Tak - mens vi lever 25 år som præst - om 9 mdr.!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livets Ord November 2008.
Advertisements

”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Hvad siger bibelen som socialt evangelisk arbejde? John Lorenzen Præst i Saralystkirken.
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Livets Ord Tekst af Chiara Lubich Januar 2009.
Area-konvent 2013 ”FRED I VORE HJERTER” af DG Mona Østergaard Klit.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
En menighed, der søger enhed
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Introduktion til Kongen og hans Rige
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
Gud trøster dem, der venter med forventning.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Lede til Jesus – leve i Ham
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11.. Lukas 11:1-4 Og det skete, da han var et sted og bad, at en af disciplene sagde til ham, da han holdt op med at bede:
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11. Del 2. ”Fader vor” Bønnens struktur -Nærvær -Tilbedelse -Guddommelig retning -Fysiske -Moralske -Åndelige Begynd med.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
486 – Halleluja, Guds menighed 1, S1 Halleluja, Guds menighed, din tak lad opad stige! Guds Ånd er kommet til os ned, på jorden er Guds rige. Vor Herre.
Komme dit rige iblandt os
MU104_Mester og Herre 1, S1 Mester og Herre, Frelser og Gud, lad Dine børn være ét. Bind os nu sammen med fredens bånd. Fyld os med Din kærlighed.
Tegnene, der følger med Ap.G. 2,37 – 3,11 Nicolaifællesskabet d. 20/
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Det sårbare fællesskab
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Prædiken Ånd og kød.
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
604 – Gud, din kærlighed du os sender 1, S1
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
243_Jesus, du er den himmelvej 1, S1
402 – Guds kærlighed, hvis dybder her, 1, S1
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
Endnu et år oprinder velsignet nyt for mig! O, Jesus, lad det blive
093 – Op, glædes alle, glædes nu 1, S1
Gud er for dig Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Levende og virksom Tro i Frikirken!
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
Herren er min hyrde salme 23
528 - Gud, riv os ud af tidens jag, 1, S1
Dybe, stille, stærke, milde 1
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Præsentationens transcript:

Tak - mens vi lever 25 år som præst - om 9 mdr.! Unikt på præsteseminariet 13 fantastiske år i Viborg NKV konsulent - i en række menigheder. Freelancepræst – bibelmeditation, retræter, Taizé. Til nu 5 år i Silkeborg Fastemateriale i 2016  Bog: Frihed og fred 2017 Pinsebog? i 2019

Dagens Disposition Omvendelse? Måden vi er trosfællesskaber på Hvad siger Jesus? Kirkens 4. former

Omvendelse? Birger Nygaard Der er ikke behov for endnu en struktur-ændring, men en omvendelse Lederdøgn marts 2015 En rejse for mig

Måden vi er det på Kodak Måden for Kirke og Trosfællesskaber Birger Nygård: Bibelen Tidebønnen Retræten Åndelig læsning Barmhjertigheds-gerninger Fællesskab Kelly: Forsoning Daglig stille bøn Messen Faste Lectio Divina Rosenkrans Måden vi er det på Kodak Måden for Kirke og Trosfællesskaber Vi er skabt til fællesskab – i dag. Vort hjerte er uroligt o Gud, til det finder hvile hos dig. Augustin (død 430)

Trospraktikker: Bibelmeditationer Gospelkor Pilgrimsvandringer Retrætebevægelsen Diakoni: social retfærdighed, gæstfrihed mv. (Ph.D. - 6 former for spiritualitet) Taizéfællesskaber

Taizé - Liv i fællesskab fred og forsoning Birger Nygård: Bibelen Tidebønnen Retræten Åndelig læsning Barmhjertigheds-gerninger Fællesskab Kelly: Forsoning Daglig stille bøn Messen Faste Lectio Divina Rosenkrans De unge søger en spiritualitet og vi beder dem træde ind i en institution; de længes efter et indre liv, men vore institutioner står i vejen.

Taizé - Liv i fællesskab fred og forsoning Birger Nygård: Bibelen Tidebønnen Retræten Åndelig læsning Barmhjertigheds-gerninger Fællesskab Kelly: Forsoning Daglig stille bøn Messen Faste Lectio Divina Rosenkrans Kan købes i dag Velkommen til bogpræsentation på Ådalen retræte d. 5. december kl. 19.30.

Taizé - Liv i fællesskab fred og forsoning Birger Nygård: Bibelen Tidebønnen Retræten Åndelig læsning Barmhjertigheds-gerninger Fællesskab Kelly: Forsoning Daglig stille bøn Messen Faste Lectio Divina Rosenkrans Alle kirker er kaldet til at rense ud i sine traditioner, at skelne mellem Tradi-tionen og traditionerne. Disse kan være ærværdige – men er ikke andet end vaner. Det er forståeligt, at enhver kirke har knyttet sig til sine traditioner, men vi må ikke stille som betingelse for tilnærmelser, at andre tager dem til sig.

Lukas 9,49-50: Birger Nygård: Bibelen Tidebønnen Retræten Åndelig læsning Barmhjertigheds-gerninger Fællesskab Kelly: Forsoning Daglig stille bøn Messen Faste Lectio Divina Rosenkrans v49  Johannes sagde: »Mester, vi har set en uddrive dæmoner i dit navn, og vi prøvede at hindre ham i det, fordi han ikke følges med os.« v50  Men Jesus svarede ham: »I må ikke hindre ham, for den, der ikke er imod jer, er for jer.« Stille bøn Tidebøn Meditativ bibel- læsning i grupper Medvandrergrupper Trosfortælling Gudstjeneste

Galater 5, 22-23 Men Åndens frugt [i verden] er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse

Hvad siger I? Er Gud er større end kirken? Virker Helligånden også gennem andre end bevidste kristne? Hvordan påvirker det vores syn på hinanden?

Kirkens fire fremtrædelses- former: Kristus hovedet for alle ting Ef 1,22f. Kirken, Kristi legeme Kirkens fire fremtrædelses- former: Universel National Lokal ?/Funktions- menighed

Nye Kristus- fællesskaber, der hører Kristus til og ønsker fællesskab. Kristus hovedet for alle ting Ef 1,22f. Nye Kristus- fællesskaber, der hører Kristus til og ønsker fællesskab. 4. Former: Hofmanden Klostre Taizé Retræte-deltagere Pilgrimme Gospelkor (BAM Kvindenet. Spejdere) Kirken, Kristi legeme

Den, der ikke er imod jer, er for jer. Luk 9,50 Kristus hovedet for alle ting Ef 1,22f. Den, der ikke er imod jer, er for jer. Luk 9,50 Kirken, Kristi legeme

Omvendelse? Jeg ønsker en kirke, der er fattig for de fattige. De har meget at lære os. De kender den lidende Kristus. Vi behøver at lade os evangelisere af dem. Nyevangeliseringen er en invitation til at anerkende den frelsende kraft, der er virksom i deres liv. Og sætte dem i centrum for Kirkens pilgrimsvandring.

Omvendelse? Jeg ønsker en kirke der er søgende for de søgende. De har meget at lære os. De kender den favnende Kristus. Vi behøver at lade os evangelisere af dem. Nyevangeliseringen er en invitation til at anerkende den frelsende kraft, der er virksom i deres liv. Og sætte dem i centrum for Kirkens pilgrimsvandring.

Hvem savner du? Børn & børnebørn Tidligere aktive De, der ikke er imod

Tak - mens vi lever 25 år som præst - om 9 mdr.! Unikt på præsteseminariet 13 fantastiske år i Viborg NKV konsulent - i en række menigheder. Freelancepræst – bibelmeditation, retræter, Taizé. 5 år i Silkeborg Fastemateriale i 2016  Bog: Frihed og fred 2017 Pinsebog? i 2019