Samarbejde med Jobcentrene ”fremtidens arbejdsmarked er for de uddannede !!!” Det er dokumenteret, at den danske arbejdsstyrke skal efteruddannes og opkvalificeres.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Advertisements

Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
New Insight - Noter til præsentation
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
EU Socialfondsprojektet
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
•Åbner døre og viser vej ind i det danske samfund •Matcher flygtninge-/indvandrerkvinder med kvinder, på det danske arbejdsmarked •Skaber et netværk af.
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
De unges vandring i uddannelsessystemet – uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund Handels- og Ingeniørhøjskolen.
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
KABS – Konference Stofmisbrug 2008 Undersøgelse: Stofmisbrugsområdet efter kommunalreformen.
Arbejde i temagrupper Metode:
Synshandicap og beskæftigelse
Netværkslokomotivet Netværk af private og offentlige virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner og beskæftigelsesregioner Uafhængige og uvildige.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Randers Kommune Status på Jobcenterreform Oplæg på budgetseminar 28 marts 2009.
Det Sociale Kapitel
Uddannelsescenter Holstebro
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Fredericia Former Fremtiden En god start på livet.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Ordblinde chauffører Niels Henning Holm Jørgensen 18.sep. 13 Ordblinde chauffører på jobbet TSU-projekt på Amager.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
Uddannelse for udviklingshæmmede
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Screening v. UUV Køge Bugt
Udviklingen i sommerhuspriserne fra de toppede til 4. kvartal 2009
IKV konsulentseminar 11. juni 2014 Hedensted. Strategi Job og uddannelse → klare sig selv Borgeren ser sig først og fremmest som sit eget ansvar at have.
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
Beskæftigelsesregion Midtjylland Møde om det kontrollerede forsøg Mentor til udsatte unge torsdag den 24. maj 2012.
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Bro til arbejdsmarkedet – Virksomhedernes sociale engagement 14. april 2008.
FORSTÆRKET INDSATS FOR UDFALDSTRUEDE I AC OG FTF A- KASSERNE Politik og Praktik - om beskæftigelsesindsatsen i Midtjylland 10. februar 2012 Jobcenterchef.
Byen og den kollektive trafik Med tog og bus i den spredte by Jan Jørgensen, Trafikstyrelsen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Velkommen Hvem er vi?. Velkommen Baggrund  Besøgsrunden – opsamling  Stor aktivitet og stor entusiasme  Stor forskellighed i regionen på, hvordan.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
1 Hvordan nedbringer vi langtidsledigheden? Forandringsteori og resultatbaseret styring i Jobcenter Silkeborg Jens Folman Jobcenterchef.
Et liv i balance 1. Side 2 Program Velkomst og introduktion til Virksomhedsnetværk Cabi Søvnens betydning for det mentale velvære.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
1 Viden om arbejdsmarkedet i Midtjylland  Kontrakt 2012  Årlig analyserapport  Kommunebeskrivelser (april)  Udviklingen på det lokale arbejdsmarked.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Kvantitativ profil af ledige i matchgruppe 4 og 5 i Region Midtjylland.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
JOBFIRST Hvad ser vi som de vigtigste opgaver for projektlederne frem til juni 2016?
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Det kommunale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
– hvordan får vi de ansatte med?
Præsentationens transcript:

Samarbejde med Jobcentrene ”fremtidens arbejdsmarked er for de uddannede !!!” Det er dokumenteret, at den danske arbejdsstyrke skal efteruddannes og opkvalificeres for at opnå den fleksibilitet og det vidensniveau, der efterspørges på fremtidens arbejdsmarked

Netværkslokomotivet 2009 At ca. 1 mio. voksne har utilstrækkelige læse- og regnefærdigheder Fordobling af FVU kursister fra ca til kursister om året. 60 – og 85 % er i målgruppen for FVU. Ordblinde, ligger mellem 3 – 5 % afklaringer i Horsens/Hedensted i hele netværket. 55 FVU hold i Horsens/Hedensted 145 i hele netværket. 100 nøglepersoner fra Horsens kontoret 230 i hele netværket.

Jobcenter Horsens 55 kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4 og % kunne med fordel følge et FVU forløb / orblindeundervisning. 23 – 83 % af virksomhedernes medarbejdere er i FVU– målgruppen. 20 sagsbehandlere fra Jobcentret blev nøglepersoner. Jobmesser

Afklaring i basiskompetencerne dansk og regning. Kontanthjælpsmodtager.Ledige.Unge. Ordblinde har den største motivation. Individuel tilbagemelding til alle.

Jobcenter Hedensted Afklaringsforløb Ledige. Anden aktør. En halv times oplæg. 40 % - 80%. Jobcenter Skanderborg Vejlederhjørne.Jobmesser.

Tekniske skoler Skjern Tekniske skole Århus Tekniske Skole 25 % har brug for læse- eller ordblindeundervisning Det er en forebyggende indsats med flere vindere. Der en del elever, som får styrket selvtilliden. Skolerne ”tjener” på, at frafaldet bliver minimeret, og dem der bliver i skolesystemet, skal kommunerne ikke tage sig af. Det er en forebyggende indsats med flere vindere. Der en del elever, som får styrket selvtilliden. Skolerne ”tjener” på, at frafaldet bliver minimeret, og dem der bliver i skolesystemet, skal kommunerne ikke tage sig af.

Brug os som sparringspartnere ! Brug os som sparringspartnere ! Vi vil gerne bruges som sparringspartnere. Vi har ind imellem ideer til, hvad der kan gøres, og det vi kan medvirke til koster ikke – ud over det bidrag, som kommunerne allerede giver. Vi dækker følgende kommuner. Middelfart, Kolding, Vejle, Fredericia, Hedensted, Horsens, Odder, Skanderborg, Silkeborg, Herning og Ikast-Brande.