Dialog mod Vold som business-case

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Advertisements

Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse.
Kulturforandringer i Børn og Unge Kulturforandring i hele Børn og Unge Hvad går det ud på? Kulturforandring i Område Skanderborgvej og Viby lokaldistrikt.
Erik Christiansen, Klinik for Selvmordstruede, Årsmøde 2008 Selvmordsforsøg blandt børn og unge Af cand.scient.oecon. Erik Christiansen Klinik for selvmordstruede.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
7. Minutters oplæg på Børne- og ungdomsudvalgets og Danske Handicaporganisationers borgermøde vedr. Inklusion i hverdagen og den fremtidige organisering.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
Nothing about us, without us - om vigtigheden af inddragelse af børn Nordisk Forening mod Børnemishandling og Omsorgssvigt Grønland, august 2014.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
1 Forskningsaktiviteter Forskningsaktiviteter i Klinik for Selvmordstruede Forskningsafdelingen er en del af forskningsenheden i Det Børne og Ungdomspsykiatriske.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Velkommen Social kritik – og faglighed, der forpligter. Børns og unges invitationer til ny- orientering.
Henrik Nielsen, CEO ASNET Board Præsentation af ASNET Board.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Præsentation af resultaterne fra
Modul 6: Personlig salgscoaching
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Styrk forældreansvaret
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Børne- & Undervisningsforvaltningens forebyggelsespulje 2017
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Klar til Smart Vækst Smart og effektiv affaldsindsamling
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
TEMADAGE OM PALLIATION 2018
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
PL møde med praksisfeltet
Anbringelser i familiepleje – hvad ved vi om familieplejeanbragte børn og unge? Cisko konference Mie engen den 10. april 2018.
FSAIO ‘s Efterårs Fagdag 6 Oktober 2017
Inklusion i Folkeskolen
Dialog mod Vold som business-case
OK18 Det statslige forlig
Børn, der oplever vold i familien Omfang og konsekvenser
Det rette tilbud fra første kontakt.
Tendenser i forældresamarbejdet
Taksonomi – hvad er det? Per- spekti- vering
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode”
FINANSIERING AF FREMTIDENS VELFÆRDSSAMFUND
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Region Midtjyllands opgave
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Har ‘vi’ råd til flygtninge?
Børne- og Familieafdelingen
Velkommen til forældremøde
Mette Blauenfeldt, Dansk Flygtningehjælp
Stress 2019.
Præsentation af Lida og jeg, faglig baggrund
Velkommen til forældremøde
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Vejbelysning – med og uden LED
Organic RDD & CORE Organic statusmøde
Ældre Sagens Distriktsdag, den
MIKRO-PROJEKTMODELLEN
Præsentationens transcript:

Dialog mod Vold som business-case

Hvorfor Dialog mod Vold? Dialog mod Vold er sat i verden for at nedbringe antallet af børn og voksne, der er udsat for vold i nære relationer og hjælpe dem med at leve et liv fri for vold. Vi tilbyder specialiseret og integreret psykologbehandling til udøvere af vold i nære relationer og deres familier. Gennem at sætte ind overfor den voldelige adfærd bryder vi den negative sociale arv og hjælper børn, der er i risiko for at blive anbragt uden for hjemmet, til at kunne forblive trygge i deres eget hjem. Dialog mod Vold stopper den voldelige adfærd der hvor den starter; hos udøveren. Børnene og den udsatte får deres eget behandlingsforløb. Forældrene støttes i deres fælles forældreskab. Vold kan ikke retfærdiggøres, og vold er altid udøverens ansvar; men vold kan stoppes gennem specialiseret psykologbehandling. 2

Hovedbudskab 1. Dialog mod Vold tilbyder dokumenteret effektiv psykologbehandling til familier hvor der er vold i nære relationer. Effekten er på linje med eller større end de succesrater, der er i SØM. 2. Det er kun når man stopper den voldelige adfærd, at man ændrer de grundvilkår børn i voldsudsatte familier vokser op med. Dialog mod Vold er den eneste indsats i Danmark, der på en og samme tid stopper den voldelige adfærd og hjælper den udsatte og børnene. 3. Dialog mod Vold sparer penge for såvel stat som kommune. Business-casen er lavet som enkeltberegninger med SØM-metode. 4. Der mangler lovramme, der forpligter kommunerne til at henvise udøvere af vold i nære relationer til behandling i Dialog mod Vold og dermed beskytte udsatte og børn mod gentagen vold. 5. Dialog mod Vold skal permanentgøres og gøres landsdækkende. 3

