”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Advertisements

Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
17½ års samarbejde i Aarhus
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Opgaven jeg fik stillet
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Fredensborg og Helsingør Kommuner
Forældremøde 9.kl. UU´s opgaver Uddannelsespligt
Lone Bojsen og Nicoline Misser UU-Center Sydfyn  Hvad karakteriserer vores unge?  Roller i mentorskabet.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Magistrenes Arbejdsløshedskasse
Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet.
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
Orientering forældremøde 9. klasse
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Udgangspunktet for pilotprojektet Færre gennemfører en ungdomsuddannelse Barriererne i uddannelsessystemet.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
ANALYSE AF UNGE I RINGSTED KOMMUNE Oplæg for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune den 17. juni 2014 Oplæg v/ direktør Mads Kromann Fog, mploy.
UU vejleder Lene Skovgaard.
FORÆLDREMØDE 9. ÅRGANG AUGUST 2014
Uddannelsesafklarende samtaler
Ekstraordinær indsats for årige Pulje til projekter, yderligere elevkvoter og vejledning i bygder.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Hvilke ord betegner bedst din oplevelse af at skulle vælge en ungdomsuddannelse efter 9./10. klasse? (sæt gerne flere kryds)
Velkommen til forældremøde
Regeringens globaliseringsudspil
Psykologisk- og social rådgivning og terapiforløb for studerende og borgere i Piareersarfik-forløb Arnaq Grønvold Projektleder Center for National vejledning.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
Indsæt Billed SSP Køge2 Drop-in Café ”gadearbejde med tag over hovedet” Rammen: SSP-huset på Toldbodvej september 2013 til 31.
Målgruppe: De 18 – 25 årige. Tiltag efter 10.klasse Både efterskolepladser og udvidet skolegang.
1 UU vejleder Lene Skovgaar d. 2 Hvem er UU-Lillebælt Vejleder i valg af ungdomsuddannelse Kollektiv vejledning og udvidet vejledning Grundskolevejledning.
Helsingør Kommune Fredensborg Kommune UU-ØRESUND Fredensborg og Helsingør Kommuner.
Screening v. UUV Køge Bugt
Uddannelsesplan II - fokus på vejledning Centerledermøde; Sisimiut april 2014.
Velkommen til forældremøde
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Ekstraordinær indsats for årige Status og evaluering i plenum.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Forebyggende samtale En forebyggende samtale er for dig, der endnu ikke har stress, men ønsker råd og vejledning om, hvordan du undgår at udvikle alvorlig.
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Mentorprojekt Sisimiut
Når A + B giver et langt større C
Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre
Majoriaq Nuuk Kommuneqarfik Sermersooq
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Velkommen til cv-møde i MA
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Sammenhængende Kommunal Ungeindsats Er vi allerede på vej
Majoriaq Organisation, opgaver, målsætninger og rapportering
Forældremøde – 8. klasse UU-vejleder XXX.
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Præsentationens transcript:

”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning” Ungevejledning Vores målgruppe ”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”

Ungevejledning Unge arbejdsløse mellem 16 til 29 år Vi samarbejder med arbejdsmarkeds afdelingen, De booker tid til samtale hos Ungevejlederne i Piareersarfik Nuuk omkring den unge Unge der ikke er i gang med noget Vi opsøger dem gennem opsøgende vejledning De unge henvender sig selv til Piareersarfik Nuuk for at snakke med en vejleder De unge der henvender sig bliver booket til en samtale med en vejleder Nogle unge identificeres som unge med særlige behov for vejledning ud fra deres situation og position i forhold til uddannelsessystemet / arbejdsmarkedet / samfundet. Unge der ikke gennemfører en ungdomsuddannelse og derfor har særlige behov for vejledning

Ungevejledning Unge der har behov for særlig vejledning De unge skal være parate til at vælge og gennemføre en uddannelse De uafklarede som endnu ikke har fundet frem til en ønsket valgmulighed eller er blevet presset til at tage et valg og som har brug for en vejledningssamtale med en vejleder De ubeslutsomme kan være dårlige problemløsere, eller unge med negative forestillinger om sig selv skal have vejledningssamtale med en vejleder

De kan jobtræne i 3 måneder i et job de gerne vil prøve Unge fra 16-29 årige De kan jobtræne i 3 måneder i et job de gerne vil prøve

De har mulighed for at forlænge forløbet med yderligere 3 måneder Har mulighed for at blive fastansat efter 3 måneder Hvis jobtræningsstedet ikke er noget for dem, kan de vælge en anden jobtræningssted De kan blive fastansat efter 6 måneder på jobtræningsjobbet eller hvis de har søgt Piareersarfik Nuuk for opkvalificering kan de begynde efter jobtræningen

Vi indkalder unge til vejledning Arbejdsmarkedsforvaltningen mailer om unge til vejledning hos ungevejlederne Kontoret i Piareersarfik booker tid til samtaler til ungevejlederne De unge kommer også selv og vil have samtale Unge der afbryder folkeskolen bliver flere og flere

Efter vejledningssamtale og udredning laver vi handleplan sammen med den unge om den fremtidige plan

Kursus ”Alloriarfik” Kurset varer i 3 dage Indholdet er blandt andet første dag foredrag fra Katsorsaavik om misbrug og følgerne. Vi bruger emner fra ”Inuunera akisussaaffiga”, personlig udvikling. Hvordan søger man Praktikplads eller Job De laver CV

Vi bruger bogen ”Inuunera akisussaaffiga” til unge med særlige behov

Kursus bevis

Overgangsvejledning Overgangsvejledning for unge med særlige behov Jobtræning Piareersarfik Uddannelse Job

Direktøren giver ros Flere revalidenter Flere jobtrænere Større henvendelser fra unge