Mission BygSoL – Samarbejde og Læring i Byggeriet I fremtiden er byggeprocessen en værdiproces. Det betyder at det hverken er omkostningerne eller avancen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Facilitering af møder, der skaber værdi og mening
Advertisements

Digitale flytterapporter
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Arbejdspladsudvikling
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Udviklingstendenser i dansk byggeri – kan vi inspireres fra udlandet?
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Produktion og Logistik
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Indikatorer på Det fejlfrie byggeri
Den konfigurerbare skakt Præfabrikerede skaktelementer
Bygningskonstruktør Projektering Byggeledelse Overblik Samarbejde
Dansk Byggeri´s Procesudvalg 28. februar 2007
En konsulent er : • -En praktiserende læge • -der er ansat af Regionen • der har en særlig viden eller erfaring indenfor et eller flere områder. • der.
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. 24 virksomheder/15.
Høring om byggeriets kvalitet, effektivitet og udvikling, 20. november 2002 Indledning ved Lone Møller Sørensen, direktør for By og Byg.
Fælles forældremøde Thurø
Arne Johansen Den 20. november 2002 Høring om byggeriets kvalitet, effektivitet og udvikling på Christiansborg Nye samarbejdsformer i byggeriet  Aktørerne.
Brug af udviklingsfonden BAI konference Mål med udviklingsfond Skabe en efteruddannelseskultur i bygge – og anlægsbranchen – Styrke branchen – kvalitet,
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
1 Hvad kan den almene sektor bruge nøgletalssystemet til ?
Workshop - bedre byggeprocesser
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Et projekt støttet af Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Formål – i dag Lidt dybere kendskab til lean Tankesættet Værktøjerne
Drejebog Program Café-debat metode Praktiske forhold Intro Cafedebat
ORGANISERING OG DIALOG I BYGGEPROCESSER FRONTHOUSE WORKSHOP 16. JUNI 2011 Jakob Klint, Kuben Management.
UDVALG FOR BYGGEPROCESSER 19. JUNI IDEKATALOG FOR VÆRDISKABENDE BYGGEPROCES FASESKIFT UDEN VÆRDITAB TID OG ØKONOMI KOMPETENCEUDVIKLING VIDENDELING-
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Ø90 Online Ø90-Opgørelse og arbejdsgange Kursus efterår 2005 Helle Hovgaard Ledende økonomikonsulent.
Dialog om voldsforebyggelse Spørgsmål til medarbejdere og ledere  4 spørgsmål til vores forebyggelse  4 spørgsmål til vores proces etsundtarbejdsliv.dk.
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Contextual design Opgave F gruppe Mål Videndeling: Alle medarbejder hos HP Element skal være i stand til at hente information ud af systemet.
Dansk Byggeri løser opgaver: ved anvendelse af egne ressourcer samarbejde eksterne –foreningen bips –andre institutioner.
Indikatorer på Det fejlfrie byggeri Bygherreforeningen 21. november 2013.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Dialogmøder med bygherren Dialog om arbejdet med at planlægge og koordinere i forhold til sikkerhed og sundhed under projektering og udførelse (procedurer,
Forretnings innovation ! 1/15 Det overordnede mål er værdiskabelse i virksomheder Metoder til afklaring af hvilke veje der skal følges. Idé og Udviklingshuset.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Styregruppemøde 26. januar Task-force-gruppen Ebbe LundBYG-til-VÆKST Allan Due3F Rasmus UllehusKPC Jim NøhrAMU-Fyn Erik J. JensenEAL Hanne LudvigsenEAL.
Som mennesker og ledere udvikler vi os kun ved at sætte os selv og vores selvforståelse på spil – vi må lukke tvivlen ind, for at lære noget nyt. Vi vil.
Last Planner System V/Erik Jung
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | Foreningen af Rådgivende Ingeniører | TEKNIQ.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen KØBENHAVNS EJENDOMME Bygherreperspektiver på indkøb af ventilationsløsninger v/ Gyrithe Saltorp.
Samarbejdsaftale Badminton
Standardiserede tilbudslister - og tilbudslister.dk
5 veje til produktivitet og bedre bundlinje (Dansk Byggeri og 3F, 2011)
Dynamisk Strategi Evaluering af demonstrationsprojektet 2011
Workshop Dansk Byggeris arbejdsmiljøkonference 16/3 2017
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Leverandørprojektering og samprojektering
digitaliseringsstrategi
BYGNINGSKONTRUKTØR THE MAN ON THE MOON
Grundliggende principper
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
Kompetencevurdering og læring med effekt
Arkivet….og Hjemmesiden
BYGGEPLADSANSVARLIG HÅNDVÆRKER Kurt Hansen
Tilfredshed over hele linjen
Det handler om eleverne
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Mission BygSoL – Samarbejde og Læring i Byggeriet I fremtiden er byggeprocessen en værdiproces. Det betyder at det hverken er omkostningerne eller avancen, der sætter dagsordenen, men kundebehov og værdiskabelse. Alle parter - fra bygherre og arkitekt over leverandører til entreprenør og håndværkere - står sammen om at løfte opgaven og opfylde de gensidige aftaler, der er indgået for byggeriets gennemførelse, økonomi og tidsforbrug. I fremtidens byggeri inddrages alle parter aktivt i planlægningsprocessen. Derved optimeres byggeprocessen og spild af tid og ressourcer minimeres.

