Skal dit barn med på sommerkoloni ?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fra mandag den 2. juLi til torsdag den. 5. juli
Advertisements

Skal dit barn med på sommerkoloni ?
Skal dit barn med på sommerkoloni ?
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Skal dit barn med på sommerkoloni ?
1 Om pædagogik Pædagogikken i Thorning Skoles Specialafdeling bygger på 5 principper: 1.Hånden under barnet. Lærere og pædagoger skal sikre barnet nærvær,
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Stevns satser på guldklumperne – et 3 årigt udviklingsprojekt.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT ARENA. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE MIDT.
INFO.MØDE FOR BØRN OG FORÆLDRE Før turen Afgang Praktisk Dernede Hjemkomst.
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT VINDINGE. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE.
FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:
Lagoni SFO Skoleåret 2015/2016.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Formål Valg af fag Blanket Pjece Valg af problem.
Indkøb under tærskelværdierne efter den nye udbudslov (af 1. jan. 2016) … lad os starte med en lille film.
At styrke barnets selvstændighed
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Respekt for Grænser Fakta
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Aftenens program Dagsorden bestyrelsesvalg Valg af dirigent
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
Dansk-historie opgaven i 1.g 2017
Studieretningsprojektet
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Budget-tanker 2015 Vedr. normering:
Aktiviteter Aktiviteter Aktiviteter Aktiviteter B J E R R I N G B R O
Studieretningsprojektet
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Børnehuset Peblingevej
årgang - dato - underskrift
Vi sætter fokus på bedre rensning af dit spildevand 2017.
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
19. september 2018 Informationsmøde for kommuner om ansøgningspuljer Tirsdag den 27. februar 2018 kl. 10:00 – 12:30 Odense.
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Niels Bak Henriksen Rune Glerup
Valg om frokostordning
Webinar om fordringstyper til daginstitution
Velkommen til Engen &Poplen 
Anbringelser i familiepleje – hvad ved vi om familieplejeanbragte børn og unge? Cisko konference Mie engen den 10. april 2018.
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Informationsmøde Førskolen
Undervisningspligten
Et virtuelt community er et socialt fællesskab bestående af:
Nye forstander på efterskoler 2016
Indkøb under tærskelværdierne
Tendenser i forældresamarbejdet
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Onsdag den 4. til fredag den 6. juli
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Bordtennis Et OL i børnehøjde Kun for 4. og 5. klasser
Klubtur til Swiss O-week
Velkommen til Risskov Skole
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
NU MED ØGET FOKUS PÅ PIGEFODBOLDEN
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
Danmarkspanel uge
Information om Aula til forældre
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

Skal dit barn med på sommerkoloni ? Feriekolonierne Sommeren 2011

Koloni – er det noget for mit barn? Høje-Taastrup Kommune har gennem mange år tilbudt kommunens skolebørn muligheden for at komme af sted på koloni i skolernes sommerferie. Der arrangeres i 2011 tre kolonier, i ugerne 27, 28, og 29,hver af 7 dages varighed. Kolonierne er et tilbud til alle børn i skolealderen, og der er tilbydes aktiviteter, der henvender sig til børn i alle aldre. Lederne på kolonierne er fortrinsvis lærere og pædagoger fra kommunens institutioner, som garanterer for tryghed, faste strukturer, en anerkendende og omsorgsfuld tilgang til mennesker samt smil og engagement i omgangen med de deltagende børn. Der er plads til ca. 120 børn fordelt ligeligt på de tre kolonier, og det koster 300 kr. at deltage. Der mulighed for at søge om friplads såfremt betalingen på 300 kr. vanskeliggør barnet deltagelse. Der er kun få fripladser, og visitations-udvalget afgør hvem der tildeles friplads. Hvis der søges om friplads skal den særskilte blanket udfyldes. Er der flere tilmeldinger end pladser til rådighed, foretages en prioritering af de tilmeldte børn ud fra sociale og økonomiske kriterier samt forskellige fagpersoners kendskab til og vurderinger af børnenes og familiernes behov.

Vesterborg eller Skansen? Kolonien Vesterborg (uge 27) Vesterborg ligger på Torø, 5 km sydøst for Assens. Torø er ikke længere en ø, men er landfast med Fyn via en 800 m lang sandtange, hvor der ikke kan køres med biler. Der er derfor ingen biler på Torø, men græssende heste, køer, får og geder på engene og masser af kaniner på de tre kolonier. Med sine skove, strande, enge og marker udgør Torø, "børnenes ø", et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder. Kolonien Skansen (uge 28 +29) Skansen ligger tæt ved Rørvig, ca. 1 times kørsel fra Taastrup. Kolonien er en gammel karantænestation fra starten af 1900 tallet, som ligger på halvøen Skansehage, med vand på tre sider. Børnene elsker at bevæge sig rundt på det store, beskyttede naturområde, som kolonien ligger på, og der bliver tilbudt strandture med bl.a. kajakroning, så tit vejret tillader det. De pædagogiske principper som lederne arbejder efter er disse: Lederne er der for børnene. Børnene holder ferie, de voksne er på arbejde Alle børn er velkomne uanset alder, køn og skoletilbud Indtaget af sukker, slik, sodavand og kager m.v. begrænses Lederne er omsorgsfulde og anerkendende og opstiller tydelige regler for samværet Der laves og serveres sund, varieret og helst økologisk mad Børnene inddrages i de praktiske opgaver såsom madlavning, rengøring, oprydning og indkøb under pædagogisk hensynstagen til det enkelte barn.

Hvad sker - og hvornår? På denne side finder du en kort beskrivelse af, hvad der sker i tiden frem til koloniernes afvikling i sommerferien. Det er vigtigt, at alle tidsfrister overholdes, og at evt. afbud meddeles så hurtigt som muligt. På den måde kan ledige pladser tilbydes andre børn. Tidsplan 1. april Tilmeldingen skal være afleveret til barnets klasselærer. Uge 17 Alle tilmeldte får besked, om de har fået plads eller om de har fået afslag. Dem som får afslag skrives på en venteliste i tilfælde af afbud. 19. maj Sidste frist for betaling af turen. Midt juni Kommunen udsender brev med nærmere information om den enkelte koloni, pakkeliste, regler, kontaktoplysninger m.v. Yderligere information Spørgsmål omkring Skansen og Vesterborg kan rettes til kolonileder Michael Blem Clausen på telefon 40 84 13 29 Kordinatorer på alle tre kolonier er Maria Noer, tlf.nr. 43 59 13 29 og Karin Creutzberg, tlf.nr. 43 59 13 68. På kommunens hjemmeside www.htk.dk kan du læse mere om kolonierne og finde relevant materiale. Forside > Børn og unge > Fritidstilbud > Sommerferiekoloni.