Afsluttende behandling i eget hjem af terminale patienter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Psykoedukation til unge i OPUS
Tele- hjem ordningen Faxe, Greve, Køge, Lejre,
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
Netværk af forebyggende sygehuse
Hvordan arbejder Det Palliative Team – Hvad tilbydes og til hvem?
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 30. maj 2013
Ringe – Hjem projekt Medicinsk afd. O Herlev hospital
Status Palliativ indsats Danmark
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Følge- Op.
Patientforløb internt i Onkologisk Afdeling og i samarbejde med regionshospitalerne.
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Hospicer i Region Midt.
Læringsseminar 1 Storyboard fra Sygehus Thy-Mors Sikkert Patientflow.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Det palliative tilbud set fra hospitalsafsnit og basisniveau
Hospicedagcenter – et nyt palliativt tilbud ? Patientforløb for kræftpatienter i region Midtjylland Hospice Djursland 28.maj 2008.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Nye sygeplejeetiske retningslinjer 2014 – hvad er nyt?
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
KL´s visioner for kroniske patienter
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Terminalerklæring Tryghedskasse
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Donordetektion Mistes potentielle organdonorer i overgangene? Intensiv-og donationsansvarlig sygeplejerske Charlotte Daugbjerg.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
2012 Akutteam i Helsingør Kommune. Præsentation af Akutteamet  Startede op i 1997  Finansieret 50/50 mellem amt og kommune indtil herefter.
VÆRDIGHED VED LIVETS AFSLUTNING Perspektiver fra almen praksis Jytte Møller Jytte Møller, Oksbøl 1.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Driverdiagram – Sikkert patientflow – Øget patientsikkerhed ved indlæggelse og udskrivelse – Patienter indlagt > 48 timer udskrives før kl. 12 Ortopædkirurgisk.
Palliation til børn og unge
Landskursus for palliationssygeplejersker
Velkommen v. Susanne Lauth, Formand for SOF-SVS/Sygeplejefaglig direktør Sydvestjysk Sygehus På egne og SOF-SVS formandsskabets vegne vil jeg gerne byde.
Længdegående integrerede klinikophold
Lindrende behanding.
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
E-læring på patientens præmisser
Rehabilitering og hjemmehjælp
De pårørende i beslutningsrummet
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af SOF-SVS
E-læring på patientens præmisser
Introduktion af projektet til Ledermøde for Ældre- og Sundhedsområdet
Værdighed ved livets afslutning
Metoden brugerstyret behandling
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
’Min sidste tid’ Projektleder Mejse Holstein. Tlf
KOL og tidlig palliativ indsats i primærsektor
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Paneldebatten til landsmødet i Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker
Hvorfor rammedelegation
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Afsluttende behandling i eget hjem af terminale patienter Intensiv sygeplejerske Trine Malmvig, Intensiv sygeplejerske Merete Omland og Afdelingssygeplejerske Inge Holst Lauridsen, Intensiv Sydvestjysk sygehus Sydvestjysk Sygehus

Disposition Projektets tilblivelse med Varde Kommune Samarbejdsaftalen Erfaringer fra perioden 2014-2016 Case

Samarbejdsaftalen Med udgangspunkt i aftalen WHO 2011 og Sundhedsstyrelsens retningslinje fra1999: at patientens mulighed for at vælge, hvor han/hun ønsker at tilbringe den sidste tid af sit liv i videst muligt omfang tilgodeses. at patienten og pårørende får den nødvendige viden om eksisterende muligheder til at træffe det for dem rigtige valg, og at valget ikke begrænses af den enkeltes økonomiske muligheder. at den palliative indsats, uanset hvor patienten ønsker at tilbringe sin sidste levetid, er at høj faglig kvalitet.

Status på Intensiv,Sydvestjysk Sygehus Der er ca. 100 dødsfald på Intensiv på SVS om året. De fleste patienter, der dør på Intensiv er bevidstløse og tilkoblet respirator. Enkelte patienter er ikke tilkoblet respirator de sidste dage. Der er få situationer, hvor patienten sendes på stamafdelingen, hvorefter denne sender patienten til terminal pleje eller på Hospice. Enkelte patienter giver udtryk for at de gerne vil hjem og dø.

Målet med tilbuddet Patienter i målgruppen tilbydes at komme hjem for at dø Etablere et godt samarbejde med SVS intensiv og kommunerne i første omgang Varde Kommune fra 2014. At patienter og pårørende oplever kvalitet i indsatsen uanset hvor patienten ønsker at tilbringe den sidste levetid

Forventede forløb Det skønnes at der vil blive 5-8 palliative forløb pr år til eget hjem, hvis ordningen etableres i alle kommuner. Intensiv i Kolding: Erfaring: har 5-8 forløb pr år. Intensiv SVS har haft 4 forløb i perioden 2014-16 til Varde og Rødding Kommune

Kriterier for at være omfattet af tilbuddet Er vågne patienter som ønsker at dø hjemme. Pårørende, der kan være hos patienten i hjemmet. Intet behov for respirator, NIV eller andet medicoteknisk udstyr. Patienten kan følges hjem af intensiv sygeplejerske, som efter overlevering til primærsygeplejersken kører retur til sygehuset. Et plejebehov, der kan varetages af primær sektor - dette samt eventuelt behov for oplæring afklares med sygeplejerskerne i akutfunktionen Intet behov for kontinuerlig overvågning af sundhedspersonale i eget hjem. Udskrivelsen kan foregå i hverdagen i dagtiden. Kommunernes varslingsaftaler kan blive forkortet.

Tilbuddet omfatter bl.a Medsendelse af: medicin, nødvendige sygeplejeartikler og behandlingsudstyr Afklaring af jf. samarbejdsaftaler: nødvendige hjælpemidler, pleje Pårørende inddragelse Personale i primær kommune Sygehus lægernes opgave inkl. orientering til praksis

Eksempel på forløb Patientcase afsluttende behandling i eget hjem

Indlæg fra DR d. 26. september 2016 Ledende overlæge på den palliative enhed på Næstved Sygehus Lars Clausen mener, at tryghed er det vigtigste, når vi skal dø. Den tryghed får vi bedst i eget hjem. Ældrekonference hos Kommunernes Landsforening i Kolding De fleste mennesker vil helst dø derhjemme, så det gælder om at gøre noget for at styrke indsatsen, så det kan lade sig gøre bedst muligt og under mest trygge rammer, siger Lars Clausen For at kunne dø derhjemme skal der tilgængelighed til. Alt kan lade sig gøre i hjemmet forudsat, at man har de fornødne gode rammer til det. http://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/laege-tryghed-er-det-vigtigste-naar-vi-skal-doe

Tak for jeres opmærksomhed