Mission

Mission Hvad kan Nordjysk BygSoL? Optimere opstartsprocessen på et byggeri Bringe alle parter sammen om en fælles opgave. Fastholde den gode proces under byggeriets forløb. Bidrage til bedre arbejdsmiljø. Bidrage til færre fejl og mangler. Bringe større viden og bedre kompetencer ind på en byggeplads. Understøtter aktivt de kendte planlægnings- og styringsværktøjer

Mission Hvordan foregår det med BygSoL? Kick Off møde under opstart af byggeriet. Lærer hinanden at kende inden start. Bygger værdifuld bro mellem udførende og projekterende Procesgransker på håndværkerniveau Indgår aftaler vedr. samarbejde og kommunikation på byggeriet. Byggepladsmøder. I fælles skur Håndværkerne tager aktiv del i planlægning af tid og proces. Perfekt forum for fælles information. Gode muligheder for faglig opdatering

Mission Hvem anvender BygSoL værktøjet? I Nordjylland

Mission 2007 Kornpladsen, Hjørring Stor byggeplads med mange håndværkere Kick off som et 12/12 møde Ugentlige byggepladsmøder Flere faglige kurser på stedet. Erfaringer med ledelsesintensitet

Mission 2009HP Gruppen Husbygningsafdelingen 4 små byggepladser Underentreprenører fik stor fordel af BygSoL Kick off møde som et dagsmøde Byggepladsmøder ved håndværkerskift på pladsen HP Gruppen anvender nu BygSoL ved alle projekter

Mission 2010Nordic Living (Fjordbak BYG og BYGMA) Danmarks billigste Passivhus med nye og anderledes konstruktione r Kick off møde som dagsmøde BYGMA som leverandør med i processen Fjordbak BYG fortsætter med BygSoL og er sikker på at mærke det på bundlinjen.

Mission Henrik Fjordbak fra Fjordbak BYG udtaler: BygSoL er kommet til vores virksomhed for at blive. Alle vore opgaver skal have en eller anden form for Kick Off frem over. Store projekter kræver mere Kick of end små. Tiden for et Kick Off møde afhænger af hvor mange håndværkere og andre, der er involverede. Et par morgentimer på mit kontor, hvor vi snakker projektet igennem i ro og mag, gør at alle er orienterede på samme niveau og mange spørgsmål er afklarede på forhånd. Mine medarbejdere tager selv mere ansvar på byggepladsen efter et Kick Off, og der sparer mig for en meget arbejde i det daglige. På bundlinjen er vi sikre på at se et positivt resultat, da BygSoL giver bedre planlægning og mere smidigt samarbejde, og det resulterer i langt kortere mangellister eller måske slet ingen. Byggepladsmøderne hvor håndværkere og underentreprenører altid var til stede, har stor betydning for tidsplanen. Den kan lynhurtig gennemskues og tilrettes til virkeligheden. EUC Nord og AMU har hjulpet os godt i gang med BygSoL og bedre byggeprocesser

Mission Bolig Hjørring og en hovedentreprenør Bygherren inviterede til BygSoL Kick Off møde med aktive arkitekter og ingeniører Passivhus-konstruktionerne er på dagsordenen hver gang Det store fællesskur på pladsen er et hit.

Mission BygSoL på Svanelundsbakken

Mission BygSoL på Svanelundsbakken

Mission Bolig Hjørring bidrager til Hjørring Skyline

Mission Hvad synes deltagerne?

Mission Hvad synes deltagerne?

Mission Hvad koster BygSoL? Kick Off møde 6.000,00 kr. Gennemførelse af tekniker møde Planlægning og facilitering af Kick Off møde Referat skrives og udsendes til alle deltagere Plakater til den fælles skurvogn Facebook og billeder Alt praktisk omkring Kick Off Byggepladsmøde 3.500,00 kr. Indkaldelse til Byggepladsmøder Planlægning og facilitering af Byggepladsmøderne Referat skrive og udsendes til alle deltagere Hvad kan tjenes på BygSoL? Hvor stor betydning har det, at alle kender bygherrens ”drøm” Hvad er korte mangellister værd? Hvilken værdi har en flok ansvarsbevidste håndværkere? Hvad vinder man ved god dialog mellem projekterende og håndværkere?