som kogekar, mens den øverste fungerer som indsatssi.

Kogekar & mæskekar På kogekaret er der monteret to styk 1000W varmelegmer. De kommer fra et par billige elkedler fra BilTema. I indsatssi-kassen er der boret nogle 2mm huller. Desuden er der nogle trekantede huller i siderne som urten kan løbe ind af når sien presses ned i kogekaret.

Modstrømskøler Til at nedkøle urten har jeg valgt at bygge en modstrømskøler, men første konstruktion var ikke effektiv nok. (Den varme urt løber igennem inderst, mens koldt vandhane vand løber modsat rundt i yder røret). Første udgave bestod af 7 meter gulvvarme slange med beskyttelses kappe, samt et kobber T-stykke og et par spændbånd. Desværre isolerede det inderste plastikrør for godt, så den kogende urt blev kun kølet end til ca. 60 grader.

Modstrømskøler Efterfølgende købte jeg 7 meter kobberrør og det er den absolut dyreste del af mit anlæg. Ved at skifte til et inderrør af kobber var der ingen problemer med at køle urten.

Det samlede bryganlæg For at mindske varme tabet for kogekaret, har jeg bygget en trækasse med isolering omkring karet. De to varmelegmer kan via nogle kontakter enten kobles i serie (500W), eller i parallel (2000W). Planen er at bygge en temperatur regulering så det bliver lettere at holde en mere konstant temperatur under mæskningen.

Brygprocessen Da mit anlæg minder lidt om en Nimbus gryde med indsatssi fra fx. Lund Teknink, er selve bryg processen også meget den samme. Der hvor mit anlæg skiller sig ud er ved cirkuleringen af urten under mæskningen. Det jeg gør er blot at hæve si-karet så væsken løber ned i kogekaret, hvor efter jeg presser sien ned så urten stiger op uden på sien og løber ind gennem hullerne på siden af sien. Denne motionering af malten kan dog udtrække strå-smagsstoffer, og bør derfor begrænses.

Brygprocessen Efter mæskning hæves og fjernes den øverste kasse (indsatssien), og temperaturen hæves til kogepunktet. Det med at få urten op at koge gav mig dog lidt problemer første gang, fordi termosikringen der fulgte med elkedlerne slog fra da urten var 93 grader, men efter at have fjernet disse kunne jeg fint få det til at bulderkoge.

Nedkøling Urten nedkøles hurtigt fra de 100 grader til ca 25 grader. Slut temperaturen afhængig af hvor meget der åbnes for det kolde vandhane vand.

Filtrering af humle pellets Ved dette bryg brugte jeg humle i pellets, og forsøgte at filtrere noget af humlen fra via en filter pose, men den blev meget hurtigt tilstoppet af humle rester. Som det ses af billedet til højre forbliver det meste af humle resterne tilbage i kogekaret, men skulle noget slippe gennem sien i bunden gør det ikke så meget. Det er nemlig ikke svært at si det fra når jeg omstikker til ny gærspand efter få dage.

Egenkontrol :o) For at checke at urten er ikke indeholder alt for meget vildgær, ud tager jeg to prøver. Den ene tages af den nedkølede urt, der hvor den løber i gærspanden. Den anden tager jeg fra den rest der bliver tilbage i kogekaret. Først efter ca. en måned kunne jeg på gærspands-prøven se lidt vildgæring, men da havde den ønskede gær i gærspanden forlængst gjort sit arbejde.

Gærring Gærringen foregår helt på traditionel vis i enten i en plastik spand eller en 27L’s ”glaskolbe”.

Tapning på flasker Det færdige øl hælder jeg på flasker med enten patentprop eller kapsel. Påsætningen af kapsler foregår via min søjleboremaskine og et stykke rør fra en gammel hyldeknægt. Jeg afmonterer borepatronen, og så er der lige præcis plads til en standard halv liters flaske.

Materialer & Pris Bryganlæg Plastik kasser: 2 stk. 100,- Jem & Fix Elkedler: 2 stk. 180,- BilTema Stophane ½”: 45,- Harald Nyborg Diverse rør/nippler/T-stykke: 50,- Bauhaus Pakninger: 25,- Jem & Fix Kobbervinkler: 4 stk. 30,- Bauhaus Kobberrør: 1 m. 80,- Bauhaus Diverse el, træ og isolering: 0,- (fra lager) Ialt: 510,- Modstrømskøler Pex rør i rør: 7 m. 60,- Bauhaus Kobberrør 12mm: 7 m. 470,- Jem & Fix Spændebånd: 2 stk. 20,- Bauhaus T-stykke 40,- Bauhaus Ialt: 590,-