Trafikpolitik for Durup Skole.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trafikpolitik Hedelyskolen
Advertisements

Hvordan håndterer vi frikvartererne?
Skolereform august 2014………………
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Trafikpolitik - Søgårdsskolen
Forældremøde X årgang.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Forældretilfredshedsundersøgelse Lærerne og pædagogerne som har med mit barn at gøre har den nødvendige viden om mit barns vanskeligheder.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Relationer – børn og voksne
Årsmøde på Husum Skole - En skole i bevægelse. Program – Beretning for spørgsmål Arbejdet i skolebestyrelsen Pause
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Trafikplanlægger for en dag! Mål med undervisningen –At I får en viden om sikkerhed, sundhed og energiforbrug ved trafik Program –Intro –Arbejd.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Udarbejdet af Annette Olsen. Agenda Baggrund for øget fokus på trafik og samarbejde Gennemgang af projektet Før / undervisningsmappe/ invitation/ Under.
Trafikpolitik Højdevangens Skole 1Højdevangens Skole Trafikpolitik 2014.
Trafikpolitik Dyvekeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Jørn Iversen, Politiassistent
Overskrift Max 1 linje v/Petrea Busck og Gitte Aagaard Hvad betyder skolereformen for færdselsundervisningen?
Sikre skoleveje i Fredericia Analyse foretaget af Troels Andersen i Vej & Park Fremlagt på Børne- og Ungdomsudvalgsmødet 15.jan
Generel tekstslide Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For at fjerne eller tilføje bullit brug bullit-værktøjet.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Færdselslovens § 3, stk. 3, politi og vejmyndigheder efter samråd med skolerne træffer foranstaltninger til at beskytte børnene mod farerne fra den kørende.
Ældres Trafiksikkerhed Og Trafikcafeer. De ældre er over repræsenteret i ulykkesstatistikken med 28% hvis vi tager fra +65 år, men de udgør kun 14% af.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Trafikpolitik i Gribskovs skoler Præsentation april 2015 Esrum 18. januar 2007 Marts 2015.
Generel tekstslide Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For at fjerne eller tilføje bullit brug bullit-værktøjet.
Grafslide med overskrift, indhold og graf Overskrift Max 3 linjer Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For at.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
På de næste sider finder du et eksempel på en trafikpolitik, der rummer alle de punkter, som Rådet for Sikker Trafik anbefaler. Slet og tilføj, så den.
Velkommen til Gjern Rideklub! Kære forældre og børn Hjertelig velkommen i Gjern rideklub. Vi håber, at du og Jeres barn/børn bliver glade for at færdes.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Pengeuge Fagdage Den finansielle sektor og de unge Charlotte.
Opstart af VSP i Hillerød Kommune v/Janne Tinghuus Trafik, vej & Park By og Miljø.
Forside med baggrundsbillede. Skriv titlen med Arial Regular. Skriv stort. Lad teksten forholde sig til baggrundsbilledet. Du kan vælge andre baggrunds-
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Mit arbejde som færdselskontaktlærer…. Mine opgaver som færdselskontaktlærer Opgaver, undervisning og indkøb Rollemodel Motivere og vejlede kollegaer.
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
Skolernes trafiksikkerhedspolitik Skoleledermøde Onsdag den 17. marts 2010.
Arbejdsopgaverne – en stor mundfuld Kalenderen/Årshjulet Cooperative Learning Cykelbanen/Manøvrebanen.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Cykliststrategi Kampagner Uheldsstatistik Dræbte: 57 i i 1998 Alvorligt tilskadekomne: 550 i 2007 – 800 i 1998 Lettere tilskadekomne:
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Sådan bakker MVSJ Politi skolens forebyggende indsatser op. 17. Juni 2010Carsten Simonsen.
Overskrift Max 1 linje HVORFOR undervise i færdsel ?
I Skolebestyrelsen har vi blandt meget andet arbejdet med sundhedspolitik. I forlængelse af dette arbejde, besluttede vi at sløjfe kakaomælken og har i.
Tillykke! I er nu tæt på at have en trafikpolitik.
Find trafikpolitikken her: (skriv URL)
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
TRAFIKPOLITIK PÅ SKOLER DERFOR
Tillykke! I er nu tæt på at have en trafikpolitik.
Skole-reform Skolesamarbejdet Motion og bevægelse.
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Det handler om eleverne
Trafikpolitik for Stoholm Skole
Andre trafikanter.
Tillykke! I er nu tæt på at have en trafikpolitik.
Find trafikpolitikken her: (skriv url)
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Færdselsundervisning
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Trafikpolitik for Durup Skole. Indhold: På vej Undervisning Rollemodeller Samarbejde

På vej Selvtransporterende børn Træning giver rutine og overblik og er den bedste vej til sikre trafikanter. Skolens mål er derfor, at flere elever går eller cykler i skole, og at alle kommer sikkert ud og hjem fra ekskursioner. Skolen forventer at: forældre træner skolevejen med deres barn til fods og på cykel. forældre hjælper deres barn med at finde den sikreste vej til skole, selvom det ikke nødvendigvis er den hurtigste. forældre parkerer lovligt, hvis de kører deres barn i skole. Forældre hjælper deres barn til mindst en gang om ugen at gå eller cykle til skole. forældre bakker op om gå- og cyklistprøver i de pågældende klassetrin forældre sørger for at barnets cykel er i lovlig stand. Skolen sørger for at: alle forældre til nye elever modtager skolens trafikpolitik alle forældre til indskolingselever modtager to foldere fra Rådet for Sikker Trafik: ”Foden på egen pedal” og ”Klar til skolestart”. eleverne deltager i Rådet for Sikker Trafiks gå- og cyklistprøver. alle medarbejdere er fortrolige med Rådet for Sikker Trafiks retningslinjer for at færdes med børn i flok. Se mere her: www.sikkertrafik.dk

