Den gode modtagelse og frivillig trivsel

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Hvad er vi værd? Aktivt medborgerskab FællesskabSocial kompetenceOmverdensbevidst Demokratisk dannelse OrganisatoriskSamarbejdeÅbenhedNetværksskabendeInitiativrig.
Hvis du søger nogen, der vil gøre hvad som helst for at glæde dig ...
Tænk over den!!! Klik med musen for at gå videre..
Velkommen til varigt rygestop! RYGESTOP Dokumenteret høj effekt i kliniske studier.
Strategisk planlægning
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
DE FIRE KUFFERTER Umødte behov Tabte selv Overlevelsesstrategier Imago
Motivation Sidde 4 og 4. af andre.
Kreativitet og innovation i ALT
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Hvad gør livet så værdifuldt?
I dag er temaet Visualisering
Baggrunden for indførelsen af PALS
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
God trivsel = God læring
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
Forældremøde X årgang.
Red Barnet Foto: Louise Dyring Nielsen / Red Barnet.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Red Barnets frivillignet
Positivt lederskab Hvad er det særlige ved ledelse af frivillige?
Nyt ansvar.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
Darum skole 4. november 2013.
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Relationer – børn og voksne
Mestring af ADHD som voksen.
Intern kommunikation PR og presse
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Maskulinitet.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Omgangstone og kollegialitet
Vejlederens kommunikation
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Hvordan spørger man anerkendende?
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
God kommunikation gi’r arbejdsglæde
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984.
Frivilligpolitik Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Frivilligpolitik for medlemsorganisationer i Friluftsrådet.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Rødkærsbro´ børnehuse værdigrundlag I børnehusene har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ” Lys i øjnene” udarbejdet værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Påklædning kommende bestyrelsesmedlemmer Generel del
Kodeks for godt arbejdsmiljø
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Rødkærsbro børnehaves værdigrundlag
Fortæl din makker hvad dine vigtigste arbejdsopgaver er.
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
Fra anledning til udvikling
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Den gode modtagelse og frivillig trivsel At sætte rammerne Modtagelse af nye frivillige Frivilligtrivsel og pleje Red Barnets uddannelsesdag 13. og 20. april 2013

Elevatortalen Du møder én til en fest og skal fortælle om dit frivillige arbejde i Red Barnet – hvad siger du? – Du har et minut! Forbered din pointe Præsentér dit budskab på et minut Brug konkrete eksempler Slå din pointe fast ved at starte og slutte med den SIG HVAD DU VIL SIGE! SIG DET! SIG HVAD DU HAR SAGT!

At sætte rammerne Hvad er jeres praksis i dag? Hvem er ansvarlig? Hvor længe går der fra en ny henvendelse til I kontakter? Hvordan kontakter I? (telefon, mail, sms?) Hvor skal de foregå? Holder I intromøder for nye frivillige?

Forventningsafstemning Frivillige har forskellige bevæggrunde og motiver Hvorfor vil han/hun være frivillig i Red Barnet – spørg ind og lyt Hvad motiverer den nye frivillige – tag den nye frivilliges motivation alvorligt Matcher det I kan tilbyde med den frivilliges motivation Husk at hjertet alene gør det ikke

Den gode modtagelse Formål: At den frivillige kender og bliver klædt på til opgaven At den frivillige kan se at det nytter At den frivillige føler sig som en del af et godt kammeratskab At den frivillige føler sig værdsat og anerkendt At den frivillige bliver hørt og har indflydelse på beslutninger

Intromødet Skab en god stemning Intro til børnerettigheder Intro til Red Barnets værdier og vision Intro til medlemsdemokratiet Intro til mangfoldigheden i lokalforeningen Intro til den konkrete opgave

Save the Children – fælles grundlag Vision: en verden, hvor hver enkelt barn opnår ret til overlevelse, beskyttelse, udvikling og deltagelse Mission: at sikre udsatte børn øjeblikkelige og varige forbedringer i deres liv samt kæmpe for positive forandringer i den måde, verden behandler børn på. Værdier Ansvarlighed| Ambition | Samarbejde Kreativitet | Integritet

Red Barnet Lokalforening Lokalforening Lokalforening Repræsentantskab Hovedbestyrelse Red Barnet Ungdom Generalsekretær Sekretariat Frivillig-kontor

Hovedbestyrelse og udvalg Repræsentantskab Hovedbestyrelse Frivillig Uddannelse, udvikling, deltagelse Overlevelse, nødhjælp og beskyttelse Red Barnets Sekretariat

Lokalorganisering Bestyrelsen Fund- raising Nødhjælps agenter Hjemme- Events Nødhjælps agenter Bestyrelsen Hjemme- side Familieop- levelsesklub Fri for mobberi Sommerlejr

Hvor er du i din frivilligkarriere? Hvervning Fastholdelse Udvikling Afsked

Frivilligtrivsel Hvad motiverer dig – hvad kunne få dig til at holde fast og blive længere end du havde tænkt dig? Hvad demotiverer dig – hvad kunne få dig til at gå ”i morgen”?

Takketalen Hvor gode er vi til at give feedback og huske hvad hinanden siger / at lytte? Opmærksomhed Gensidig respekt Anerkendelse Ros Konstruktiv kritik ?????????????????