Assessment Intervention Method Dialog mod Vold virker AIM Assessment Intervention Method 6

VIVE – Det nationale forsknings og analysecenter for velfærd: Dialog mod Volds individuelle forløb for børn opnår højeste score i evalueringsmodellen for lovende praksis KORTLÆGNING AF LOVENDE PRAKSISSER PÅ OMRÅDET FOR OVERGREB MOD BØRN OG UNGE

Den mest lovende sociale praksis Dialog mod Vold 8

Business-case er lavet som enkeltberegninger med SØM-metode 3 analytisk generaliserbare familier med henholdsvis moderat, middel og høj samfundsøkonomisk konsekvens af volden. FAMILIETYPER OMKOSTNINGER Der er anvendt data fra SØM og Danmarks Statistik mv. DMV’s succesrate er på 62 %. Det er på linje med eller større end de succesrater, som der er i SØM . DMV SUCCESRATE Gevinsten fremkommer gennem enkeltberegninger med SØM-metode på de analytisk generaliserbare familier. GEVINST 9

Dialog mod Vold hjælper de mest udsatte familier Voldsudsat ung familie 3 analytisk generaliserbare voldsudsatte familier Voldsudsat kernefamilie Familie med langvarig vold 10

De samfundsmæssige udgifter som følge af vold i familien Voldsudsat ny familie Voldsudsat kernefamilie Familie med langvarig vold Samfundsudgifter over 4 år: 408.318 kr. Heraf kommunale udgifter: 261.874 kr. Samfundsudgifter over 4 år: 756.568 kr. Heraf kommunale udgifter: 442.310 kr. Samfundsudgifter over 4 år: 3.793.633 kr. Heraf kommunale udgifter: 2.763.689 kr. 12

8 ud af 10 partnere bekræfter dette Dialog mod Volds succesrate er på 62%* Vores succesrate er på linje eller større end de succesrater, som der er i SØM 78% af udøvere rapporterer at de stadig er voldsfrie et år efter endt behandling 8 ud af 10 partnere bekræfter dette * Der er ved beregning af succesrate tale om en vis usikkerhed. Både udøvere og partnere kan i interviewet være biased til en positiv besvarelse. Eftersom at interviewet åbner mulighed for at komme ind til en gratis brush-up samtale, hvis der har været vold, er det vores vurdering at et sådant bias vil være begrænset. I 62% af parrene/familierne svarer både udøver og udsat et år efter behandlingens afslutning, at der ikke har været vold. 13

Beregningsproces I SØM anvender man som udgangspunkt 6 år, men vi har taget et konservativt estimat og kun anvendt 4 år. Det første år går med at opdage og dokumentere volden. Udgifter i kr. over 4 år og besparelser ved behandling i Dialog mod Vold Samfundsmæssige udgifter som følge af volden Hvis der sættes ind m. behandling efter 1. år Gevinst v/ succesrate på 62 % Voldsudsat ny familie 408.318 164.969 150.876 Voldsudsat kernefamilie 756.568 529.014 141.084 Familie med langvarig vold 3.793.633 906.127 1.790.254 14

Dialog mod Vold sparer penge hos alle tre familietyper Besparelser år 2-4 Offentlig besparelse: 150.876 kr. Heraf kommunal besparelse: 60.313 kr. 238.157 kr. Gennemsnitlig gevinst pr. år pr. familie Offentlig besparelse: 141.084 kr. Heraf kommunal besparelse: 33.247 kr. Offentlig besparelse: 1.790.254 kr. Heraf kommunal besparelse: 1.290.762 kr. 15

Der er også væsentlige effekter for børnene 1- 3 millioner kr.* Besparelse hver gang Dialog mod Vold kan forebygge en anbringelse *Besparelse hvis man laver hjemmebaserede foranstaltninger i stedet for anbringelser. Kilde: Børne-SØM

Opvækst i hjem med vold er den største risikofaktor for selv at blive voldsudøver *Slutnote: I denne præsentation af Dialog mod Vold som business-case er den langsigtede effekt ikke indregnet og vi har heller ikke indregnet den samfunds- økonomiske besparelser ved at Dialog mod Vold bryder den negative sociale arv. 11