Den Sønderjyske Historiekanon. Interaktivt læremiddel – Frit tilgængeligt på – Fokus på: Sønderjysk historie Identitet og historiebevidsthed.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Faglig læsning Dagsorden
Advertisements

Dansk og historie i Studieretningsprojektet
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Imperialisme Fra Cæsar til Bush
Danmark’s Lungeforening’s Facebook Side Emma Williams – Praktikant i uge 9, 2012.
Udfordringer set fra en kommunikatørs vinkel Lars Elmsted Formand for K-Gruppen i Dansk Journalistsforbund.
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Fag lærer på SDE Odense siden 2003
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Praktikprojekt 2008 Historie
Fagets formål, fokus og fagmål
Historie klasse CFU 25. februar 2010 Lene Norup.
Fagdidaktik A i historie
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Pijamama. OVERBLIK Processen Etnografisk feltstudie – forarbejde Etnografisk feltstudie Gennemarbejdning af data Udarbejdelse af vision 1.0 Analyse sammenfatning.
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Struer Kommunes Skolebiblioteker
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Hvilke ord betegner bedst din oplevelse af at skulle vælge en ungdomsuddannelse efter 9./10. klasse? (sæt gerne flere kryds)
Webquest Rikke Christoffersen En webquest er en opgave, der løses via internettet En webquest er en opgaveformulering, som er karakteriseret ved.
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
SAGPROSA Begrebet sagprosa kan vi definere som tekster, der vedrører forhold i den faktiske virkelighed, således at forstå, at der i sagprosateksten beskrives.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Idræt på hjernen: Forbinder teori i praksis Bruger Nye Fælles Mål
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
KULTURMØDER 2 - Kultur og identitet
Historie efter reformen
PROJEKTOPGAVEN I ELEVINTRA Rikke Thonbo 2012 Arbejdsrum som værktøj.
Tiltrædelsesforelæsning Harry Haue 30. september 2008 Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Syddansk Universitet.
Søren Kierkegaard 2. Eksistentialisme.
Multimodale læremidler. Understøtte undervisningen 2 Et læremiddel til at understøtte undervisningen i erhvervsøkonomi for læsesvage elever: - Multimodalt.
Historiske kilder Kildekritik
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Den 3. februar 2011, Viborg ved /Annette Ernst Lauridsen, direktør AARHUS TECH og formand for National Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
E-læring om forflytning Ergonomiseminar maj 2012.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
+ Hjemmesider Kommunikation Opbygning Sprog. + Kommunikation på hjemmesider.
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
Velkommen til workshop om. Introduktion Hvorfor bruge video i virtuel undervisning? 1.For at variere arbejdsformer. 2.For at anvende flere perceptuelle.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Introduktion til historie
Og hvordan definerer vi os selv?
Historie som fag i grundskolen – læreplaner og praksis
Arkivet….og Hjemmesiden
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
EN TJENESTE FOR SJÆLEVINDING
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Forældremøde.
Hvad er portefolie? Betyder at tage med sig
Fortæl din livshistorie så andre lytter
Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
Studievalgsportfolio
Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
Dansk-historieopgaven
Kilde: Kvalitetsrapport og Undervisningsministeriets Skoletal
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Den Sønderjyske Historiekanon

Interaktivt læremiddel – Frit tilgængeligt på – Fokus på: Sønderjysk historie Identitet og historiebevidsthed – Tekster, videoer, billeder, tests, lærervejledninger – Målgruppe: klasse og ungdomsuddannelserne Et event – Afstemning: oktober-november 2015 – Åben for alle sønderjyder

Identitet og historiebevidsthed Eleverne som historieskabte og -skabende – Aktive medspillere: Medbestemmende for, hvordan historien skal skrives – Almindelige unge frem for politikere og eksperter – Regional frem for national vinkel – Bevidsthed om egen rolle

Forsiden

Højdepunktsider

Min historiekanon

Fælles historiekanon

Om historiebevidsthed

Lærervejledninger

Lærerens sider

Enkeltelev

Elevers vurdering af højdepunkter

Undervisningselementer Personlig stillingtagen til fortiden Fælles refleksion over sønderjysk identitet – Personlig, regional og national identitet – Kollektiv erindring Min historiekanon – og andres Vores højdepunkt Egen sønderjysk historie

Hvad siger elever og lærere? En lærer: ”Det bedste har utvivlsomt været, at de faktisk bliver historieskabende. Det gik op for mig, da de selv skulle lave deres skriftlige historiefortælling og selv koble deres udvalgte historiske begivenheder – at de simpelthen selv sad i historikerens værksted.” En elev: ”Med hjemmesiden her får du et godt overblik over den sønderjyske historie, og det sidder ligesom mere fast fordi det ser visuelt godt ud. Du er med til at vurdere, hvor vigtig historien er for mig, og så bliver jeg ligesom skaber af historien.”

Tak for ordet Vi håber – at I vil bruge hjemmesiden historiekanon.dkhistoriekanon.dk – at I vil deltage i oktober-november I er velkommen til at kontakte mig på: