Vejledning i brugen af PCJupiterXL

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pejledata i det offentlige Danmark - Hvem er aktørerne?
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Datavask 9. oktober 2006.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Videregående pc-vejledning
Hvordan man logger ind på Dansk ACL database
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Formularer (Access, del 3)
Danmarks Miljøportal -nu og i fremtiden
PEJLEDATA I DEN FÆLLESOFFENTLIGE DATABASE JUPITER
B-boringer og prøvesteder Opsummering af projektet heunder rolle-rettigheder og kvalitetssikring proces Dato: Udarbejdet af projektledelsen.
Funktioner Graf og forskrift Venstreklik på musen for at komme videre
Felter og nøgle-felter (databaser, del 6)
Convergens / Mads Anker Højlund
Grontmij Grontmij Status på udvikling af ny JordWeb ENVINA JORD 25. September 2013 Copyright © 2013 Grontmij A/S | CVR Musikhuskvarteret - Aalborg.
Indledning ATV 30. okt Produktion, anvendelse og begrænsninger - Ny Geovejledning - Ny Geovejledning Henrik Olesen, Orbicon.
Afd. for Grundvands- og Kvartærgeologisk Kortlægning
Introduktion til Access (Access, del 1)
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
Rapporter (Access, del 5)
© 2009 Orbicon | Leif Hansen 1 Marianne Madsen Områdedirektør ATV møde 28. Oktober 2009 KOKS I SAMARBEJDET -aftaler og samarbejdsformer.
Eksempel på struktur på et Grundforløb
Udbud på Biler foråret 2013 Orienteringsmøde den 7. maj 2012
30. September 2009Variationer af vandspejl og forvaltning Praktiske forhold ved registrering af trykniveauer i grundvand - eller gode råd om pejleopgaver.
KMD – brugergruppemøde 29. maj 2008 Charlotte Thomsen
ATV september 2009 Hvordan kommer vi videre Richard Thomsen Statsgeolog Afdeling for grundvands- og kvartærgeologiskkortlægning GEUS.
Effektiv adgang til data Niels Mørck, Carl Bro GIS & IT  Carl Bro GIS og IT  Problemstillingen  Nordjyllands Amts Blanketsystem  Centralisering / decentralisering.
Indhold af EASY-A version 05.1 WEB-services i fbm. EASY-A Bo Meyer.
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
PULS Workshop for udviklere
Hvorfor jeg er her?  »Stk. 2. Det påhviler økonomi- og erhvervsministeren at udforme en entydig fælles ejendomsreference og stille den til rådighed for.
Kvalitetssikringsprocedurer og programmer.. Jesper Bak DMU.
Web-services i Danmarks Miljøportal
Hvordan lagrer Amterne data Relationer til Miljøportalen Hans-Erik Jensen Biolog Viborg Amt, Miljø og Teknik, Naturkontoret Skottenborg 26, 8800 Viborg.
Farum 26. november 2014 Stenløse 8. januar Bekendtgørelse om kvalitetssikring på almene vandforsyningsanlæg § 2. Et alment vandforsyningsanlæg skal.
Test 1 Klik her for start. Hvor skal du klikke for at få designvisning?
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Kortforsyningen og den fællesoffentlige brugerstyring 22/ Julian Hollingbery Kort & Matrikelstyrelsen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Geologi og boringer på Internettet
Lars Aalkjær Jensen, Forskningsassistent Plantekongres 2007 A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Institut for Jordbrugsteknik,
Kommunernes behov (for pejledata og potentialekort) til planlægning og administration. Miljøingeniør Jens Christian Roesen Nielsen, Hjørring Kommune. Geolog.
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
12. december 2007 Brugergruppemøde STRUCTURA Vand Er datagrundlaget (nu) i orden?
Netteknik 1 (AMU 44947) Netteknik 1
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Vidensopbygning på jordvarmeområdet.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
Aftaler i projekter Oprettelse af aftaler / møder fra Outlook Anders Kragh Jespersen, projektmanager, DGI Lab.
Vejledningen henvender sig til institutionens ansvarlige ledelse, den administrative medarbejder, som har ansvaret for at indberette institutionens aktivitet,
Fællesoffentlige database og Dataflow efter
Nyt indhold i Dansk Palliativ Database i forbindelse med LKT-Palliation Mogens Grønvold Dansk Palliativ Databases Sekretariat Forskningsenheden, Palliativ.
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Information fra Danmarks Miljøportal
Gevinsttræ BBR 1.8 AKTIVITETER (Forudsætninger)
Informationssikkerhed ved Morten Eeg Nielsen og Julie Sigh
Teknisk informationsmøde 2009
Kommunerne - Kommunernes boligplacering af flygtninge 2016
Virksomhedens brug af Elevplan og Skolepraktik i Elevplan
Dyreforsøgstilsynet Præsentation af AIRD Bispebjerg Hospital
Kampen for rent drikkevand!
Overvågning og rapportering
B-boringer og prøvesteder Opsummering af projektet heunder rolle-rettigheder og kvalitetssikring proces Dato: Udarbejdet af projektledelsen.
GeoDanmark roadshows 0ktober 2018
Anvendelsen af FIP – et værktøj til måling af ledige flygtninge og indvandreres progression i arbejdsmarkedsparathed Vejledning til projektadministrator.
Hvordan registrerer jeg arter og besigtigelser i NaturAppl?
VanDa 2019.
Søgning i Danmarks Arealinformation
Digital aflevering.
Præsentationens transcript:

Vejledning i brugen af PCJupiterXL Vingsted den 30. maj 2007

Lokaliseringsvejledning Vejledninger Beskrivelse af Fællesoffentlig Jupiter www.geus.dk/jupiter/index-dk.htm Lokaliseringsvejledning www.geus.dk/borearkiv PCJupiterXL aftale Dataansvarsaftale Dataflow Datamodel Brug af datamodellen Datakvalitet Web formularer Læse web services Skrive web services Miljøportalens brugerstyring Roller Tabelbeskrivelser Feltbeskrivelser Kodelister

Datakvalitet i PCJUPITERXL Boringer. 1970’erne udarbejdede GEUS den første boringsdatabase til fremstilling og udtegning af cirkeldiagram-kort 1984 overføres disse data til ZEUS databasen 1998 blev boringsdatabasen en del af af et nyt databasesystem JUPITER Hvordan tildeles et DGUNR og hvem skal efterfølgende lokaliserer? Kvalitet af koordinater: Indmålings metoden samt kilde. Opråb fra borearkivet 1970’erne var dat ikke særligt fylds gørende. Bestod kun af X,Y koordinat der bestod i mm fra kortkanten på et givet 4cm kort. samt I ZEUS databasen blev det muligt at registrer en del flere oplysninger på boringerne Administrative, tekniske og hydrologiske oplysninger Lithologiske oplysninger Dannelse og stratigrafi Brøndborer sender koordinater aflæst på et kort ind til GEUS. Amterne var tidligere ansvarlige for lokaliseringen. Kommunen har nu pligt til efterfølgende pligt til at lokaliserer boringen Ovenstående betyder at der i databasen findes boringer med forskellige koordinatkvalitet. Kvaliteten fremgår af indmålingsmetoden samt kilde. Husk at mål afstanden fra pejlingspunktet til terræn!!!!!!!!!!!!!!!

Datakvalitet Vandkemi. Anlæg med tilhørende oplysninger. Pejlinger. Drikkevandskemi. Amternes data Råvandskemi. Amternes data + data fra GEUS Anlæg med tilhørende oplysninger. Amternes data. Pejlinger. Amternes data + data fra GEUS Kemi Drikkevandskemi er det udelukkende amternes data der ligger i Jupiter.GEUS var nødsaget til at fjerne en del af de sædvanlige tjek for at få data ind i basen hvilket betyder at der ligger fejlbehæftede data. Råvandskemi er det en blanding af amternes data samt eksisterende data. Anlæg Amternes data. Nu er det kun kommunerne der kan redigerer data.

Rettigheder til redigering og indtastning af nye data: Vandkemi Drikkevand Råvand Anlæg med tilhørende oplysninger Tilladelser Pejlinger Drikkevand: Gamle og nye data: kommuner Råvand: Kommuner, MC og Regioner. Prøvens formål. Anlæg: Udgangspunktet er anlæggets placering i forhold til kommune. Hvis vandet leveres til en anden kommune ind den der indvindes fra er det kommunen der modtager vandet der har rettighederne til at redigere anlægsoplysningerne. Tilladelser: Tilladelser på anlægstabellen opdateres automatis på baggrund af hvad der står i anlægsvilkårs tabellen. Pejlinger Datamodellen opdateres, i næste version, med et felt der der angiver hvem der har ansvaret for at opdaterer et felt. Gamle pejlinger er i udgangspunktet kun GEUS der kan redigerer. Nye pejlinger er det indtaster der kan redigerer. KS projekt GEUS vil lave et arbejde der skal kortlægge kvalitetes af data i de enkelte tabeller, fejl som dubletter og direkte fejl (enheder) Hvem der efterfølgende skal rette fejlene er ikke besluttet.

Oppumpede vandmængder på boringsniveau eller anlægsniveau? Faldgrupper Oppumpede vandmængder på boringsniveau eller anlægsniveau? Tilladelser på boringsniveau eller anlægsniveau? Oppumpede vandmængder Hvis der er indtastet oppumpede vandmængder på den enkelte boringer tilknyttet anlægget og til anlægget er det den mængde der står på anlægget der benyttes. Dette gøre da der skal være mulighed for at indtaste oplysninger op enkelte boringer men ikke alle for et anlæg. Tilladelser Hvis der på et anlæg kun er givet tilladelser til anlæggets tilknyttede boringer bør disse tilladelser summeres op og danner grundlag for gebyrberegningerne. Hvis der er givet tilladelse til de enkelte boringer tilknyttet anlægget og til anlægget er det den tilladelse der står på anlægget der benyttes.