Handleplaner for Mad og måltider

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Hans Jørgen Limborg Arbejdsmiljøkonferencen 2005
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup, T: , W: Kompetenceudvikling.
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
PRODUKTER – DEL 1. Ledergruppen • Melde ærligt ud og slå ihjel – i både drift og udviklingsprojekter gennem ledelsesmæssige prioriteringer • Skabe motivation.
Sundhed på arbejdspladsen
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Velkommen til mødet Dag 1: Røgfriarbejdstid – De mange mulige indgange Gennemgang af dagsorden Hvordan får vi politikerne.
Tillid Temadag for AMIR
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
Nudging hvad – hvorfor – hvordan?
Kommunal Faldforebyggelse v/ Hanne Skov, faldkonsulent
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
HelsingørModellen var nøglen
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
Skærpelse af aftalen om arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Mere fokus på børne- og svangre området Aftaler om fællesinformation og rådgivning Fokusområder.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Seksuel sundhed i kommunerne – status 5 år efter reformen Konsulent Nina Gath, KL 31. oktober 2011.
Sårpleje i Aalborg kommune
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Rusmiddelkoordinator: Ken Grøndahl Lassen FokuspunkterForRusmiddelpolitikken2014 Et visuelt overblik.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Frederikssund Kommune1 Dialogmøde ___________________________________________________ Mad i daginstitutioner.
Vælg layout/design 1. Højreklik på slide i venstre side 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Alternativt kan du vælge layout direkte under.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Sektor Karen Stæhr Personalet som brobygger mellem borger og ny teknologi – hvordan? 21. september 2012.
Indsæt billede: Højreklik billedet og vælg ”skift billede”, eller slet billedet og klik på ikonet for at indsætte billede. Når du har indsat billede, højreklik.
SÅDAN UNDERSTØTTER BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN DEN LOKALE ERHVERVSPOLITIK - Oplæg v/ Formanden for Beskæftigelsesudvalget og for LBR i Herning Kommune, Ingelis.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Projekt Tidlig opsporing og forebyggelse Sundhedsudvalgsmøde Oktober
Lær at tackle job og sygdom Lea Hegaard chefkonsulent, Komiteen for Sundhedsoplysning Malene Norborg senior projektkoordinator, Komiteen for Sundhedsoplysning.
Børns sprog og læsning – i dagtilbuddet.
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
APV, TRIVSEL OG SOCIAL KAPITAL 2017
INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Tværgående samarbejde –
PRODUKTER – DEL 1.
Temagruppen Fysisk Aktivitet Sund By Netværket 13. maj 2019
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Præsentationens transcript:

Handleplaner for Mad og måltider 14. september 2016 Handleplaner for Mad og måltider Møde i Sund By Netværkets temagruppe ‘Mad og måltider’ den 14. september 2016 Karen Karlsson Eriksen, konsulent, kae@kl.dk

handleplaner for mad og måltider Vurderer at kommunens indsatser lever op til anbefalinger på grundniveau i Mad og Måltid’ pakken 14. september 2016 Tal og figur refererer til figur 16 i kortlægningen fra 2013 og figur 17 i kortlægningen fra 2015. Figuren viser udviklingen fra 2013 til 2015 på nationalt niveau. Kommunens svar og udvikling fremgår af flueben for henholdsvis 2013 og 2015. Procent Andel af kommuner, der vurderer, at kommunens indsatser lever op til anbefalinger på grundniveau i forebyggelsespakken om mad og måltider. Procent Kortlægning: Kommunernes arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, Center for Interventionsforskning, SIF 2015

handleplaner for mad og måltider Udarbejdet handleplan for implementering af forebyggelsespakken om mad og måltider 14. september 2016 Tal og figur refererer til tabel 19.2 i kortlægningen fra 2013 og figur 20.2 i kortlægningen fra 2015. Figuren viser udviklingen fra 2013 til 2015 på nationalt niveau. Kommunens svar og udvikling fremgår af flueben for henholdsvis 2013 og 2015. Procent Andel af kommuner der har udarbejdet handleplan for implementering af forebyggelsespakken om mad og måltider. Procent Kortlægning: Kommunernes arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, Center for Interventionsforskning, SIF 2015

Har i stor udstrækning lokale handleplaner for mad og måltider 14. september 2016 Tal og figur refererer til figur 34 i kortlægningen fra 2015. Figuren viser udviklingen fra 2013 til 2015 på nationalt niveau. Hvis kommunen har svaret ‘I stor udstrækning’ vil dette fremgå med flueben. Hvis der ikke er flueben for ét eller begge af årene betyder det, at kommunen har svaret i én af kategorierne ‘I nogen udstrækning’, ‘I mindre udstrækning’, ‘Slet ikke’ eller ‘Ved ikke’. Figur 34: Lokale handlingsplaner for mad og måltider. Andel af kommuner, der i stor udstrækning har udarbejdet lokale handlingsplaner for arbejdet med mad og måltider i forskellige kommunale institutioner. Procent Andel af kommuner, der i stor udstrækning, har udarbejdet lokale handlingsplaner for arbejdet med mad og måltider i forskellige kommunale institutioner. Procent Kortlægning: Kommunernes arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, Center for Interventionsforskning, SIF 2015

Udfordringer med at implementere forebyggelsespakkerne handleplaner for mad og måltider Udfordringer med at implementere forebyggelsespakkerne De anbefalede indsatser forudsætter involvering på tværs i kommunen Nogle forudsætter politisk og ledelsesmæssig prioritering, evt. nye ressourcer Næsten alle forudsætter ‘oversættelse’ til konkret praksis Mange forudsætter ændring af daglig praksis hos frontmedarbejderne 14. september 2016

Udfordring 1 og 2: Samarbejde på tværs og opbakning fra ledelse handleplaner for mad og måltider Udfordring 1 og 2: Samarbejde på tværs og opbakning fra ledelse 14. september 2016

Udfordring 3: Behov for at oversætte anbefalinger til konkret praksis handleplaner for mad og måltider Udfordring 3: Behov for at oversætte anbefalinger til konkret praksis Mange handleplaner i pakken: Daginstitutioner Dagplejen Børnehaver Skoler SFO/ klub Ungdomsuddannelser Kommunale arbejdspladser Idrætshaller Botilbud og væresteder Madservice til ældre borgere Plejehjem Mange redskaber der ‘oversætter’ 14. september 2016

handleplaner for mad og måltider Udfordring 4: Forudsætter ændring af daglig praksis hos frontmedarbejderne 14. september 2016

Ny praksis hos frontmedarbejderen handleplaner for mad og måltider Ny praksis hos frontmedarbejderen Forstå hvorfor Vide hvordan Give mening 14. september 2016 y Opbakning fra ledelse Arbejdsbyrde Kultur for forandring Understøttende rammer Ny praksis

Handleplaner– et led i en forandringsproces ? handleplaner for mad og måltider Ny praksis Handleplaner– et led i en forandringsproces ? Forandringsprocesser tager 1-2 år Handleplan Giver mandat Sætter mål og retning Beskriver hvordan Ledelse Prioriterer opgaven Skaber rum til opgaven Bakker medarbejder op Medarbejdere Forstår hvorfor Ved hvordan Finder opgaven meningsfuld Erfaringer Rum til at gøre erfaringer Plads til at lære og udvikle 14. september 2016 Efteruddannelse – fx skolelærer i at inddrage FA i undervisningen Kortere kursus – fx, SBN kursus om tidlig opsporing af alkohol også train the trainer’ Ansætte medarbejder med kompetencerne - fx fysioterapeut i socialfaglige tilbud Sidemandsoplæring eller jobbytte – fx køkkenassistent og plejer på et ældrecenter Oplæg på møder, en eller flere gange fx personale og ledermøder Udviklingsprojekt fx. Implementere en mad og bevægelsespolitik i en daginstitution Reflektere over egen praksis – fx. I teams med kollegasparing eller ved evalueringer

TAk for opmærksomheden handleplaner for mad og måltider 14. september 2016 TAk for opmærksomheden