Persondataforordning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse
Advertisements

Sprogvurdering & Sprogindsatser
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Skolebestyrelsesvalg 2012
EMIR Den videre proces Anna Lærke Kraft, BØRS.
Socialfagligt oplæg Underretning, Tavshedspligt mv.
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Hvad må jeg juridisk Skoleintra efter lovens bogstav
Hvilke regler skal iagttages, når man behandler personoplysninger i whistleblower-systemer Professor, dr.jur. Henrik Udsen
Sammenlægning af Boblen og Loppen – efterår 2012 En gennemgang af processen.
Sikkerhed, internet-of -things & persondata
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
20. maj Datatilsynet og forskningsregistrering – Forskernetværk SHS.
Kapitel 23 Forsikring og pension. Forsikring og pension kapitel 23 I kapitel 23 gennemgås: Forsikringsaftaler Pensioner Begunstigelser (Aftaler – se kap.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 25 Forsikring og pension.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Kapitel 15 IT jura og e-handel Kapitel 15 handler om: Markedsføring på internettet Aftaler og køb på internettet Ophavsret på internettet.
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
MærkeforeningsmødeKaroline Thomsen 08.mar. 16 Stigende krav til behandling af persondata Forpligtelser i nuværende lovgivning Ny persondataforordning på.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Antimobbestrategier for Langhøjskolen. Ved mobning forstår vi: Mobning er groft, verbalt drilleri og/eller fysisk vold, som foregår over længere tid.
Stigende krav til behandling af persondata
DATATILSYNENES ROLLE OG OPGAVER
Kapitel 26 Forsikring og pension.
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Kursus for skolerevisorer Hotel Comwell, Middelfart 23. oktober 2012
Lokationsbaseret markedsføring - hvad siger reglerne?
Beskyt din virksomhed- Workshop
MorgenBriefing 19. maj 2017: EU-Persondataforordningen – hvad betyder de nye regler for danske virksomheder.
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
Vi tager gerne spørgsmål undervejs
Persondata v/kontorchef Peter Fogh Knudsen
VUCHosting Revisorerklæring og persondata
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Hvorfor er vi her i dag?. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesrådgiveren (DPO)
Persondata-forordningen
Centralforeningen for Stampersonel
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Hvad I må, og hvad I ikke må som klub/forening
Persondataforordning Mette Grovermann sekretariatschef, ISOBRO
Persondata Kursus for administrationsfolk 16/5
Persondataforordningen Hvad betyder den i praksis for foreningerne?
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Foreningsliv & Persondataforordning
Vejledning til jer, der bevilger kørsel
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
Persondataforordning
Persondataforordningen
Tak for invitationen Bambora online betaling Persondataforordningen.
De dataansvarlige kommuner møder databehandleren
Databehandleraftaler
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Sommerlejr juli 2017 v. Red Barnet Mariagerfjord
Kapitel 21 Forsikring og pension.
Hvem er jeg Hvad er Persondata Hvad er Persondataforordningen
Information om Aula til forældre
Persondata og bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering
Persondata-forordningen en introduktion
Præsentationens transcript:

Persondataforordning En kort gennemgang af de vigtigste punkter af den nye persondataforordning der træder i kraft den 25. maj 2018. Der vil blive udarbejdet en vejledning der vil blive sendt rundt til alle.

Der er 3 gruppers data vi skal være opmærksom på Deltagere, som administreres lokalt og centralt Undervisere og ansatte som administreres lokalt, samt ansatte der administreres centralt Skolelederes der administreres af bestyrelser

Forskellig former for data Der skelnes mellem almindelig data og følsom data. I vores tilfælde er det primært (kun) vores handicaphold, hvor der fremgår følsom data (at de er handicappet) Ved følsomme data, skal vi have eksplicit samtykke til at vi må behandle den data. Der vil komme en formulering til handicap erklæringen.

Data protection officer En virksomhed skal, hvis den lever op til bestemte krav, udnævne en data protection officer til at være ansvarlig for at overholde forordningen. Da vi ikke lever op til de specifikke krav, behøver vi ikke en, men hver afdeling skal have en persondataansvarlig.

Databehandler/dataansvarlig Som dataansvarlig skal vi have skriftlige aftaler med dem der behandler vores data (databehandler). Vi skal have en aftale med Proløn, serverfirma, kommuner etc. Kristian undersøger reglerne, om hvorledes vi lokalt skal indgå aftaler.

Brud på datasikkerhed Underretning om alvorlige brud på datasikkerheden skal ske til de nationale tilsynsmyndigheder senest 72 timer efter det opdages. Kristian laver en procedure for dette, som vil blive rundsendt. Det er yderst vigtigt at alle kender til den.

Dataminimering Vi må kun opbevare de oplysninger vi skal bruge. Vi skal have sikret os at vi ikke opbevarer oplysninger som vi ikke bruger.

Samtykke En virksomhed skal sørge for at indhente samtykke ved modtagelse af persondata Dette kan vi gøre i standard vilkårene.

Dataindsigt En deltager har ret til at se sine data. Alle vores deltagere/ansatte har ret til at se de oplysninger som vi har. Dette skal meldes ud til alle skoleledere.

Oplysningspligt Ved modtagelse af oplysninger (tilmelding til kursus), har vi pligt til at oplyse, hvordan vi behandler dem, hvem der er data ansvarlig og hvem der kan se dem. Vi skal se på en standard besked når deltagere skriver sig op, og når ansatte for en kontrakt. Derudover skal vi lave en oversigt over hvem vi deler data med. Vi skal have indført en passus om at deres oplysninger vi blive brugt til fremtidig markedsføring.

Ret til at blive glemt Deltagere har ret til at blive slettet, når deres oplysninger ikke længere er relevante. Vi skal have lavet en standard om hvor længe vi beholder oplysningerne og Kristian finder ud af hvor længe de kan være ”relevante”.

Konsekvensanalyse Virksomheder skal gennemføre konsekvensanalyse for databehandlinger som sandsynligvis vil indebære en høj risiko. Dette vil eksempelvis ske ved overførsel af data til ny database. Her skal der udarbejdes en plan. Dette punkt vil uddybes i vejledningen.

Bøder Og nu til det vigtigste. Bøderne, hvis man ikke overholder dette, er meget store Op til 20 mio euro, eller 4 % af årsomsætningen.

Alder Børn under 16 år er særligt beskyttet. Når børn under 16 år skal tilmeldes skal vi have en forældres accept.