Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Talsmandsseminar september 2010
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Ansøgning om etablering af faskine
§ 8 og indsats på frivillige/private projekter -herunder kort nyt 7. november 2012.
Administrationspraksis for virksomheder i det åbne land
Ansøgning om etablering af faskine
Velkommen til borgermødet i
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Vandløbsfagmøde Skarrildhus, Kibæk, 5. september 2013
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Hvorfor skal spildevand renses
Entrepriseforsikring
Er kommuner blevet underkendt i nævnet ift. vilkår stillet med baggrund i landskabelige hensyn? Ja, se: NMK af 11/12-13 Nyere afgørelser hvor.
Sagsomkostninger Udstykningsafgift og gebyrer Lovgrundlaget
Matrikulær sagsudarbejdelse Sagsomkostninger Udstykningsafgift og gebyrer *Lov om afgift ved udstykning m.m (LAU) Lovgrundlaget * Bekendtgørelse om matrikulære.
Modernisering af P-fondsreglerne
TUR’s truckkonference 2012 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Seniorbofællesskaber
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Greenkeeper ERFA-gruppe Golfens Grønne Regnskab - Et godt formidlingsredskab!
Nyt fra Byggeudvalget Ådalens Privatskole, Skovvej , 2635 Ishøj
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Oplæg fra Randers Kommune ved Lars Peter Salhøj
Matrikulær sagsudarbejdelse
Juridiske overvejelser Juridiske overvejelser Breve sendt til Digital Post får samme retsvirkning som papirbreve Hvem har ansvaret.
Ny friplejeboligordning. Evaluering af friplejeboligordningen pegede på: Uhensigtsmæssigt med genudbud hvert 10. år Et ufleksibelt afregningssystem Nogen.
Spildevandskloakering i Mårup Østerstrand Sommerhusområde
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Gennemgang af brugerøkonomi ved etablering af 1 MW biomasseanlæg og ved lukning af værket Borgermøde onsdag den 27. januar 2016 Uggelhuse-Langkastrup.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
. AlmenBolig+ Beboermøde II Tømmergården. Program for beboermøde d. 13. juni 2016 ​ 1. Velkomst ​ 2. Status på byggeriet ​ 3. Hvad skal og må jeg gøre.
Byplanafdelingen Teknik og Miljø Aarhus Kommune Lokalplaner på vej 11. marts 2013.
Navn på oplæg - Navn på oplægsholder - Dato for afholdelse af oplæg Program den 3. februar Velkomst og nyt fra grupperne - Oplæg om finansiering,
DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Aarhus Kommune Miljø & Teknik Vitas arkitekter Aps Halmstadsgade Aarhus N. Gruppe: 10 Kopi til: Stadsarkitektens kontor v/Ib Hilmer 7. Marts 2014.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
BR10 Opgave Kapitel 2 bygnings regulerende bestemmelser Grundens størrelse Hvor stor skal en grund være til et fritliggende enfamiliehus ? Kommunalbestyrelsen.
Kompleksitet og indbyrdes afhængigheder i Kickstart-projektet Sagsnr.: P :
Husstandsmøller Oplæg til Dansk Bygningsinspektørforening d. 2 december 2009 Teknisk Forvaltning Byg og By.
Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Almen sTudieforberedelse 2017
14. MARTS 2016 YARAs etablering Kommunens Myndighedsrolle.
Miljøportalen – de vigtigste registreringer
BR10 Opgave Kapitel 2 bygnings regulerende bestemmelser
Landinspektør Robert Jakobsen
Karen Mosbech NYTÅRSKUR.
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Trin-for-trin guide til s1 autorisation
Spørgsmål til og svar fra TBST.
De nye krav til byggeriet
Bestilling og ordrebekræftelse
Nye lokalplaner Nord for Blokhus
Varmeforsyningsloven Lov om varmeforsyning
Strandbeskyttelse og klitfredning
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Strandbeskyttelse og klitfredning
Digital aflevering.
Karen Mosbech NYTÅRSKUR.
Præsentationens transcript:

Lokalplan 134 fra 2006 fastlægger tilslutningspligt til naturgasnettet.

Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag Kommunen kan i princippet kun dispensere fra tilslutningspligten i nye udstykninger, hvis der opføres lavenergibyggeri 2020. Alle ejendomme vil derfor i princippet skulle betale for tilslutningen samt den løbende faste afgift. Dansk Gas Distribution har imidlertid konkret oplyst, at de ikke vil lægge ledninger ind på grunde, som ikke ønsker naturgas, og DGD vil ikke opkræve den faste årlige afgift. DGD vil heller ikke for nuværende lægge ledninger i den vej som forsyner området. Ejendomme langs Borgergade og Vejsgårdtoften vil dog umiddelbart kunne forsynes med naturgas-stikledninger.

Tilslutningspligt Problematikken er: At der kun kan dispenseres fra tilslutningspligten i lokalplanen hvis der bygges 2020. Lokalplanen fastlægger, at bebyggelse i området ikke må tages i brug før varmeforsyning er etableret ved tilslutning til naturgasnettet.

Udtalelse fra Erhvervsstyrelsen 04.05.2018. Anneks Tak for din henvendelse til Erhvervsstyrelsen om fortolkning af planlovens § 36, stk. 1, nr. 10. Det kan vejledende oplyses, at undtagelsen i planlovens § 36, stk. 1 nr. 10 alene omfatter til- og ombygning af eksisterende helårshuse, hvor det samlede areal til boligformål ikke bliver større end 500 kvm. Ved helårshus forstås et fritliggende helårshus med én boligenhed. Bestemmelsen gælder således ikke for boliger etableret i overflødiggjorte bygninger. Undtagelsen omfatter heller ikke etablering af et fritliggende anneks over 50 m2, som altid kræver landzonetilladelse, uanset at det samlede areal til boligformål på en ejendom ikke overstiger 500 m2. Ved et anneks forstås en selvstændig bygning til ophold og overnatning eller lignende, der anvendes som et supplement til en helårsbolig. Annekset må ikke føre til en ny bolig på ejendommen og skal ligge i tilknytning til den øvrige bebyggelse. Der må gerne være toilet og bad i et anneks, men bygningen må ikke fremstå som en selvstændig bolig. Der kan normalt kun gives tilladelse til ét anneks på en ejendom. Der kan ved landzonetilladelser til et anneks stilles vilkår om, at der ikke må oprettes mere end én bolig på ejendommen, at der må indrettes bad og toilet, men ikke indrettes køkken m.v., og at der ikke kan foretages udstykning af annekset. Vilkårene bliver sædvanligvis tinglyst ved landzonetilladelse, før der kan meddeles byggetilladelse. Det skal afslutningsvist oplyses, at efter planlovens § 36, stk. 1, når 8, kræves der ikke landzonetilladelse til opførelse af et anneks, når det opføres i tilknytning til et helårshus, og det ikke medfører oprettelse af en ny bolig.

Private byggemodninger. Du har den 1. januar 1780 oplyst, at du ønsker at byggemodne et areal på Mars. For at få afklaret den videre proces for dit byggeri og herunder særligt samarbejdet med Slagelse Kommune, indbydes du til møde den (tid sted). Mødet vil tage udgangspunkt i det materiale der allerede er modtaget, men er der i mellemtiden kommet yderligere relevant materiale, modtager jeg det gerne, så det kan ligge klar til mødet. Målet med mødet er at få afklaret, hvor i byggemodningen et samarbejde med kommunen er nødvendig, og hvilke tilladelser, eventuelle garantier mv., som du skal have på plads, forud for dit anlægsarbejde. Som minimum forventes følgende dokumenter at ligge klar til vores møde: • En beskrivelse af den byggemodning der ønskes gennemført • En skitsetegning over projektet der viser placering af bebyggelse, veje, stier og grønne områder. Der er mulighed for digital fremvisning, hvis ønsket. • En tidsplan der viser, hvornår de forskellige faser i anlægsprojektet tænkes gennemført • En oversigt over relevante kontaktpersoner og kontaktoplysninger til dig og dine rådgivere Private byggemodninger. Brev til ansøger som vil byggemodne:

Byggemodning. Følgende forventes drøftet på mødet: