Kvalitetssikring i speciallægepraksis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tak for indbydelsen! Inge Madsen
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Fortsat kvalitetsudvikling indenfor sundhedsvæsenet
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Date :31 1.
Vision Borgere med hjerte- og lungesygdom får den bedst fysioterapeutiske behandling.
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Tillid Temadag for AMIR
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Resultatbaseret styring – hvordan kan det bruges i Danmark?
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Hvordan kan jeg som personale inddrages i kvalitetsarbejdet og datafangst i min praksis? XMO-BRUGERFORENINGS ÅRSKURSUS 2013.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
10. og 31. januar 2013 Introduktionsmøde Praktiserende øjenlægers rapportering til Diabasen og redskaber til benchmarking.
Eva Sørensen Roskilde Universitet. Old Public AdministrationNew Public ManagementNew Public Governance.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Indhold, indsatser, implementering
Offentlig privat partnerskab og Konkurrenceudsættelse af sundhedsydelser Erfaringer fra Sundhedssektoren.
Temamøde for Regionsrådet Kvalitetsstrategien på sundhedsområdet i Region Midtjylland.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KL´s visioner for kroniske patienter
Patientforløb for onkologiske patienter
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet marts 2015 Den Danske Kvalitetsmodel Midtvejsbesøg Hospitalsenhed Vest, Herning.
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Patientoplevet Kvalitet - Fra måling til konkret handling i ambulatoriet Afdelingschef Morten Freil.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
D OKUMENTERER VI NOK ? V. K VALITETSKONSULENT T OVE S ALTING S YGEHUS S ØNDERJYLLAND.
KORT OM KVIS Temadag fredag den 29. januar Odense Temadag 29. januar Odense.
Kliniske retningslinjer støtter arbejdet med kvalitet i det nære, kommunale sundhedsvæsen! Preben Ulrich Pedersen Professor, phd Aalborg Universitet CENTER.
Hvad har vi gang i? Vi beskriver ydelsen Vi aftaler levering af ydelsen med rekvirenten Vi leverer ydelsen og gør det synligt for os selv, rekvirenten.
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Debatmøde i Dansk Selskab for obstetrik og gynækologi 13. november 2015 Afdelingschef Frank Ingemann Jensen.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
FAPS medlemsmøde Region Syddanmark Tirsdag den 26. April Program for i aften: 1. Velkomst 2. Kort beretning fra FAPS regionsbestyrelse 3. Orientering fra.
22. November 2013 DANBIO kursus for Speciallægepraksis i reumatologi.
Hvad fik jeg ud af at deltage? Indlæg KVIS-konf Bjørn Christau praktiserende speciallæge.
Forskning i Kvalitet og Patientsikkerhed Birgit Viskum Formand Forskningsnetværk for Patientsikkerhed og Kvalitet i Sundhedsvæsenet
HVORDAN SKABER VI KONSENSUS OM EN HØJ FAGLIG STANDARD? UDVIKLING AF KLINISKE RETNINGSLINJER PÅ TVÆRS AF SEKTORGRÆNSER Peter Bagger Praktiserende speciallæge.
Foreningen af Speciallægers visioner for KVIS v/Mikkel Holmelund, næstformand i FAPS Fredag den 29. januar 2010.
Kvalitetsudvikling og forskningsmæssig forankring
Den Direkte Henvisning Et eksempel på Optimeret Visitation
Ulla Breth Knudsen Professor, overlæge, ph.d. Fertilitetsklinikken
Akkreditering i speciallægepraksis
Kvalitetsudvikling hvordan
Kvalitetsudvikling hvordan?
Afgangen fra FAM - stafetmetoden
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Kvalitet i plejen.
Indhentning af CPR-nummer og samtykke
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Viden indbygget i hverdagen - arbejdet med standarder og kvalitet
Netværksdage for Sygehusbyggeri August 2017
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Præsentationens transcript:

Kvalitetssikring i speciallægepraksis Lars Onsberg Henriksen, Kvalitetsdirektør i Region Sjælland 19. Maj 2009

Hvordan ser det ud på Sjælland ? 151 praksis ~ 170 læger producerer 1,4 mio. ydelser Stor variation i ydelsesmønstre indenfor alle specialer Hvad ved vi om kvaliteten ? Alle er speciallæger Rammeaftaler – ydelser med krav (kompetence/kurser, apparatur) Ingen kvalitetsmonitorering Konkret viden oftest enkeltsager ifm ”dårlig kvalitet” Hvad mener patienterne? Hvordan er samarbejdet med andre aktører?

Kvalitetssikring hvad er det ? Kvalitetssikring versus kvalitetsudvikling Sætte mål for kvalitet God kvalitet = god målopfyldelse Det vi har Personale (type, kompetence), fysisk infrastruktur, apparatur Det vi gør Indikationer, procedurer, undersøgelser, behandlinger, samarbejde etc Det vi får Patienttilfredshed, behandlingskvalitet, outcome, effektivitet

Det vi har, gør og får

Det vi har Up to date? Årlig dokumentation: portefølje, efteruddannelse, kurser, rutine, klinikpersonalets kompetence særligt udstyr, tilgængelighed

Det vi gør Up to date? Årlig dokumentation: retningslinjer, indikationer, volumen, databaser særlige behandlinger samarbejdet og koordination, service

Det vi får Årlig dokumentation: servicemål, patienttilfredshed, outcome af særlige behandlinger, komplikationer, overholdelse af særlige aftaler, klager, påtaler ?

Målopfyldelse Den årlige kvalitetsrapport - data fra egen praksis - central dataindsamling Eksisterende og kommende mål: NIP, databaser, Danske Kvalitetsmodel. patientsikkerhed, Udvikling af mål i samarbejde - KVIS: Klin. retningslinjer, indikationer, patienttilfredshed, sektorovergange, monitorering, forankring af kvalitetsarbejde

Kvis skal medvirke til at virkeliggøre følgende 2 visioner: Vision 1 Borgere, regioner og de centrale sundhedsmyndigheder opfatter speciallægepraksis, som et ligeværdigt behandlingstilbud i sammenligning med behandling i sygehusenes ambulatorier - fordi kvaliteten i speciallægepraksis dokumenteres at være på et højt fagligt niveau. Vision 2 Der er efter projektperiodens udløb skabt synlighed og engagement omkring kvalitetsmonitorering blandt de praktiserende speciallæger således, at modeller og metoder, som er udviklet og afprøvet i projektperioden, kan implementeres og videreføres efter projektperiodens udløb.

KVIS-projektet = kvalitetsudvikling der: • virker motiverende for speciallæges lyst til deltagelse • sikrer, at alle speciallægepraksis kan inddrages. KVIS-projektet - ikke en akkrediteringsmodel, men udvikler og afprøver metoder og modeller for et målrettet og kontinuerligt arbejde med kvalitet i speciallægepraksis.  Det er hensigten at etablere processer i kvalitetsudviklingen, der bygger på erfaringsudveksling, så man undgår at udvikle en ”blame”-kultur, hvor enkeltpersoner risikerer at blive udstillet. Begrebet kvalitetsmonitorering skal forstås konstruktivt. At overvåge eller monitorere kvaliteten, er et redskab til udvikling - ikke et mål i sig selv.