SU-støttemodtagere i udlandet maj 2008. •Hvor mange støttemodtagere læser på hele videregående uddannelser (VU) i udlandet? •Hvad læser de og hvor læser.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SU-rådsmøde Den 6. december 2007
Advertisements

Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Humanistundersøgelsen 2007 miniSeminar 6. maj 2008 Flemming Meier, CBS Learning Lab
Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ?
Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
Statistik om afgangselever 2011 Dialogmøde om uddannelse.
Optagelse på kandidatuddannelse - ansøgning
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Tal på familieområdet.
DTU – Danmark Tekniske Universitet
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Arbejdskraft og fastholdelse
Energierhvervsanalyse 2008 juni 2009 Energistyrelsen og DI Energibranchen har i fællesskab udviklet et analyseredskab for dansk energiteknologi med fokus.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
Arbejdskraft til den offentlige sektor. Kan udenlandsk arbejdskraft være en del af løsningen? Jan Rose Skaksen.
Bekæmpelse af vold mod kvinder – Den nationale indsats
BESKYTTET MOBILITET: DEN GODE, DEN ONDE OG DEN GRUSOMME KILDE: TOSHIBA EUROPE GMBH.
Generationsskifte I praksis. FORMÅL  At belyse formodede salgsvilkår i de 2 amter  Formodet alder ved afgang fra praksis.  Praksistypernes fordeling.
Skoler og uddannelse i verdensklasse Bertel Haarder Undervisningsminister Minister for nordisk samarbejde NHO’s årskonference, ”Kunnskapslandet Norge”,
Irak.
De unges vandring i uddannelsessystemet – uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund Handels- og Ingeniørhøjskolen.
NUAS okt Hvor i studiet bør karrierevejledning komme? V/ Christian Volmer Nielsen Aalborg Universitet.
Vokse gennem venskab!.
Beskæftigelseskravet
Skal uddannelser handles på et marked - globalt og lokalt – og hvordan i Danmark? A A R H U S U N I V E R S I T E T.
Optagelse på kandidatuddannelsen i medicin – du skal gøre noget!
Danmarks relative produktivitetsudvikling
Cand.scient. soc., ph.d.-studerende Christina VL Larsen, Nuuk d. 8. maj 2012 Center for Sundhedsforskning i Grønland Cand.scient. soc., ph.d.-studerende.
Energierhvervsanalyse 2009 April 2010 Formålet med analysen af dansk eksport af energiteknologi og –udstyr er at dokumentere betydningen af den danske.
Udvalgte højdepunkter Foreningen blev stiftet og OL blev heldigvis flyttet….. Ordrebekræftelse Uddannelse Audit.
Frihed, ansvar, privat initiativ og en begrænset statsmagt Geert Laier Christensen Forskningschef.
Orientering fra bestyrelsesmøde 3. november 2006 Medarbejdermøde.
KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE - en statistik om udviklingen Juli 2011.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Dialogmøde om uddannelse Statistik om afgangselever 2012.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Skovengen Skovengen.
Udviklingen i nøgletallene på asylområdet i de nordiske lande: Hvad viser de seneste tal? Diskussionsoplæg til mødet i Nordisk Udlændingeudvalg, den 24.
UTA- Årshjul. Optag på ungdomsuddannelserne 11. September 2013.
Skolerigsdag 2011 Folkeskolen – liv og læring Data peger på behov for nye veje Anders Hingel Tidl. kontorchef, EU’s analysekontor for uddannelse.
Nationalråd 2009 Valg af Tjenesteteamleder og kandidater til Tjenesteteam.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Egedalsvænge Egedalsvænge.
Bestyrelsesarbejdet Temaaften for foreninger den 16. maj 2013 Solveig Uhrenholt Bigum Formand, Aars Gymnastikforening
Lederforeningen for VUC:
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
Dialogmøde om uddannelse Statistik om afgangselever 2012.
Nordisk forsøgssamarbejde - status og perspektiver Souschef Lars B. Kjær Landscentret | Planteavl Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
SU til bachelor Du er indskrevet på din bacheloruddannelse indtil du har fået din sidste karakter. Sidste karakter kommer i august, derfor er du indskrevet.
Oplæg UNGDOMSKONFERENCE REGERINGENS ”VELFÆRDSREFORM” - UNØDVENDIG OG USAMMENHÆNGENDE Økonom, cand. Scient. Adm., sekretariatschef Henrik.
TATIONpRÆSEN 9. Februar 2010 AARHUS UNIVERSITET TILVALG Aarhus Universitet, AU Studieadministration, 9. februar 2010.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 2. OKTOBER 2014 VEJLEDNING OG STUDIEINFORMATION, HE AARHUS UNIVERSITET AU OPTAGELSE PÅ KANDIDATUDDANNELSEN.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Produktionsøkonomi Kvæg 2009.
Debatoplæg Hvordan ser efterspørgslen til elektroniske arkivalier ud? Hvad præger efterspørgslen? Hvordan påvirker vi som arkiv efterspørgslen af arkivbenyttelse?
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Pressemøde den 1. maj 2006 ”Det samlede udlån til ejerboliger og fritidshuse ultimo 2005 fordelt på lånetyper, alder og geografi?”
Debutantprisen m.m. / Mona Madsen Debutantprisbestyrer siden 1999.
Lauritz B. Holm-Nielsen, Rektor Rotary 3. marts 2006 A A R H U S U N I V E R S I T E T Skal uddannelser handles på et marked - globalt og lokalt – og hvordan.
Aktuelt om fodring med majs
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 9. februar 2010.
NYE MULIGHEDER FRA JULI 2008 UDLANDSSTIPENDIET. BAGGRUND Fremme internationalisering Flere studerende skal ud Kravet om balance i udvekslingsaftalerne.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Præsentationstitel - Ændres via Indsæt>Sidehoved & Sidefod
Videreuddannelse.
Årsmøde
Anvendt Statistik Lektion 6
UU – Uddannelsesstatistik
Årsmøde
Præsentationens transcript:

