Célestin Freinet (1896 – 1966). Fakta om Freinet Født d. 15 oktober 1896 i den franske landsby Gars i Provence Født d. 15 oktober 1896 i den franske landsby.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

Kollegavejledning i teori
Svend Gønge-skolens værdier...
Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Set i forældreperspektiv
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Forædremøde den
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Sprogvurderinger af 3-årige
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Fremtidens pædagoger: Tendenser og uddannelseskrav UCL 1. marts 2012.
Jeg støtter barnet ved:
Lærerprofessionen - en definition.
Hvad render vi rundt og laver?
Psykologi Hvad er psykologi? Hvem bruger psykologi?
Verdensborgeren Skolen skal levere undervisning i verdensklasse, men hvad er verdensklasse, og hvad skal børnene bruge en sådan undervisning til?
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Pædagogiske overvejelser om at få mere ud af hverdagen
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Herdis Toft lektor i børne- og ungdomskultur SDU
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
Madkamp - DM i madkundskab
Uddrag af politiske principprogrammer
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
FDF s ambition FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
John Locke Han blev født , engelsk filosof og læge, uddannet og senere ansat ved universitetet i Oxford, indtil han af politiske årsager.
Søren Aabye Kierkegaard Lavet af Kamilla og Florentina.
 H står for  U står for  L står for  E står for  N står for  HUMOR  UDELIV  LEG  EMPATI  NÆRVÆR.
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
Kapitel 8: Ulighed og ideologi
Relations kompetencer
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Martin Andersen Nexø Forfatter..
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Pythagoras.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N.F.s gRUNDTVIG.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Hvad er samfundsfag?. Samfundsfag handler om…. demokrati, det politiske system, de politiske partier, ideologier, sociale forhold, økonomi, globalisering,
Danmarks rejsekonge Danmarks rejsekonge.   Simon Spies er en dansk forretningsmand, som stiftede charterselskabet Conair. Han er ofte blevet kaldt ”danmarks.
HIGH ON LOVE - Etik for en menneskekærlig profession.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At sætte ord på læring.
Lovet være du, Jesus Krist 1, S1 Lovet være du, Jesus Krist! at du menneske vorden est, født af en jomfru ren og skær, gladelig hilst af Himlens hær! O,
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Skole for alle - uddannelse,
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Ungdomsliv.
Lavet af: Julie J. og Julie N.
Det inviterende fællesskab
Lille Messias En stjerne på himlen 2. Maria skal føde
Implementering af Tablets som Supplerende og Alternativ Kommunikation
Livets Ord April 2018.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Hvem er du i Juleevangeliet?
- og hvordan du undgår dem…
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Célestin Freinet (1896 – 1966)

Fakta om Freinet Født d. 15 oktober 1896 i den franske landsby Gars i Provence Født d. 15 oktober 1896 i den franske landsby Gars i Provence Han var filosof Han var filosof Arbejdede som hyrde som barn Arbejdede som hyrde som barn Læste til lærer Læste til lærer Blev alvorligt såret i den ene lunge under første verdenskrig Blev alvorligt såret i den ene lunge under første verdenskrig Arbejdede som lærer fra 1920 Arbejdede som lærer fra 1920

I 1924 købte han et gammelt trykkeri, hvor han trykkede børnenes tekster I 1924 købte han et gammelt trykkeri, hvor han trykkede børnenes tekster Gift med læren og kunstmaleren Elise i 1926 Gift med læren og kunstmaleren Elise i 1926 Leder af drengeskolen i bjergbyen St. Paul i 1928 Leder af drengeskolen i bjergbyen St. Paul i 1928 Åbnede egen skole uden for Vence i 1935 Åbnede egen skole uden for Vence i 1935 Fængslet og sat i koncentrationslejr i Blev løsladt efter 21 måneder. Fængslet og sat i koncentrationslejr i Blev løsladt efter 21 måneder. Døde i 1966 Døde i 1966

Pædagogisk retning Han holdning, at alle skulle deltage aktivt i skolen – samt både for rig og fattig Han holdning, at alle skulle deltage aktivt i skolen – samt både for rig og fattig Byggede på det enkelte barn Byggede på det enkelte barn Arbejder ud fra tre perioder i barnets aktiv udvikling: Arbejder ud fra tre perioder i barnets aktiv udvikling: - Den famlende undersøgelsesfase - hvor det lille barn skulle have mulighed for at undersøge og afprøve ting (0-2 år) - Indretningsfasen – hvor barnet har behov for stimulering og oplevelser (2-4 år) - Arbejdsfasen – hvor barnet kan bruge sin viden fra sine omgivelser, til selv at tilrettelægge arbejdsprocesser og dermed at lærer. (4-+)

Pædagogiske mål ”Learning by doing” ”Learning by doing”  Store lyse lokaler med plads til at udfolde sig.  De første 10 år skal teori og praksis udvikles sammen.  Man skal ikke springe mellemfaserne over i eksperimenterne, det er her man udvikler sig.  Arbejde er grundlæggende for voksenlivet, familielivet og samfundslivet.

Hans opdragelses idealer er demokratiske. Hans opdragelses idealer er demokratiske. Hans psykologiske retning er Marxistiske. Hans psykologiske retning er Marxistiske. Den pædagogiske retning er kritisk og frigørende fra den samfundsmæssige undertrykkelse. Den pædagogiske retning er kritisk og frigørende fra den samfundsmæssige undertrykkelse.

 Leg opstår pga. børnene intet arbejde har at lave.  Leg opstår fordi børnene er for meget overladt til sig selv, når de har for meget fritid.  Børn skal have medbestemmelse, de skal have lov til at lave det, de er gode til.  Leg ruster ikke til tilværelsen fremover. Leg er skabt af to dele i menneskets tilværelse og adfærd.  Børn skal igennem fællesskab lære både fiasko og succes

Eftermæle Han har skrevet bøger og undervisningsmateriale Han har skrevet bøger og undervisningsmateriale Hans filosofi og metoder er i dag kendt over hele verden Hans filosofi og metoder er i dag kendt over hele verden I Danmark er både hans teorier og undervisningsmaterialer anvendt i folkeskolen og i frie grundskoler. I Danmark er både hans teorier og undervisningsmaterialer anvendt i folkeskolen og i frie grundskoler. I 2003 er der 4 danske freinetskoler I 2003 er der 4 danske freinetskoler