DJØF’ernes fremtidige rolle DJØF’s Mødecenter 10. januar 2010.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mere Velfærd kræver øget produktivitet. Hvad er KORA?  Dannet 1. juli 2012  En fusion af: – DSI – AKF – KREVI  P.t. ca. 100 medarbejdere – økonomer,
Advertisements

‘Compacts’ i konkurrencestaten
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Ledelsesudfordringer i de danske kommuner
Selvejende institutioner i Danmark
Kommunalreformen. En dansk status
Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.
Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, 6-7 maj 2009 Privathospitalerne i fremtidens sygehusvæsen ved Nis Alstrup, formand for Brancheforeningen for.
Irak.
Den danske universitetssektor
Tillid Temadag for AMIR
Ledelsesudfordringer i sociale institutioner
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Offentlig ledelse New public management
Infrastruktur som en vækstdriver for Danmark Københavns Lufthavne 9. marts 2011 Kan transportinfrastruktur skabe vækst? Niels Buus Kristensen 1.
BARRIERE FOR KOMMUNAL INNOVATION - og offentlig-privat innovations-samarbejde Jon Sundbo Professor Center for servicestudier, Roskilde universitetscenter.
Udliciteringskonference Den offentlige sektors udfordringer – udliciteringer er en del af løsningen Mads Lundby Hansen Cheføkonom CEPOS.
Udlicitering Hvorfor er det så svært? 12. juni 2008 Johs. Due.
Procesindustrien - Klimakommissionen og teknologiudvikling Hans Jürgen Stehr sekretariatschef.
Randers Hvorfor mål - og rammestyring i Randers Kommune (og de fleste andre) ? Virker det?
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
EU’s demokrati – hvem bestemmer? Gammel Hellerup Gymnasium 16. Januar 2014 Rasmus Nørlem Sørensen Oplysningsforbundet DEO.
Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen.
Bestyrelsen som arbejdsgiver Bestyrelseskonference Lørdag d. 16. juni 2012.
Modernisering af den offentlige sektor … og indflydelse på medarbejdernes opgaver og positioner i pædagogisk praksis Lars Christensen / Professionshøjskolen.
Opsummering af statsteorier 11. Oktober 2005
Udvikling af master uddannelse på Bornholm - et udviklingssamarbejde mellem MOL- uddannelsen og Bornholm.
Offentlig ledelse New public management
Ny kommunestruktur Strukturkommissionens anbefalinger – hvad betyder de for Odder Kommunes muligheder?
Den digitale vision for Danmark - muligheder og udfordringer for finansielle virksomheder Forsikringsforeningen, 8. oktober 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen.
Ledelsestilsyn, hvad er det?
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
E-handel og FM Program: Kl Introduktion
Logo Overordnede betragtninger om OPP -Og konkrete projekter i København v/Karen Mosbech ”OPP i virkeligheden” DFM Konference KØBENHAVNS KOMMUNE.
Udfordringer for de selvejende institutioner og deres organisering DLO i Slagelse 11. april 2008 V/ formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen.
Det Kommunale Innovationslandskab
JOBMÅL Tilværelsen bestemmes langt hen ad vejen af tilfældigheder, men mange forhold kan vi kontrollere gennem de beslutninger, vi træffer og de mål, vi.
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
Offentlig privat partnerskab og Konkurrenceudsættelse af sundhedsydelser Erfaringer fra Sundhedssektoren.
Hvad er kvalitet i ældreplejen - og for hvem? Tine Rostgaard Socialforskningsinstituttet ’Kvalitet på ældreområdet’ 8 februar 2006 Ålborg.
Nye roller og udfordringer i arbejdsmiljørådgivningen - Refleksioner SAM 19. maj 2009.
Den der tvivler kan se på strukturudviklingen.
FOA - et lederfagforbund Landsmøde for ledere maj 2011, Vejle.
Lokale lønanalyser - lønudvikling Hvad er lønudvikling?
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Opgave 1 En velfærdsstat er en stat der tilbyder offentlighjælp til sociale ydelser. Der blev i 1933 lavet 4 lovkomplekser, som skulle sikre borgerne økonomiskstøtte.
Velfærdsstaten Samfundsfag C Anne Rosendahl Kristiansen.
Fremtidens offentlige sektor – Og ledelsen af den - Socialdemokratiske mål og visioner…
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Velkommen til DLOs årlige konference for/om Private daginstitutioner, iår om: ”Samarbejdet med Kommunerne” Den 4. juni 2016 i Mødecenter Odense Daginstitutionernes.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
LETLAND – Finanskrisens duks i EU Leif Beck Fallesen Europabevægelsen på Fyn
Det dér med selveje... har det nogen værdi? Årsdag i Selveje Danmark Munkebjerg Hotel 20. april 2016 Ullerup Østergård frikøbt i 1786.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
Djøfisering? København 10. Januar 2011 Professor Peter Dahler-Larsen, PhD Institut for Statskundskab Syddansk Universitet, Odense.
Intro til organisations- sociologi v/Janne Seemann ORGANISATION AAU “Organisationsteoriens ambitioner er store. Den sigter mod at forstå og forklare, hvad.
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Hvad er en rammeaftale/indkøbsaftale
faglært Arbejdskraft Det fremtidige behov
SE/Stofas erfaring med bredbåndspuljer
Netplan A/S.
Samfundsfag E-F Grundforløb ÅLC
Er der et liv efter New Public Management?
Delegationsmøde Fagforbundet Rogaland Kristian Gaardsøe
Højtuddannede og Vækst
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Reform og forandring: Sammenhængsreformen Carsten Greve
Præsentationens transcript:

DJØF’ernes fremtidige rolle DJØF’s Mødecenter 10. januar 2010

I er ikke alene om at blive skældt ud DJØF’isering ”Ændre administrationen af en offentlig institution så der i udpræget eller ensidig grad fokuseres på effektivitet, rentabilitet og hensyn til overordnede, administrative regelsæt” (Den Danske Ordbog) FOA’ficering ”Besparelser i den offentlige sektor skal vi ikke have noget af. Og vi skal slet ikke ned i løn. Og at arbejde længere end vi gør i dag, er ikke vores kop te. FOA- ficeringen har overtaget dansk mentalitet, hvorved det er blevet svært at trænge igennem lydmuren og skabe et visionært politisk manøvrerum.” (Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri i Berlingske Tidende)

DJØF’isering – noget om snakken? Akademikere i den samlede kommunale sektor (incl. H:S) 2003: : (Det Fælleskommunale Løndatakontor) Hvad ligger bag? Centralisering og stordrift, konkurrenceudsættelse og kunstige markeder samt styringsteorier og kontrol Kommunalreformen EU’s konkurrenceregler New Public Management

Centraliseringen og stordrift Mål- og rammestyring forskød balancen fra det politiske til det administrative niveau Lønsumsstyring forstærkede udviklingen Kommunalreformen skabte stordrift Større kommuner og regioner lægger op til mere administration Strukturkommissionen talte for døve øre om grænser for stordriftsfordele Kommissionen pegede på kommuner med indbyggere med faldende fordele over

Konkurrenceudsættelse og kunstige markeder ”Firmatisering” af offentlig velfærd og service er et fejlskud Opdeling i bestiller og udfører og frit valg mellem offentlig og privat er indirekte erhvervsstøtte Den private sektor er efterspørgselsstyret Den offentlige sektor er udbudsstyret Opbygningen af administrative apparater omkring eksempelvis det udvidede frie sygehusvalg og frit valg i ældreplejen har trukket tænder ud Et DRG-, pulje- og pakkestyret sygehusvæsen er guf for DJØF’ere Prisfastsættelsen af den kommunale ældrepleje er det samme Og det frie valg på børnepasningsområdet vil følge med i kølvandet

EU’s udbudsregler Europæisk konkurrenceudsættelse snupper de sidste tænder Lave tærskelværdier binder kommuner og regioner på hænder og fødder Kommunerne er nødsaget til at opruste med kvalificeret arbejdskraft Tvangsudbud af akut ambulancer er et godt eksempel Regeringen hjælper godt til Vækstpolitik og faste krav til konkurrenceudsættelse bærer samme vej

Styringsteorier og kontrol New Public Management endte i bureaukrati, mistillid, af-professionalisering og kontrol Meget er ødelagt Det vil tage tid at komme tilbage på sporet I stedet for avanceret kvalitetskontrol er vi endt i banal kugleramme-kontrol og efterlad- hovedet-i-garderoben- arbejdstilrettelæggelse De kommende års ”kamp” om den offentlige sektor vil handle om at få hovedet hentet, kuglerammen skrottet og pengene nyttiggjort DJØF og FOA vil nok stå på hver sin side i den ”kamp”

Tør øjnene Danmarks måske stærkeste netværk vil stadig virke Det vil Lars Storr-Hansen næppe kalde FOA