SU-støttemodtagere i udlandet maj 2008

•Hvor mange støttemodtagere læser på hele videregående uddannelser (VU) i udlandet? •Hvad læser de og hvor læser de? •Hvor mange fuldfører studiet, og hvor mange afbryder? •Hvor mange bliver i udlandet og hvor mange kommer tilbage? •Hvad er beskæftigelsen for de støt- temodtagere, der vender tilbage?

Hvor mange støttemodtagere læste i 2006 på hele videregående uddannelser i udlandet? ~ 1,8 %

Det er en relativ lille del af SU- støttemodtagere på de videregående uddannelser, der tager en uddannelse i udlandet. Siden 2002 har antallet været konstant faldende både absolut og relativt for i 2006 at nå det laveste niveau de sidste ti år.

Uddannelsestrin og uddannelsesretninger for støttemodtagerne på VU i udlandet i 2006

Hovedparten (70 %) af støttemodtagerne i 2006 gik på bacheloruddannelser, mens 1 ud af 4 gik på en kandidatuddannelse. Både på bachelor og kandidattrin var den hyppigste uddannelsestype administrative uddannelser, efterfulgt af humanistiske uddannelser.

Støttemodtagerne på VU i udlandet i 2006 fordelt på sprogområder

Mere end halvdelen (56 %) af støttemodtagerne på VU i udlandet i 2006 gik på uddannelser i engelsksprogede lande. Storbritannien var med 42 % det land, hvor de fleste støttemodtagere var i færd med at uddanne sig. 1 ud af 5 gik på en uddannelse i Norden.

Uddannelsens varighed

Længden af uddannelser Bachelor: Over halvdelen (57 %) af støttemodtagerne på bachelor uddannelser gik på en uddannelse, der varede 3 år. Knap 1 ud af 3 gik på en uddannelse normeret til 4 år. Kandidat: Kandidatuddannelserne var typisk kortere. 1 ud af 3 af støttemodtagerne gik på en etårig uddannelse, og 1 ud af 3 på en uddannelse, der varede to år.

Afbrud af uddannelser

Af støttemodtagerne, der påbegyndte en VU i 2004 havde 1 ud af 4 afbrudt medio Af støttemodtagerne på VU i udlandet havde kun 1 ud af 5 afbrudt. Dette skyldes, at blandt støttemodtagere på bachelor trinnet blev uddannelsen afbrudt i mindre omfang i udlandet end i Danmark.

Hvor mange påbegynder en ny uddannelse? Godt 1 ud af 3 af dem, som fuldførte en videregående uddannelse i udlandet i 2003, havde senere været støttemodtager på en ny uddannelse i Danmark eller udlandet.

Fordeling af bopæl for støttemodtagere med fuldført VU i udlandet 2003 (der ikke påbegynder en ny uddannelse) i 2. kalenderår efter uddannelsens fuldførelse

Af støttemodtagere med fuldført videregående uddannelse i udlandet i 2003, der ikke senere har været støttemodtagere på en efterfølgende uddannelse, havde 38 % bopæl i Danmark i hele 2005.

Beskæftigelse 2005 i Danmark for støttemodtagere med fuldført VU i udlandet i 2003

Af støttemodtagere med fuldført videregående uddannelse i udlandet i 2003, der ikke senere har været støttemodtagere på en efterfølgende uddannelse, var 26 % i beskæftigelse i Danmark i hele 2005.