Reformation.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Nonne historie.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Munke og kloster.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Irak.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).
Introduktion til Kongen og hans Rige
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Virker vi sammen? - Regionalsamlinger, februar 2011.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Den barmhjertige samaritaner
Samson Og Dalila.
Skuffespørgsmål Ordene: ”Hvad, hvordan og hvorfor” bør være det første ord i hovedparten af vores spørgsmål: Handling / Begivenhed: Hvad (er der sket?)
Vædderen Af Cecil bødker.
John Locke Han blev født , engelsk filosof og læge, uddannet og senere ansat ved universitetet i Oxford, indtil han af politiske årsager.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Hovedstrømninger i 1800-tallets litteratur
Transistorer.
Epik – fortæller - fortællersynsvinkel
Reformationsjubilæet
Gaudí, kirken, kunsten og kulturen
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Stormen på bastillen.
Grundloven 1849.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Demokrit. Hans liv Han blev født i Abdera i Thrakien, en jonisk koloni i Teos. Hans fødselsår var ifølge Apollodorus 460 f.Kr. Hans far var rig.
Grundloven 1849.
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Karen Blixen
Reformation.
Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Mathilde Christensen.
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Lavet af: Emil og Astrid
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Galileo Galilei Fysiker..
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Murens fald.
Leonardo da Vinci.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
Jellingestenen.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Charles Darwin.
Leonardo da Vinci.
Bogtrykkerkunsten Fra Gutenberg til Google Bogtrykkerkunstens betydning for udbredelsen af Luthers tanker på reformationstiden – frem til nutidens deling.
To-regimentelæren og opgøret med den katolske kirke.
FILMANMELDELSE MARTIN LUTHER.
Præsidiet for Reformationsjubilæet 2017
Præsentationens transcript:

Reformation

Martin Luther Født: Martin Luther blev født den 10. november 1483 i Eisleben Død: Martin Luther døde den 18. februar 1546 Nationalitet: Tysk – romerske rige Kendt for: Reformation Beskæftigelse: Munk Institution: Wittenberg Universitet

Som barn gik han i latinskole, og i 1501 begyndte han på universitetet i Erfurt. Han fik aldrig færdiggjort sit jurastudium på grund af en traumatisk oplevelse, der gjorde, at han valgte at lægge sit liv helt om. Luthers karriere var dog langt fra forbi, da han gik i kloster i Erfurt. Efter få år begyndte han sit præstestudie, og i en periode underviste han også i moralfilosofi. 

Oprør Martin Luther var i direkte modstrid med Den katolske kirke i hans samtid. Kirken solgte aflad, hvilket betød, at man kunne give penge til kirken, som så garanterede, at man ville blive udsat for mindre pine, når man døde og kom i skærsilden.

Luther mente, at disse forestillinger var uden belæg i Bibelen og udelukkende tjente til at give penge til Den katolske kirke Skærsilden blev i samtiden opfattet som et sted, hvor mennesket blev straffet for sine forkerte handlinger, inden det blev lukket ind i paradis.

Reformationen Teser er de påstande Martin Luther skrev, mod den katolske kirke. Reformationen var der hvor Martin Luther gjorde oprør mod den katolske kirke, og satte de 95 teser på kirkedøren, i Wittenberg. Fordi han var uenig i den måde kirken, tolkede biblen på.

Da Martin Luther valgte at blive munk, startede han reformationen. Reformationen er en af de sjældne begivenheder, der startede i Wittenberg i Tyskland, hvor Martin Luther i 1517 rejste en kritik mod den katolske kirke med sine 95 teser. Martin Luther mente at hele gudstjenesten skulle foregå på et sprog som alle kunne forstå. Førhen var gudstjenesten på latin.

Hvilken betydning har det for eftertiden I 1536 er en af de afgørende begivenheder i Danmarks historie, fordi sådan som vi indrettede det danske samfund, har direkte rødder tilbage til reformationen.  I dag er det ca. 500 år siden at Martin Luther slog sine 95 teser op, på kirkedøren i Wittenberg. Det startede en bevægelse, som han ikke selv havde forudset virkningen og betydningen af. Det har den betydning at efter 500 år efter, stadig bygger på nogle reformationens idéer og tanker.

Derfor bliver der mange steder fejret og markeret, at Martin Luther har haft betydning ikke kun for kirken, men også for vores menneskesyn. Der vil blive gjort status over den indflydelse som reformationen har ført med sig. Han har også gjort så vi ikke går i en katolske kirke, men i den protestantiske kirke. Go animate

Marcus, Karoline, Camilla L.S og Nicolai H.H Lavet af Marcus, Karoline, Camilla L.S og Nicolai H.H