Spis Forbi ”On the street, by the street”. Projektramme At skabe nye måltidsfællesskaber Fremme interessen for og tilgængeligheden af sundere måltider.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Kære Venner Dette er mit sidste show. Jeg har truffet en meget vigtig beslutning. Jeg har været igennem mange prøvelser og trængsler, men sagen er, at.
Uddannelsesaktivering - Hvad ved vi?
Alle vores sponsorere skal betragtes som samarbejdspartnere
Unge & IT. Kampagne og rekruttering af rollemodeller.
Jeg kommer fra Fredericia Messecenter Jeg er Grete Højgaard Adm
BRFkredit tager del. Dagsorden  Hvad er TAG DEL?  Corporate Social Involvement – virksomheden der involverer i CSR  Fra at lave CSR til at være CSR.
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Marianne Mollerup KBH Madhus
Kvantitative metoder
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Tillid Temadag for AMIR
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Projektlederens rolle(r)
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
MedTech Innovation Center – effektiv kommercialisering af innovationer.
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
GRUPPEDRØFTELSER En af forældrene bedes lave notater på det omdelte papir. Vælg eventuelt en ordstyrer blandt forældrene.
Gruppeudviklingssamtaler
Børn og unge med handicap siger deres mening
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Den lærende organisation
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
Efterskole og kirke Kirken er kun en generation fra at uddø Carey.
Er det økologisk madordninger ofte sundere? Presenter: Sofie Husby Ph.D student: Chen He Skolemadskonference – fra holdning til handling Strandgårdsskolen,
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Mødregrupper i Roskilde kommune Ann Fonseca Jørgensen, Christoffer Arnberg og Mette Jørgensen.
Senior Festival Hvor ord svigter, ”taler musikken” Udarbejdet af: Peter, Younas, Katarina og Nina.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Effektmåling af innovation Socialforvaltningen, Københavns Kommune Marie Traasdahl Staal.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Camilla Kring, PhD Feut. Camilla Lohmann, Skuespiller Hvad er balance?
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Patient- og Pårørendepolitik ( ) ) Vi tager patienten og de pårørende med ved bordet, når vi taler om, hvordan vi kan gøre tingene.
Damer og herrer er så og så fede… Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash? Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash?
Sammen skaber vi i morgen Venture City Horsens 10 slides du bør have med /spørgsmål du skal besvare (inspiration Guy Kawasaki) sammen skaber vi i morgen.
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Hvordan løser vi klimaknuden og hvad kan forbrugerne gøre?
PLUSTID – Hvad er det? En fast arbejdstid over 37 timer om ugen (max. 42 timer En forholdsmæssig forhøjet fast månedsløn En pensionsgivende lønforhøjelse.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Idegrundlag og målsætninger
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Company programme - Veda
Opfølgning på PSYKISK APV
Centralforeningen for Stampersonel
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Innovation.
“Herre, din højre hånd er mægtig i styrke” (2. Mosebog 15, 6)
Historie og organisation
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Samarbejde om data ErhvervsInfo
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Spis Forbi ”On the street, by the street”

Projektramme At skabe nye måltidsfællesskaber Fremme interessen for og tilgængeligheden af sundere måltider

Tænk hvis man kan skabe et måltidsfællesskab ved at kombinere streetfood med hjemløse?

Med vores idé kan man opnå et fællesskab blandt hjemløse igennem beskæftigelse i en foodtruck ”De velfungerende vil gerne tilbage til et reelt liv med en fast indkomst” - Inge, frivillig hos Projekt Hjemløs ”Vi har et behov for at kunne give tilbage til samfundet” – Lucas, hjemløs

Customer Journey

Kunderne Hvem er kunden? - Folk på farten i alle aldre Hvad vil de have? - Noget andet end der tilbydes nu Hvor meget vil de betale? kr.

