Unge og overvægt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Kost og præstation D oplæg af Anja Heiner-Møller
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Måltidssammensætning
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Afgangsprojekt Tandplejerstuderende Århus Tandlægeskole
Kost til triatleter.
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Sundhed, trivsel og læring på Glud skole
Velkommen til informationsaften 1.Præsentation og program for i dag. 2.Vores mission med Vejle Sportscollege 3. Hvad er Vejle Sportscollege? 4.Sport og.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultaterne er baseret på interviews gennemført af ACNielsen AIM. Minerva.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Danisco A/S Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultatet er baseret på interviews med danskere over 15 år gennemført.
Mandag 19/9 mødtes vi i skolen.Vi fik at vide vi havde Naturuge og at vi skulle en tur i skoven. Vi gik vi gik og vi gik, men alligevel sagde lærerne at.
En kone ledsagede sin mand til lægen.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Heidi Wandbæk Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.
Natur uger Mandag morgen gik vi ud i skoven og vi skulle klatre i trær bagefter skulle vi spise mad og bagefter skulle vi hjem.
Linjeuge fedme Hvad skal vi spise i dag?
- kom i konkurrence form v/Thomas Nordal Rasmussen
Velkommen. Sund livsstil Regelmæssige mættende måltider (gerne 4-6 måltider) Kost som indeholder frugt og grønt Kost med rigt indhold af fuldkorn og.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Mandag den 12. november Bordtennis i gymnastiksalen kl. 14. Poolturnering kl. 14. Der er blevet lavet JULEPYNT (uha uha) julen er nær … der er blevet arbejdet.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Mandag d. 27/8  Bo er syg, der er ingen vikar.  Børnene bruger vores nye fysiske rammer rigtig godt, de 3 lokaler på 200 gangen bliver indrettet så der.
Morgenmad Nogle spiser havregryn med mælk og sukker.
Mandag den 14. april Gymnastiksal 14 – 15. Bo syg.
Uge 51 Mandag: UDEDAG. VI LAVER SNOBRØD PÅ BÅLET. Tirsdag:
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
KOL Vægt og KOL.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Hej 8. klasse… Jeopardy.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Aftenens program: Velkomst v. Jacob Due Hansen Haderslev Elite v. Morten Nørby Poulsen Idrætsklasserne v.
Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen omkring børns mad- og bevægelsesvaner Gørløse Skole og Lille Lyngby Skole Statusseminar torsdag den.
Lægedage Velkommen til Lægedage Behandling af overvægtige børn og unge efter “Holbæk-metoden” Behandling i praksis Projektsygeplejerske Rikke Haslund Melskens.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
Besat af sundhed Asta & Nikoline.
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2961 KJ = 705 kcal
Mit emne er Københavner-akademiet, hvor jeg var med for at lære noget mere.
Videofilm
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2415 KJ = 575 kcal
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Velkommen til Quiz om Rygning!!!.
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Rigtig god sommer MADPLAN Mandag Tirsdag Onsdag
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Fredag d. 13. april til søndag d. 15. april 2018.
Præsentationens transcript:

Unge og overvægt

Fakta om unge og overvægt Der er flere og flere børn og unge der lider af overvægt og fedme. Ca. 20 % af unge er overvægtige På 30 år er antallet af børn og unge der er overvægtige er tredoblet. Overvægtige børn findes ofte i hjem med overvægtige forældre. Overvægt giver ikke kun fysisk besvær i hverdagen, men det føre også til mobning. Omkring 10 % af danske førskolebørn er overvægtige eller fede

Grunden til overvægt Overvægt skyldes, at barnet indtager flere kalorier, end det forbrænder Behandling af overvægt er indtag af færre kalorier og forbrænding af flere kalorier

Usund livsstil Det betyder meget for unge at have den ”perfekte” krop, men alligevel er overvægten i Danmark stigende. En usund livsstil kan koste op til 15 leveår. Det er sikkert rigtig dejligt at sætte sig i sofaen med en McDonald's menu, men nydelsen har en stor pris for det kan koste 10- 15 leveår at være så usund. Usund livsstil og kræft hænger sammen. Det er derfor vigtig at spise sundt og dyrke sport.

12 tegn på en usund livsstil Sover dårligt Du bliver kortere Du bliver æble-formet Du er altid træt Din urin er mørkegul Du snorker Du er ofte nervøs Du lider af forstoppelse Din hud kløer meget Du er ofte syg eller forkølet Dine læber sprækker Uren hud

Julemærkehjem Julemærkehjemmet er et hjem man kan bo på hvis man f.eks. Bliver mobbet eller er overvægtig Man er der i 10 uger Ved at købe julemærker kan man støtte hjemmet

Vores interview Går du op i hvordan du ser ud? - Nej jeg tror jeg er blevet så gammel at det er lidt irrelevant Er du glad for dit udseende? - Det er ganske udmærkede Hvordan synes du den perfekte krop ser ud? Den ser sådan ud så den der kigger sig i spejlet er glad og tilfreds

Tinas historie Forstil dig at du vejer 25 kg mere end alle de andre på din alder, det gør jeg. Jeg er er meget overvægtig min læge siger at hvis jeg ikke snart gør noget ved det kan der være en større risiko for at jeg for hjertesygedomme som voksen, men min overvægt er også skyld i at jeg har meget fysiks besvær i hverdagene f.eks. når jeg skal op af mange trapper vælger jeg tit at tage elevatoren, men alle fra min klasse siger at jeg nok burde at tage trapperne for elevatoren braser bare sammen. Jeg står altid lidt og overvejer, men ender altid med at jeg stiger ind i elevatoren for bare tanken om at skulle op af alle de trapper gør mig forpustet. Hvad vil du gøre: A) Gøre noget ved det B) Trøstespise C) Andet

Tinas kostplan 125g Bærsmoothie 72.18 kcal Måltider Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Morgenmad 125g Bærsmoothie 72.18 kcal 25g Spejlæg, avocado og salat 42 kcal 100g Havregrød med bananer og nødder 390 kcal 1 stk Omelet 225 kcal l 100g havregryn 138 kcal 125g smoothie 100g Skyr med bær 62 kcal Frokost 1stk Rugsandwich med kylling og avocado 476 kcal 1 skive Rugbrød og kyllingefilere 535,2 kcal 100g Laksesalat 123 kcal 3 Frugter 382 kcal 100g Grovbrød med salat, kylling, tomat og lidt peber 240 kcal Et Pølsehorn med kyllingepølse 323 kcal 2 stk Rugbrød 239 kcal Aftensmad 100g Grov pastasalat 350 kcal 150g Spinat lassange 53 kcal 125g Kylling med grov pasta 452 kcal 100g Bulgursalat 100g Fisk 63 kcal 150g Meksikansk suppe 103 kcal 2 Kartofler med 2 falafler 273 kcal Evt. snack   100g Grøntsager med dip lavet af skyr 43 kcal 3 stk frugt 382 kcal

Tinas træningsplan Cirkeltræning +Løb og træne bisps og triceps Træningstider Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Morgen kl 6-7 Cirkeltræning   Eftermiddag Kl 16-18 +Løb og træne bisps og triceps Aften Kl 19-20 Fitness på maskiner

BMI BMI = kropsvægten i kg og højden i meter BMI under 18,5 = undervægtig BMI mellem 18,5-24,9 = normalvægt BMI mellem 25-29,9 = overvægtig BMI mellem 30-39,9 = fedme BMI over 40 = svær fedme

Tip en 8´er