Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg d PD i Fortællinger og genrer
Advertisements

1.Lektion: Identitet i forandring
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
1. lektion: Danmark i verden
2. lektion: Anthony Giddens og det senmoderne samfund
4. lektion: Thomas Ziehe og den kulturelle frisættelse
2.lektion:Nationalstaten
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Skriftlig progression Italiensk FIP. Disposition Skriftlighed og respons Progression Feedback-former (feed up, feed back og feed forward) Karakterer Værktøjskasse.
Ungdom og efterskole To oplæg fra Cefu Tilde Mette Juul + Niels Ulrik Sørensen ÅRSMØDE EFTERSKOLERNE 2015.
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
Kontaktlærersamtale på fredag. Digital dannelse  Digital dannelse handler i høj grad om etik, når man er på internettet og de sociale medier.
Sproglærer Lone Elbjørn - lærer Sprog : engelsk, tysk, fransk - Sprogkonsulent : Internationale dimension i sprogundervisningen.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
Ungdommens Folkemøde
Modul 2.
Fordybelse i et projekt
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Dansk kultur og selvforståelse
Portfolio IT B.
Det gode møde i folkeskolen
Vil vi den unge? Eller vil vi noget med den unge?.
IBSE & matematik til småbørn i naturformidling Hvad skal vi bruge det til? Og hvordan? Læreplaner – Sprog – Noget med ud ad døren.
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Forløbet: Unge - identitet, socialisering og sociale medier
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
DEN GODE STIL.
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Ansøgning for dummies.
Demokrati og medborgerskab
DEN GODE STIL.
Gode råd om ... Referatskrivningen
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til synopsis.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Videnskabeligt projekt
Innovation i humanistiske fag
Videnskabeligt projekt
Alle rettigheder forbeholdes
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Alle rettigheder forbeholdes
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
- En genre som alle andre
Indsæt billede af din skole
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
BRUG FACEBOOK TIL AT SKABE STÆRKE, FRIVILLIGE FÆLLESSKABER
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier Lektion 6 Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier

Overordnet spørgsmål og dagsorden til lektionen Overordnet spørgsmål til lektionen Hvad handler begreberne face, setting, front- og backstage om, og hvorfor taler vi om, at identitetsdannelse i dag er rykket ud på nettet? Dagsorden til lektion 6 Læreroplæg om Erving Goffmanns centrale begreber (face, setting, front- og backstage) (15-20 min), husk at bruge tjek-på-lektien spørgsmål. Læsepause: Eleverne læser ”Selfiekulturen truer unges selv” og besvarer spørgsmålene til denne artikel. (15 min) Skriveøvelse i par (15 min) Opsamling og præsentation (15 min)

Goffmanns centrale begreber Face: metafor for den sociale maske som vi mennesker tager på i mødet med andre mennesker. Setting: Betyder indstilling men i sociologisk forståelsesramme betyder det kulisse eller scene og skal forstå som den sociale arena hvor det sociale udspiller sig. Frontstage: Dette betyder, at det enkelte individ ligesom træder frem på scenen – altså træder ind i en social situation eller arena. Når vi mennesker gør det forsøger vi at afkode og tilpasse os de sociale normer værdier, som er dominerende i lige netop denne sociale situation. Backstage: Dette betyder, at befinde sig bag scenen – det skal forstås som, at vi mennesker trækker os tilbage til vores eget private rum for at lade vores batterier op til de næste sociale møder.

Spørgsmål til artiklen om ”Selfies” Hvad handler artiklen om? (kort redegørelse) Hvorfor mener Søren Schultz Hansen, at unge ikke har nogen selvstændighed? Hvor mange unge føler sig afhængige af sociale medier? Niels Ulrik Sørensen udtaler i artiklen, at unge har stærk tendens til at vende deres nederlag indad og mod sig selv. Hvad mener han med det? Hvor mange unge har slettet billeder som ikke har fået nok likes? I artiklen diskuteres hvorvidt reklamebranchen har ansvaret for ”selfiekulturen” overvej hvorvidt du er enig/uenig i det?

Skriveøvelse i par Sammen med en makker sætter man sig nu sammen og diskuterer ens respektive svar til artiklen igennem. Dernæst skriver parret i fællesskab et kort indlæg, hvor de bakker op om henholdsvis Søren Schultz Hansen og Niels Ulrik Sørensens bekymringer om unges selfiekultur. I indlægget skal parret både anvende Goffmans centrale begreber (setting, face, front- og backstage) samt viden om Honneths anerkendelsesbehov (fra lektionerne 4 og 5).

Udvalgte par læser deres tekst op for klassen!