Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
NVF Seminar Innovativa samverksanslösningar, Stockholm 23 april 2013
Teststrategi Engrosmodellen
Teknisk dialogmøde den 14. august 2013 Rengøring.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
AB 92 Aftalegrundlaget Aftale mellem to parter, køber/sælger – bygherre/entreprenør Kan fraviges efter tydelig aftale Fastsætter sprog, lovvalg og værneting.
Handicaporganisationernes Hus
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Cuneco – en del af bips.
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Entrepriseforsikring
Informationsmøde den 7. februar 2014 vedr. udbud af psykiatriseng
Velkommen til Campus Roskilde
1 Belastningsprøve Fredag 16. september Agenda Kl. 08:00Velkomst v. Allan Harding Status på Imerco projekt, v. Allan Harding Oplæg til belastningsprøve,
Teststrategi Engrosmodellen
Digitalisering af Offentlig Byggesagsbehandling
Arne Johansen Den 20. november 2002 Høring om byggeriets kvalitet, effektivitet og udvikling på Christiansborg Nye samarbejdsformer i byggeriet  Aktørerne.
Energieffektivisering i byggeriet”. Program Introduktion til Energieffektivisering af byggeriet Delprojekt_01Systematisk energieffektivisering af tekniske.
1 Hvad kan den almene sektor bruge nøgletalssystemet til ?
At udforske sin egen praksis
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Workshop - bedre byggeprocesser
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Generel introduktion til EC
Køb det fulde sæt til 299 kr + moms
UDVALG FOR BYGGEPROCESSER 19. JUNI IDEKATALOG FOR VÆRDISKABENDE BYGGEPROCES FASESKIFT UDEN VÆRDITAB TID OG ØKONOMI KOMPETENCEUDVIKLING VIDENDELING-
Problemorienteret projektarbejde
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Quality Management Systems
Fronthouse workshop 8: Derfor skaber forsøgsprojekter fremtidssikrede renoveringer NCC. 16. Juni 2011 Søren Terkildsen, Ph.d-studerende, BYG:DTU.
Teknisk dialogmøde den 11. september 2013 Vinduespolering.
Udlicitering af grøn drift
Program Erfagruppen d. 2. februar Velkommen og introduktion til ”moodygrafen” Forbrugerstyrelsen tegner deres ”moodygraf” Interview.
Orienteringsmøder 2014 Skiferfacader Afrapportering Fejl og mangler i dokumentationen Byggeteknisk svigt og skader.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Momsopgørelse (alene)
September 20031KUP - Projektstyring Formålet med projektstyring Formålet med projektstyring er at planlægge og styre et udviklingsprojekt, således at projektet.
Hvorfor? Krav om forbedret performance Succes i andre afdelinger/organisationer Ingen central koordinering/nedarvning Bedre performance sandsynliggjort.
Totalentrepriser – set fra Bygherrens synspunkt
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Informationsmøde 27. maj EU-Udbud af Håndværkerrammeaftaler Prækvalifikation.
Hvad skal kendetegne fremtidens Rådgivningsydelser ?
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | Foreningen af Rådgivende Ingeniører | TEKNIQ.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Først intelligent energistyring så intelligent energirenovering
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
SUF - gevinstrealisering
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Organisationsdiagram for SLB´s arbejde med medicinskabeloner
BYGNINGSKONTRUKTØR THE MAN ON THE MOON
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Hvad er Byggeri til Drift?
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet
Advokat Rasmus Holm Hansen
Markedsmodning, proces
Forbedringsmodellen Test og læring Hvad ønsker vi at opnå? Mål
- Projekt om sygehusportører
TENDENS 2: ET VELFÆRDSSAMFUND UNDER PRES
Præsentationens transcript:

Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet Jan Q. Rasmussen. BYGST. Direktion Thomas Rysgaard. BYGST. Planlægning og energi SDU. 24. februar 2016

Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet SDU. 24. februar 2016

Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet Fokus på forskellen mellem teori og praksis SDU. 24. februar 2016

Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet Meget detaljeret byggeprogram Totalentreprise Tildeling via økonomisk mest fordelagtige: - Pris: 40% - Organisation og proces: 30% - Kvalitet: 30 % Bilag 9 med krav om performance test, samt krav om proces med projektoptimering SDU. 24. februar 2016

Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet Resultat på energibundlinjen i det færdige byggeri SDU. 24. februar 2016

Best Practice Dokument og testprotokol fra aflevering En række erfaringer er opsamlet og beskrevet. Proces og samarbejde i topklasse SDU. 24. februar 2016

Sådan løste holdet af entreprenører opgaven SDU. 24. februar 2016

Erfaringer med performance byggeri SDU. 24. februar 2016

Et eksempel fra et afleveret byggeri AB92 aflevering juni 2015 Totalrådgivers vurdering: Kapitalisering af mangler i installationer: 434.500 kr. Alene visuelle registreringer. BYGST vurdering via performance test: Kapitalisering af mangler i installationsfag: 14.715.000 kr. CTS entreprise på ca. 65% fremdrift, væsentlige mangler, aflevering nægtet og dagbod iværksat. Entreprenørerne accepterede BYGST opgørelse over mangler og den afledte kapitalisering af fejl og mangler Jan. Forventet spørgsmål: Er det rimeligt at opskalere på baggrund af 1 case? Svar: Vi kan se, at dette billede går igen mange steder. Vi har en dialog med mange aktører i branchen. Vi har endnu ikke mødt nogen som er uenige. Vi står frem med problemstillingen og ønsker fokus på løsninger! Er der nogen som har løst problemet, da hører vi meget gerne om det. Set fra vores perspektiv ser vi ud i en dysfunktionel branche, hvor der efterhånden er udbredt tradition for at leve af at udbedre de fejl der opstår i byggeriet. Hvis vi i stedet for suboptimering bygger mere effektivt, da kan Danmark muligvis opbygge en know-how som kan eksporteres. SDU. 24. februar 2016

Introduktion til problemkomplekset Fremdrift på installationer når ikke 100% på tidspunktet for aflevering. Men der gennemføres aflevering alligevel. Jan. SDU. 24. februar 2016

Introduktion til problemkomplekset Fremdrift på installationer når ikke 100% på tidspunktet for aflevering. Men der gennemføres aflevering alligevel. Opskalering af de første erfaringer viser et muligt tab på et trecifret mio-beløb alene i BYGST igangværende byggerier. Jan. SDU. 24. februar 2016

Animation Budskab. Vi arbejder med at styre byggeriet via en ”indefra-ud” planlægning. Når vi stiller et mål om, at byggeriet skal være testet og godkendt inden aflevering. Så stiller det krav om, at byggeriets udførelse planlægges på en måde, hvor installationerne er ligeværdige med konstruktionerne. Vi er i dag kommet dertil, at vi har godt styr på hvordan vi tester selv avanceret byggeri igennem, og vi arbejder med metoder, sådan at det at gennemføre komplekse test i praksis kan gøres på 4 timer. Men, det lykkes kun, hvis installationerne reelt er færdige. Og det er de som oftest ikke. Derfor har vi en situation, hvor grundlaget for at bestå testenes acceptkriterier håndteres via planlægning. Planlægning af udbuddet og planlægning af udførelsen. SDU. 24. februar 2016

Læs mere på bygst.dk Bygst.dk/viden om/performance test Jan. SDU. 24. februar 2016