24-09-2016 Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Ny Førtidspension og fleksjob reform
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VISIONER FOR UDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER INDENFOR.
Fastholdelse i kraft af aktive ældre!
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
Pædagogik og kommunikation * 12. september 2013
Medborgerskab – på sporet
Udvikling og implementering af en kommunal model for
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Ekspansiv læring – Hvad betyder det?
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Hohnen, Pernille: Den korteste vej til arbejdsmarkedet, Den korteste vej til arbejdsmarkedet.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Excellent skizofrenibehandling ‘Kroniker’-perspektiv?
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Mangel på sammenhæng i sundhedsvæsenet En udfordring, der rammer ældre medicinske patienter Præsentation af Lars Engberg, formand for Danske Patienter.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen 26. Maj 2009 Behandlingsretten set fra en kommunal synsvinkel v. direktør Jens Elmelund.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Hvad kan den nye sundhedsaftale give, hvor stiller den især krav til kommunerne og hvad skal vi hver især have fokus på, for at få det fulde.
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Indhold, indsatser, implementering
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KL´s visioner for kroniske patienter
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Sådan gør vi dansk kronikerbehandling til internationalt forbillede Sådan gør vi dansk kronikerbehandling til internationalt forbillede #KroniskFremtid.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Karen Nielsen Breidahl Peter Kragh Jespersen Heidi Houlberg Salomonsen Institut for Økonomi, Politik.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
Fremtidens sundhedsvæsen - Fra patientens perspektiv Lars Engberg Formand
Sammenhængende patientforløb Regionsrådets midlertidige udvalg nedsat REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN.
Sammenhæng i hjerterehabilitering
Temamøde om social ulighed i sundhed
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
E-læring på patientens præmisser
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
E-læring på patientens præmisser
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE
Præsentationens transcript:

Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel

Interessante pointer – set fra et kommunalt synspunkt 1.Socioøkonomiske faktorer påvirker sygdomsforståelse og –håndtering 2.Borgerne bliver i stigende grad involveret i deres egen sygdomsbehandling 3.Empowerment er den rette pædagogik 4.Standardiserede forløb virker ikke (godt nok) 5.Læringen bør ske i tilknytning til sociale netværk, sociale oplevelser og sociale rammer, familien og arbejdspladsen 6.sundhedspædagogik skal udvikles som fagområde

Problematiske pointer – og kan kommunerne gøre noget? 1.At det overvejende er ressourcestærke, der har glæde af patientuddannelserne 2.At der er svag effekt – og at der ikke er effekt for flere år 3.At det er svært at måle på individuelle forløb (og så meget mere hvis det er forløb der er integreret i andre indsatser) 4.Forskellige faglige traditioner i sundhedsvæsenet og i den kommunale verden 5.At kommunerne skal spille en større rolle i forbindelse med patientuddannelse 6.At der ikke er finansiering til kommunale patientuddannelser eller tilbud til kronikere

Problematiske uklare felter 1.Om det kan betale sig….. 2.At patientforeningernes rolle og resultater ikke er undersøgt 3.Hvordan de praktiserende læger kan formås til at tage mere ansvar 4.At sundhedsministerens holdning til forebyggelse vil give flere med kronisk sygdom og dermed en større tilgang til patientuddannelserne

Konklusioner og perspektiver 1.Klarere arbejdsdeling mellem kommuner og Regioner 2.Standardisering er ikke vejen frem – i kommunerne 3.Stærkere implementering af empowerment og rehabiliteringstænkningen i primærydelserne i den kommunale organisation 4.Finansiering er ønskelig og nødvendig 5.Kan det betale sig