Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
Vi starter kl Hvis du kan høre musik/snak er lyden i orden og du er klar. Hvis ikke kan du forsøge dig med følgende: 1. Tjek at din lyd ikke er ‘mutet’ / at dit headset er tændt. 2. Find ‘audio setup wishard’ under Meeting og gennemgå test. 3. Log af og på igen.

2 Velkommen til Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket
Ved Lone Juul Pedersen

3 Program Vi vil kigge på disse licenser og løse opgaver i hver af dem med udgangspunkt i børnebrugere til og med folkeskoleniveau. De kommer i denne rækkefølge: Historiens verden – Rundt i historien PressReader Britannica Junior

4 Arbejdsgangen er sådan
Ca minutter info om licensen ved Lone Ca. 10 minutters opgaveløsning hos jer. Ca. 5 minutter opsamling, hvis der er kommet kommentarer ind på chatten. Gentages for hver licens. Skriv/kommenter gerne i chatten undervejs.

5 Historiens verden – Rundt i historien

6 Opgaver til Historiens verden - Rundt i historien:
Gå ind på historiensverden.dk - vælg Tema – vælg Rundt i historien 1: En elev fra 4. klasse skal skrive om dagligliv i romerriget. Prøv at finde noget der kan bruges. 2: Brug søgefeltet til at finde ud hvordan Romertal bruges. 3: Hvor mange græske guder kan du læse om på Rundt i historien? 4: I vil lave en aktivitet med vikinger. Prøv at finde en Runelæser, som børnene kan lave. 5: Du finder flere legender og sagn på forsiden – en er om nogle meget søvnige personer. Hvad hedder den?

7 PressReader

8 Opgaver til PressReader
Hvor mange børne/unge magasiner på engelsk kommer fra UK? Hvor tit udkommer Highlights (U.S. Edition)? Prøv at finde spændende tyske magasiner til børn/unge. Næste DR Tema handler om kroppen. Kan du finde noget brugbart på dansk til børn og unge om kroppen på PressReader?

9 Britannica Junior/Child

10 Opgaver til Britannica Junior
Gå ind på . Username: danishlibrary Password: access Hvor mange hovedemner er der i ”animal kingdom” Tip: Du kan finde det enten i karrusellen, i Articles eller under Animal kingdom. Find artiklen om fisken Barracuda – hvilke sværhedsgrader findes artiklen i? Prøv at få artiklen om Barracuda læst højt. Find biografien om Barack Obama. Hvilke artikler relatere sig til den? Prøv at sammenligne Angola og Australien – hvilket land har flest indbyggere? Brug verdenskortet til at finde artiklen om Danmark. Hvad er der vist på billederne til artiklen?

11 Opsamling Tak for i dag.


Download ppt "Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google