FORDYBELSESDAG - RELIGION

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Advertisements

Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Ny prøveform i kristendomskundskab 1. Nye mål – Ny prøve – FFM Fra undervisning til læring 2.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
- Er dine rettigheder Foto: Ken Hermann Børns rettigheder.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
SRO SKRIV!. OVERORDNET STRUKTUR SRO SKRIV Gunvor Severinsen GREVE GYMNASIUM, 2016 OPGAVENS HOVEDDEL FORSIDE ABSTRACTABSTRACT INDHOLDS- FORTEG- NELSE INDLEDNING.
HJÆLP NÅR LEKTIERNE ER SVÆRE 3x - 4 = 0? x=?? Hvordan løser jeg? Vil du gennemse min synopsis? Hvordan løser jeg en ligning med.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Klinisk Etisk Komite for psykiatrien i Region Syddanmark. Psykiatriens regionale ledermøde Anne Marie Enderlein Cand. mag. i idehistorie, sup.
VENSKABET: EN IDEHISTORIE Med fokus på etiske og pædagogiske aspekter.
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
Formål Valg af fag Blanket Pjece Valg af problem.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Ungdommens Folkemøde
Respekt for Grænser Fakta
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
S1.
Det gode liv De store spørgsmål.
Studieretningsprojektet
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Ordenes betydning Alkoholiker
Studieretningsprojektet
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Bestyrelsesundersøgelse 2016
Studieretningsprojektet 2017
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Inspiration spørgsmål og Billeder
Bestyrelsesundersøgelse 2016
GODE MINDER MOTION FÆLLESSKAB
SRP - Skriveperioden ÅSG 2017.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
ÅRHUS AFDELING.
- at udvælge endelig sag og formulere problemformulering
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Installer og registrer PFS softwaren
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Liv og død i menneskets hænder – debatten der ikke dør
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Walt Disneys kreativitetsmodel
Fortæl om påkørsel.
SRP - Skriveperioden ÅSG 2018.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Karl Henrik Flyums model
Sådan bruges video- s og emnerapporter
Sådan bruger du præsentationen
Lev livet bedre At lære er at leve.
Det gode samarbejde -Patientinvolvering som etisk koncept
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Kursus for personer med demens og pårørende
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Arbejdsglæde & samarbejde
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Borgermøde.
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

FORDYBELSESDAG - RELIGION EMNE: LIVSFILOSOFI OG ETIK

Dagens program Paneldebat (Del 1) Mål: Fagligt: Jeg kan deltage i en demokratisk debat med udgangspunkt i det jeg lært. Socialt: Jeg kan samarbejde og sørge for debatten fungerer Arbejde med problemstilling + kilder (Del 2) Fagligt: Jeg kan lave en relevant problemstilling og udvælge kilder Se film ”My sisters keeper” (Del 3) Mål: Fagligt: Jeg kender en ny etisk problemstilling

PANELDEBAT MÅL: Socialt: Jeg kan samarbejde Fagligt: Jeg kan deltage i en debat med udgangspunkt i det jeg har lært Jesus, Nietzsche, Løgstrup, Kant og Bentham mødes til en etisk diskussion En repræsentant fra hver gruppe i midten (5 i alt). Mulighed for byt med gruppemakker efter 2 min. Vi skal have lavet en hestesko og et diskussionsbord + 5 navneskilte. 15 min. til at gøre lokalet klar og få styr på det sidste. Claus og Jakob er værter. Forsøger at få en diskussion i gang.

AKTIV DØDSHJÆLP http://nyheder.tv2.dk/2016-09-12-mogens-slog-sin-syge-kone-ihjel-hun-tryglede-mig-om- det

VÆRNEPLIGT OG DELTAGELSE I KRIG

FRI ABORT Hvornår har et foster rettigheder? Et 26 uger gammelt foster er juridisk beskyttet, hvis moderen vil have en abort - men ikke hvis moderen bliver kørt ned: ”På Frederikssundsvej pløjer en beruset ung mand fire fodgængere ned med sin bil. En ung kvinde mister sin kæreste, sin mor og sit ufødte barn, som hun har båret i sit skød i 26 uger. Bilisten bliver dømt for manddrab på kvindens familie og for at skade kvindens krop. Men det foster, der aldrig blev et barn, blev ikke nævnt med et ord i rettens afgørelse”

Arbejde med prøven i religion Mål: Jeg kan lave en relevant problemstilling Jeg kan udvælge kilder til at arbejde med problemstillingen Udvælg en person, som du gerne vil samarbejde med i forbindelse med denne opgave.

Hvad er en problemstilling? En problemstilling er først og fremmest en fagligt relevant problematik, som kan belyses fra flere vinkler, og som der ikke er et entydigt svar på En problemstilling kan formuleres på baggrund af undrende hv-ord. En problemstilling kan afføde underspørgsmål til den grundlæggende problematik, som afgrænser og fokuserer problemstillingen.

EKSEMPEL: OVEREMNE OG DELEMNE Lodtrukket emne: ”Etik og livsfilosofi” Delemne: ”Er krig en nødvendighed?”, ”Etik i kristendommen”, ”Etiske retninger”, ”Etiske dilemmaer i hverdagen”, ”Bør vi tillade aktiv dødshjælp?”, ”Religionskritik”, ”Ondskab i verden”…… Andet? … Problemstilling: Bør vi tillade aktiv dødshjælp? Mulige afgrænsende spørgsmål: Hvilke argumenter er der for og imod aktiv dødshjælp? Er livet altid en gave?

HVORDAN KAN MAN GØRE DET? Du har trukket emnet ”Livsfilosofi og etik”. Du har f.eks. valgt problemstillingen: ”Bør vi tillade aktiv dødshjælp?” Du ønsker at bruge Løgstrups argumenter om den etiske fordring i din argumentation. Du udvælger minimum 3 kilder. Besvar problemstillingen ved hjælp af dine kilder Beskriv dit produkt

BEDØMMELSE Er kilderne gennemarbejdet? Belyser kilderne problemstillingen fra forskellige vinkler? Bruger i teori fra undervisningen? Hjælper jeres produkt med at besvare problemstillingen?

KILDER Bibelen online Dr.dk/skole Infomedia (skoda.emu.dk) Religion.dk Etik.dk Kristendom.dk Polfoto (skoda.emu.dk) Mitcfu.dk (streaming af film) Filmcentralen.dk Religionsfaget (clio) Youtube.com Den etiske fordring clio. UNI-Login ”For eller imod aktiv dødshjælp” tv debat dr.dk/skole http://nyheder.tv2.dk/2016-09-12-mogens-slog-sin-syge-kone-ihjel- hun-tryglede-mig-om-det ”Anja tog sin mors liv” Dr.dk/skole. UNI-Login