Gør det lettere at bruge hjelm Med opbevaringsmulighed til hjelmen og flere spejle på skolen bliver det lettere at bruge hjelm og at få bugt med hjelmhåret. Cykelhjelm En cykelhjelm kan reducere antallet af skader på hoved, kranie og hjerne med 50 %. Derfor er det skolens mål, at flere børn og voksne cykler med hjelm. Skolen forventer at: forældrene sørger for, at deres barn cykler med hjelm. forældrene sørger for, at hjelmen passer barnet og sidder korrekt. skolens medarbejdere som minimum bruger cykelhjelm, når de cykler i arbejdsmæssig sammenhæng – men også gerne til og fra arbejde.

Undervisning Færdselsundervisning på alle klassetrin Ifølge folkeskoleloven er det obligatorisk at undervise i færdsel gennem hele skoleforløbet. Derfor er det skolens mål, at færdsel indgår på alle klassetrin. Skolen forventer at: lærerne som minimum bruger de gratis materialer fra Rådet for Sikker Trafik og får det skrevet ind i årsplanerne. Bliv inspireret her: www.sikkertrafik.dk/skole lærerne er åbne overfor muligheden for at tænke færdsel ind i den understøttende undervisning, tværfaglige forløb og temauger samt bevægelse. 0. kl. Gåprøven, Eleven skal kunne færdes sikkert i lokal området. 0. kl. – 3. kl. Den lille cyklistprøve på lukket område. Eleven skal kende grundlæggende færdselsregler for cyklister. Arbejde med balance på cyklen. Egen sikkerhed: Hvad skal der være på en cykel og brug af cykelhjelm. Fokus på andre trafikanter. 4. kl. 6. kl. Den store cyklistprøve i kendt og ukendt område. Eleven skal kende færdselsregler for cyklister og forudse farlige situationer i trafikken. Skal kunne færdes sikkert på cyklen også i ukendt område.

Veluddannede færdselskontaktlærere Det er vigtigt, at skolen har en færdselskontaktlærer, der kan inspirere til god færdselsundervisning og varetage kontakten til politi og kommune. Skolen forventer at: færdselskontaktlæreren har tilmeldt sig Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev for skole og deler relevante nyheder med kolleger. Tilmeld dig her: www.sikkertrafik.dk/nyhedsbrev færdselskontaktlærerne deltager i netværksmøder arrangeret af kommune og/eller politi. færdselskontaktlærerne tager initiativ og bistår klassernes kontaktlærere ved de praktiske prøver i 1., 3. og 6. klasse. færdselskontaktlærerne orienterer løbende om nyheder inden for færdsel. Skolen sørger for at: Indfri Forenklede Fælles Mål for Færdselslære blandt andet gennem Rådet for Sikker Trafiks gratis undervisningsmaterialer på alle klassetrin. udnævne en færdselskontaktlærer og støtte vedkommende i sit virke gennem deltagelse i de kommunale netværksmøder. færdsel bliver skrevet ind i årsplanerne på alle klassetrin.

Elever som gode rollemodeller Eleverne i 6. klasse kan være trafikven med 0.-klasserne og blandt andet hjælpe dem med at træne op til Gå-prøven. Rollemodeller Børn kopierer de voksnes adfærd og efterspørger klare rammer og aftaler fra deres forældre. Derfor er det skolens mål, at alle voksne (og ældste elever) er gode rollemodeller. Skolen forventer at: lærerne optræder som gode trafikanter i arbejdstiden, og når de kører til og fra skole. forældrene tager hensyn til og er rollemodeller for alle skolens børn i trafikken. forældrene sætter sig ind i skolens trafikpolitik. Forældrene kører hensynsfuldt til og fra skolen. Skolen sørger for at: samarbejde med forældrene og rådgive om, hvordan de kan leve op til deres ansvar og bliver gode rollemodeller – fx via forældreintra og møder. de ældste elever bliver bevidste om deres egen rolle i trafikken gennem færdselsundervisning. de ældste elever kender og kan komme med input til en god og sikker trafikkultur omkring skolen. elevrådet løbende diskuterer trafikkultur og kan komme med forslag til trafikpolitikkens indhold.

Samarbejde Samarbejde med kommune og politi Erfaringer viser, at politiets deltagelse er afgørende for afviklingen af cyklistprøver. Derfor er målet mere og bedre samarbejde med kommune og politi. Skolen forventer at: færdselskontaktlærere deltager i netværksmøder arrangeret af politi eller kommune. politiet så vidt muligt deltager i gå-prøve og cyklistprøve. kommunen løbende sørger for sikre skoleveje. samarbejde med kommunen og politi om Rådet for Sikker Trafiks skolekampagne, netværksmøder, undervisning og cyklistprøver.