Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sårbare unge P I H L I N K L U S I V E - oplæg og dialog om planer for
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Integrated Children’s System
”Sæt viden i bevægelse og …” Tema eftermiddag Udvikling af samarbejde, vidensdeling og koordinering • Udvikling af samarbejde, koordinering og vidensdeling.
Børnefamiliecenter Nordvang og familieklassen i Vestbyskolen.
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Trivsels- og SSP-indsatsen Aalborg Kommune
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Mere viden og bedre redskaber”
Det palliative tilbud set fra hospitalsafsnit og basisniveau
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Skolesocialrådgiver på Amager Fælled Skole
Det Sociale Kapitel
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Systematisk risikovurdering
Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde omkring udsatte familier Aulum 26 november 2009.
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Paradigme 2.0.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
Arbejdet med udsatte børn i Høje-Taastrup Kommune
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
STC Støttecenter PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Indsatser i København ifm. Inklusion/specialreformen,
Fagchef Fagligt ansvarlig for hele området
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Gentofte Kommunes Tandpleje. Vision: ”Det bedste sted at være barn og ung” Gentofte Kommunes Tandpleje.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
Palliation til børn og unge
Temadag i Midt-, Vest- og Østjylland
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
SSP ledergruppemøder april 2016
Gentofte Kommunes Tandpleje
Samrådet september 2012.
Langsigtede mål i Assensmodellen 2019
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Tværgående samarbejde –
Relationel Kapacitet: Ledelse af relationel velfærd Carsten Hornstrup
PPR og Familieindsatser
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Udviklingsdag Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Lad os gå på opdagelse.
Gentofte Kommunes Tandpleje
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Vision Børn og unge oplever glæden ved at deltage i fællesskaber   Værdigrundlag Fællesskaber er en styrke – Forskellighed er et potentiale Målsætning.
Præsentationens transcript:

Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig rådgiverfunktionen Arbejdsfunktioner Mette Dinesen Schmidt Socialfaglig rådgiver – Skibet, Grejsdal og Højen Tlf: Mail:

Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Ole Robenhagen Vivian Anditsch Distrikt Midt Distrikt Øst Distrikt Nord Distrikt Vest Forebyggende indsatser Specialområdet, skole Specialområdet, dagtilbud Motorik, sprog og trænings området Karin Oudshoorn Lars Gabriel Jensen Mette Beck Adm. team

Formål og målsætning Formålet er, At yde en tidlig socialfaglig indsats i børnenes daglige miljøer At støtte skoler og daginstitutioners arbejde med børn og familier omkring socialfaglige problemstillinger Målsætningen er, At arbejde familieorienteret i udsatte familier med henblik på at understøtte øget inklusion i skoler og daginstitutioner

Målgruppen Børn og unge fra 0 – 18 år samt deres familier – som befinder sig i ”gråzonen”, hvor trivslen er præget af problemstillinger i de sociale og familiære livsverdener. Socialfaglig rådgiver varetager opgaver i forhold til den konkrete daginstitution eller skole – uanset familiens bopæl.

Kendetegn ved socialfaglig rådgiverfunktionen Et frivilligt tilbud Let tilgængelig samt hurtige tilbagemeldinger Synlighed på skolerne og i daginstitutionerne Ingen henvisninger Ingen notatpligt Hjemmebesøg Fleksible arbejdstider

Arbejdsfunktioner Sparring og konsultativ bistand til andre faggrupper/ samarbejdspartnere Bekymringer/ udfordringer i forhold til både konkrete samt anonyme sager. Afklaring og overblik over hvad der er afprøvet og hvad der yderligere kan gøres i nærmiljøet. Understøtte personalet i arbejdet med udsatte børn og unge. Alvoren af en bekymring med henblik på eventuel underretning. Kvalificering af en underretning.

Direkte dialog med børn/ unge og forældre En tidlig forebyggende socialfaglig indsats. Arbejde med børn og familier, der har brug for en helhedsorienteret indsats i et kortere forløb. Støtte til børn og familier, hvori der opstår akutte livsbegivenheder. Systematisk afdækning/ afklaring ift. eksempelvis økonomi, arbejde, sygdom, bolig, netværk, fritid mv. Bistand i forbindelse med håndtering af klagesager og forældremyndighedssager.

Koordination Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde i forhold familierne. Deltagelse på tværsmøder i området. Vidensformidling Oplæg på eksempelvis personalemøder omkring gældende lovgivning

Mødevirksomhed Konsultative møder på skoler og i daginstitutioner. ”Åben dør” på skoler og i daginstitutioner med en fast kadence. Samarbejdsmøder på skoler og i daginstitutioner. Tværsmøder SSP koordinerende møder.

Afgrænsninger Ingen myndighedskompetence Indgår som hovedregel ikke i sager, hvor der i forvejen er en aktiv sag i Familieafdelingen – med mindre det handler om nødvendig koordinering mellem dagtilbud og skole og eventuelle foranstaltninger.