LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation Dr. Leif Kjaergaard Den danske fødevaresektor Globale og fremtidige muligheder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer DANMARK I GLOBAL KONKURRENCE Fakta og myter om produktiviteten.
Advertisements

Udfordringer og løsninger – Hvordan skal Danmark agere politisk ift
It-branchen – en faktor i fremtidens vækst
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Mod en dansk styrkeposition i byggekomponent-industrien Hans Peter Svendler Nielsen Arkitektskolen i Aarhus Indlæg og et paradigmeskift i byggesektoren.
1 Hvordan kan Danmark udnytte sine potentialer inden for energieffektive løsninger? Danmarks Vækstråd Den 1. juni 2007.
Tine Andersen 13. oktober 2006 Fremtidens fødevarer – fremtidens fødevareindustri. Tre scenarier for fødevareindustrien i Europa Tine Andersen, Center.
Globalisering og kompetenceudvikling
Danmarks fødevareerhverv
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Ressourcestrategi Rethink.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid Maks. 4 linjer Skift farve på forside >Højreklik på slidet >Layout >Vælg forsidelayout Overskrift her Størrelse 49 pkt.
Energy Day Hans Peter Slente 22.nov. 12 Eksport af energiløsninger Hans Peter Slente Branchedirektør DI Energibranchen.
1 COPENHAGEN FINANCE IT REGION - Mere vækst og innovation i krydsfeltet mellem finans og IT.
Arlas strategi – og globale muligheder
5. November 2013, Kulturstaldene, Forsamlingshuset, Halmtorvet
Hører byplanlægning og eksport sammen?
Vejle som vækstlokomotiv i 2020
Fremtidens globale konkurrence på viden og innovation bliver også en konkurrence mellem byer. De byer, der skaber de bedste vilkår, tiltrækker de kreative.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret EU-støtte til forskning og udvikling 7. Rammeprogram for forskning og udvikling Andre relevante EU-programmer Landscentrets.
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
NordDanmarks EU-kontor ”Lokale visioner – Internationalt samarbejde”
Intelligent energi – intelligente markedsmuligheder
Danmarks relative produktivitetsudvikling
Økonomi 2 Indhold Økonomisk vækst Visionen: bæredygtig udvikling
TATIONpRÆSEN 8. OKTOBER 2010 AARHUS UNIVERSITET Uddannelse og job inden for fødevaresektoren.
Procesindustrien - Klimakommissionen og teknologiudvikling Hans Jürgen Stehr sekretariatschef.
Globalisering ? Hvad fortæller vi vore tillidsrepræsentanter om globaliseringen ? Pil
Præsentation af Arla Foods
Verdensklasseforskning er forudsætningen for banebrydende innovationer
Hvordan skaber vi vækst og udvikling på Bornholm?
Opdatér dato Vælg >Indsæt >Sidehoved / Sidefod Skriv Måned og År i feltet for dato Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder: 1.Højreklik.
Miljøvurderingsdag ’13 KBH Morten Løber 28.augj 13 Væsentlighed set fra erhvervslivets synspunkt Morten Løber DI.
Samfundsøkonomi Indhold Hvad er økonomi?
Velkommen til Bevola - Bare bedre løsninger Nordeas Erhvervspris 2011CSR Award 2013.
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Beskæftigelsesnetværket Thomas Q. Christensen 12.nov. 13 DI's syn på beskæftigelsespolitikken Thomas Q. Christensen Chefkonsulent.
Finland - Dit næste nærmarked januar 2015 ved handelschef og regional koordinator Klaus I. Hell.
Klik for at redigere i masteren Klik for at redigere teksttypografierne i masteren –Andet niveau Tredje niveau.
Det nye i Horizon Mere fokus på det effekt v. Søren Bjerregaard Pedersen Norddanmarks EU-Kontor.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
26. MAJ 2011 AARHUS UNIVERSITY LIBRARY - idé og baggrund PRÆSENTATION AF METTE THUNØ AARHUS DEN AARHUS UNIVERSITET.
Kemiens Dag 2011 Jesper Bjerregaard, Regional Market Development Manager.

Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvad er Smart Specialisation? …hvorfor i Klog Hverdagsmad?
Sparet CO2 (1000 Tons) Antal boliger Bæredygtige forretningsmodeller Formål: Projektets ambition er at skabe innovation i byggeriet ved at understøtte.
Kick-off seminar Öresund Cleantech Testbed Finn Lauritzen, Direktør, Öresundskomiteen.
| 1| 1 Niels B. Christiansen, Adjungeret professor, President & CEO, Ledelse der udvikler – udvikling der skaber markedslederskab Fornyelse.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vinder af konsulentprisen 2010 i kategorien Samfundsudvikling, Organisation og Økonomi Kortlægning af velfærdsteknologiske virksomheder v/ Michael.
Dansk Supermarked i korthed
Vilje til vækst Winni Grosbøll. Vilje til vækst Ruster samfundet til morgendagens udfordringer gennem udvikling af kompetencer og resurser, der øger konkurrenceevnen,
Danmark i en global verden Dansk Industri 28.okt. 15 Danmark i en global verden Seniorchefkonsulent Allan Sørensen.
Uddannelse til bæredygtig omstilling Universiteternes bidrag Ulrik Jørgensen, prof., centerleder DIST, Aalborg Universitet København 1 Ulrik Jørgensen.
Dedicated Analytical Solutions HVORFOR ER ISO 9001 VIGTIG FOR FOSS? Anders F. Liechti 3. november 2015.
ATV temamøde Den Danske Fødevaresektor – globale og fremtidige muligheder 10. december 2012 Flemming Nør-Pedersen Direktør, Landbrug & Fødevarer.
Europæiske muligheder
CEPOS Vækstkonference
Bæredygtige forbrugs- og produktionsformer
FRA IDÉER TIL RESULTATER
Klimaneutral landbrugsproduktion og fødevarerpræferencer i 2050
Strategisk udvikling af landbrugsbedriften Torben Ulf Larsen
Internationale virksomheder til trekantsområdet
Fremtidens sundhedsvæsen i et erhvervsmæssigt perspektiv
Jenny Braat, adm. direktør for Danske Maritime
Regionens tilstand S . Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen, Erhvervsudviklingsdøgnet 2017, Aarhus
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Fremtidens sundhedsvæsen i et erhvervsmæssigt perspektiv
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Vi er ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Præsentationens transcript:

LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation Dr. Leif Kjaergaard Den danske fødevaresektor Globale og fremtidige muligheder

Verdens Fødevaresektor Sales - B € Growth - in % R&D - M € R&D - in % All Top DK (incl Bev) 40 LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation Ref EU Industrial R&D Investment Scoreboard Berl. Business Guldnummer 2012

Nogle virksomheder Sales - B € Growth - in % R&D - M € R&D - in % All in DK Nestle Unilever ,2 Valio1, LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation Ref EU Industrial R&D Investment Scoreboard

Den danske Fødevaresektor Sales - B € Growth - in % R&D - M € R&D - in % All Arla Danish Crown 7,114 Carlsberg8.56 LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation Ref EU Industrial R&D Investment Scoreboard Berl. Business Guldnummer 2012

Hvad vokser særligt? Ref.: NutraIngredients.com

- og drikkevarer LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation Ref.: NutraIngredients.com

Hvad er Health and Wellness? LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation Ref.: NutraIngredients.com

Hvor sker væksten? LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation Ref.: NutraIngredients.com

Hvad ønsker industrien? Ud fra en ”subjektiv” analyse i fødevareindustrien om følgende: Hvordan vil det være muligt at få rentabel vækst i den danske fødevaresektor Hvad skal den danske fødevaresektor satse på? Hvilke rammebetingelser skal ændres for at får mere vækst i fødevaresektoren? Tilskyndelse til økologi? Mere offentlig forskning og innovation? Mere konkurrencedygtige lønninger og skatter? Eller andet? Hvorfor er der ingen start-up virksomheder inden for fødevareområdet i Danmark? Er det nemmere for fødevareindustrien i andre EU-lande? LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation

Og svarene er - 1: Hvordan vil det være muligt at få rentabel vækst i den danske fødevaresektor? Kombiner stordrift, bæredygtighed og niche. Det er ikke et enten eller, men et både og. Økologi er en delmængde, men absolut ikke hele svaret. Økologi eksport er kun 1 Mia DKK. Massiv forskningsindsats - DK har et fantastisk udgangspunkt. Skab stolthed og positiv omtale - lad ikke en negativ miljøagenda sætte dagsordenen. DK kan finde globale løsninger - sektoren bør nyde massiv politisk interesse og opbakning. Skab globalt brand omkring danske fødevarer og landets virksomheder. Accepter og udnyt de muligheder, der ligger i moderne fødevare- og bioteknologi LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation

Og svarene er – 2: Hvad skal den danske fødevaresektor satse på? Kvalitet kombineret med effektivitet og fokus på det udenlandske marked. At tro at nicher og økologi kan bærer sektoren er nonsens. Brug teknologi i hele værdikæden til differentiering og konkurrencekraft. Bæredygtighed er ultimativt lig konkurrencekraft (fx brug alle sidestrømme intelligent). Et særligt dansk styrkeområde er ingredienser LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation

Og svarene er - 3: Hvilke rammebetingelser skal ændres for at får mere vækst i fødevaresektoren? Tilskyndelse til økologi? Mere offentlig forskning og innovation? Mere konkurrencedygtige lønninger og skatter? Eller andet? Nuancer synet på GMO. Tag en seriøs debat og implementer på definerede områder. Det er bæredygtigt! Forskning i mere ressource effektiv produktion (= mere bæredygtig) som et middel til at skabe øget konkurrenceevne. Konstruktiv tilgang til fødevareanprisninger - DK er lysår bagud ift omverdenen. A propos Health og Wellness udsigterne! Og vi har et verdensførende cluster af ingrediensvirksomheder i DK. LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation

Og svarene er - 4: Hvorfor er der ingen start-up virksomheder inden for fødevareområdet i Danmark? Godt spørgsmål - nok værd at diskutere i hvilket led i værdikæden der er tale om. De store virksomheder er gode nok til slelv at samle op, hvad der sker i den danske forskningsverden I f. eks Californien er der en del start-up’s der fokuserer på take away, home delivery, smarte færdigretter. (er det Sticks’n’Sushi, Skare’s carpaccio, lørdagskyllingen?) LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation

Og svarene er - 5: Er det nemmere for fødevareindustrien i andre EU-lande? Ja, større lokale markeder og mere konstruktiv tilgang til brug af biobaseret teknologi til at producere sundere og sikrere fødevarer. Der høres ofte om dansk særfortolkning af EU-regelsæt, ligesom de generelle rammevilkår er med til at gøre det udfordrende at drive virksomhed herhjemme. LEIF and FOOD SCIENCE Research – Management - Innovation