Hvorfor foodtrucks? 1.Streetfood oplever stigende popularitet 2.Københavns Kommune er interesseret i nye madkoncepter i gadebilledet 3.Fleksibilitet ift. placering og arbejdstider 4.Bred kundekreds

Hvorfor vælge hjemløse? Mangel på arbejdsmuligheder, hvor hjemløse ikke arbejder alene Velfungerende hjemløse kan få mulighed for at blive en del af et fælleskab igennem mad ”Det synes jeg er meget fint. Så kan man arbejde sammen og snakke om hvordan det går. Man bliver hurtigt træt af at arbejde alene” – Aurel: hjemløs i 6 år

Hvorfor ”Spis Forbi”? Vi vil skabe et fællesskab blandt hjemløse igennem mad, ved at opbygge en virksomhed på et marked hvor der er plads til innovation Ny mad, nye sælgere, nyt koncept.

I har mulighed for at komme ind på et populært marked med et nyt koncept Der er efterspørgsel af nye koncepter og anderledes mad ”Problemet med streetfood lige nu er at det alt sammen ligner hinanden” - kvinde i 20’erne ” Det gode ved madvogne er at man får smagt noget nyt, og det er nemt på farten” – Kvinde i 40’erne

” Så længe jeg kan se hygiejnen er i orden har jeg ikke noget imod at købe mad af en hjemløs” – kvinde, 23 år Kundernes forbehold Kunderne er opmærksomme på de ansattes hygiejne Løsningsforslag Skabe et samarbejde med et industrikøkken hvor medarbejderne kan komme i bad. Uniformer og engangshandsker kan være med til at sikre god hygiejne

”Det kan være svært at møde op til tiden. Vi lever et fragmenteret liv” - Lukas, hjemløs Logistiske udfordringer 1.Fremmøde kan blive en udfordring 2.Lønninger kan være svære at fastsætte i forhold til normale arbejdspladser Løsninger 1.Medarbejderansvar og fleksible arbejdstider kan løse problemet med fremmøde 2.Det er muligt at lønne efter B- indkomst (honorarløn). Timeløn og prøveperioder kan føre til månedsløn.

Markedsføringsstrategier Fokus på hjemløshed Nyt koncept Skabe dialog mellem hjemløse og kunderne Nedbryde fordomme om hjemløshed og hjemløse Samarbejde med NGO’er der arbejder med hjemløse Fokus på maden Større fokus på retterne fremfor sælgernes baggrund Sælgerne bliver ikke stigmatiseret Mulighed for at samarbejde med NGO’er omkring hjemløse ”Det ville være meget positivt hvis folk ved det er hjemløse, der arbejder i jeres madvogn. Så kan man snakke med folk om sin situation og hvordan livet er som hjemløs” – Aurel, hjemløs i 6 år

Jim Wolf – Amerikansk krigsveteran og hjemløs. Før og efter en make-over

Vores koncept er understøttet af: Kvantitative brugerundersøgelser – markedsanalyser baseret på tilfældigt udvalgte mennesker Kvalitative interviews med sælgere fra madvogne og -cykler Kvalitative interviews med hjemløse Ekspertviden fra Projekt Udenfor og frivillige fra Projekt Hjemløs Undersøgelser fra bl.a. Beskæftigelsesministeriet, Miljø-og Teknik Afdelingen hos Københavns Kommune og Fødevarestyrelsen

Menuforslag Udarbejdet på baggrund af en kvantitativ undersøgelse Lever op til behovet om streetfood som noget dansk, etnisk og vegetarisk Samlet under ét madkoncept som opfylder 74 % af brugernes ønsker

Menu – Spis Forbi Kødet er fra fritgående dyr og grøntsagerne er økologiske FrikadellerSalater Klassiske frikadellerKartoffelsalat LammefrikadellerTabuleh FiskefrikadellerRødkålssalat FalafelGræsk salat Mix ‘n’ match: 1 frikadelle + lille salat 20,- 3 frikadeller + stor salat 50,- 1 Flaske vand 10,- ”On the street – by the street”

Fremtidige muligheder Konceptet kan udvides til alle større byer Kan udvides med både flere foodtrucks samt cykelvogne Konceptet kan komme ud til festivaler og events Sponsorer/samarbejdspartnere Fællesskabet kan styrke de hjemløse og give dem nye kompetencer

Vindue for nye streetfood-koncepter Konceptet kan udvides til alle større byer Konceptet kan udvides til både foodtrucks og cykler ”Spis Forbi” skaber et fælleskab blandt hjemløse igennem madlavning

Spis Forbi ”On the street, by the street”