Karen Blixen 1885-1962.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

VELKOMMEN TIL WORKSHOP OM LITTERATURSIDEN
Tab og traumer 1: Hvilke patienter drejer det sig om?
Der var engang et ældre ægtepar ....
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Nonne historie.
Om os  Skjoldholm Forlag er et nystartet forlag som er netbaseret.  Her udgives der bøger indenfor forskellige kategorier, projekter, undervisningsmaterialer.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Med dejlige varme farver
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Sofies dejlige dag.
Glædelig jul fra Elvis og Lisa Marie
Børn og sorg - og sprældøde døde
Billedbøger.
Forfatterwebbilleder. User story som brøndkunde der vil præsentere forfatterportrætter for mine slutbrugere i min grænseflade, vil jeg gerne kunne vise.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Der var engang et slot, hvor der boede en konge
Forfatterportrætter Velkommen.
Tema: Mit barndomshjem
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Cornelius og Carla Mai Carla Mai og Lis På besøg i Aalborg-tårnetCornelius’ 1. skoledag Carla Mai - en rigtig lille gavstrik med Mor & Far Fra familie-albummet.
Gamle liv – de nye alderdomsskildringer Bliv inspireret i temaet på.
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Charlotte, Patricia, Ricka og Mads H.
Litteratursiden / anmeldelser / analyser / boglister / temaer / forfattere / klassikere / læseklubber / debat Litteratursiden er bibliotekernes website.
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
I forlængelse af ”Katar” ● Husk det tekstnære arbejde. I skal ikke først og fremmest sige, hvad meningen med novellen er. ● I skal først og fremmest sige,
Opgaver og drøftelser kristendomskundskab og dansk 8. – 9
Litteratursiden Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Litteratursiden er for dig, der vil inspireres til gode læseoplevelser, blive.
Køb spillet her:. Buy the game here: AIDAAIDA Attention: Det der fanger øjet Billedet i venstre hjørne er blikfanget. Interest: Den del der får læseren.
Samson Og Dalila.
Nye bøger på PLC Sammensat Materiale Musik. Nye bøger på PLC Musik Indskoling Bog + CD.
Historien om Jesus’ fødsel
Anna-Marie H. Hansen, UCL (Jelling) 1 Sammenhæng mellem de to forelæsninger Et overblik over forskellige litterære metoder Fokus på.
Debutantprisen m.m. / Mona Madsen Debutantprisbestyrer siden 1999.
Leif Andersen, MEd SkoleIntra-træf 2008, Dansk i overbygningen med SkoleIntra SkoleIntra/ElevIntra Karen Blixen i SkoleIntra.
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Billedsprog – Fortsættelse…
Bulbjerg.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Kvinders Valgret.
Reformation.
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Johannes V. Jensen Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Matilde Christensen.
Lavet af: Emil og Astrid
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Leonardo da Vinci.
Reformation.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
Jellingestenen.
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
N.F.s gRUNDTVIG.
Tidslinje Charles Darwin.
Leonardo da Vinci.
Dy Plambeck.
Præsentationens transcript:

Karen Blixen 1885-1962

Familie Karen Blixen blev født (1885) på Rungstedslund i Nordsjælland som næstældste datter af forfatteren, Kaptajn Wilhelm Dinesen & Ingeborg Dinesen. Hun døde i 1962 i en alder af 77 år. Ingen i Karen Blixens familie var adelige, men flere fra hendes familie havde giftet sig adeligt og havde forbindelse til de danske adelsslægter gennem ægte- og venskaber.

Livet i Afrika Det meste af hendes liv, levede hun i Afrika. Det påvirkede hende som person og hendes litterære tekster. Hun rejste ned til Afrika, i en alder af 28 år, med sin bror som på dette tidspunkt var et år yngre end Karen. De var begge meget spændte, på deres nye nybygger liv som de nu skulle vænne sig til.

Forfatterskab I 1950'erne var Karen Blixen i flere år kandidat til Nobelprisen i litteratur, og i 1957 skulle hun have været meget tæt på tildelingen, der udeblev. Da Karen Blixen først begyndte på sit forfatterskab, betragtede hun sig selv som en storyteller.

Mest Berømte Værker Blixen lavede mange værker, her er de mest kendte af dem: 1. Syv fantastiske fortællinger (1934) 2. Den afrikanske farm (1937) 3. Vinter eventyr (1942) 4. Gengælderens veje (1944) 5. Babettes gæstebud (1950) 6. Sidste fortællinger (1957) 7. Skæbne anekdoter (1958) 8. Skygger på græsset (1960) 9. Ehrengard (1962) 10. The dreaming child (1995)

Forfatterens Periode Hun skrev og udgav sin første bog i 1934, hvilket var de "Syv Fantastiske Fortællinger". Og hendes sidste bog som blev udgivet i 1995 efter hendes død, hed "The Dreaming Child". Den litterære periode mellem 1940 - 1956’erne hed Heretica. I denne periode var der, fokus på religiøse og eksistentielle spørgsmål. Det var bl.a. også i den periode Ole Sarvig, Martin A. Hansen, Ole Wivel,  Thorkild Bjørnvig & Tage Skou-Hansen skrev deres mest kendte bøger. 

Betydning Karen Blixen skrev symbolske fortællinger, hvor menneskers skæbne og livshistorie er de absolutte omdrejningspunkter. Vi kan allesammen blive klogere på os selv og på livet ved at læse Karen Blixen, og man skal ikke afholde sig fra at læse hendes forfatterskab, fordi hun for den nye læser umiddelbart kan være svær at læse.

Oplæsning fra "Farmen ved Ngong"

Lavet af: Cecilie Y, Michelle, Sofie, & Sebastian LP